HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

TechnikaTermékismertető

Hűsölj okosan a Samsung klímamegoldásaival!

A rekkenő hőségben mentsvárként szolgálhat a lakásunk, ha korszerű, az igényeinkhez leginkább passzoló légkondicionálóval rendelkezünk. De melyek is a fontos szempontok az ideális eszköz kiválasztásánál? Ne kapjunk huzatot, tartsa tisztán a levegőt, működjön személyre szabhatóan és persze, energiatakarékosan. Az is előnyt jelent, ha a berendezés könnyen tisztítható, karbantartható. A Samsung mindezekre az igényekre fejlesztette ki megoldásként a WindFree™ technológiát, amely ideális társunk lehet, ha otthonunkban felforrósodik a helyzet.

Meghűlés helyett csak hűsölés

A nyári melegben szinte sóvárgunk egy fuvallatnyi hűs levegő után, de sokszor csak egy-egy légúti megbetegedés jelez arról utólag, hogy valójában koszos, huzatos levegővel próbáltuk visszanyerni a komfortérzetünket. A WindFree Cooling™ huzatmentes hűtési technológiának[1] köszönhetően a készülék folyamatos légáramlást és egyenletes levegőjárást biztosít, így használata során sem kell tartanunk a légkondicionálók okozta megfázástól.

Állítsd be légkondid igényeid szerint!

A szezontól függően nemcsak máshogy érzékeljük a hideget és a meleget, de az időjárás függvényében változnak egyéni igényeink is. Az AI erejét mozgósító otthoni készülékek világában pedig a testreszabhatóság már kulcsfogalom. Legyen szó egy kánikulai délutánról vagy egy borongós, esős napról, a tiszta levegőt hőmérséklettől függetlenül igényeljük. Az optimális hőmérséklet beállítására a WindFree™ AI Auto Comfort funkciója[2] adhat választ, amely a használati szokásaink, a szobánk adottságai, valamint az időjárási körülmények alapján hoz létre automatizált beállításokat, így mindig kellemes hőérzetünk lehet hazaértünkkor. Erre az igényünkre a Samsung SmartThings[3] is megoldást adhat, hiszen a légkondicionáló, okosotthonunk egyik alapkészülékeként más okoseszközzel is párosítható: a távolból is könnyen vezérelhető, akár egy bevásárlás vagy más házon kívüli program során. Az okos hűsölés lehetőségeinek köszönhetően a hazaérkezés öröme is tovább fokozódhat, amely jóleső napi töltődést adhat.

Hűsölj okosan a Samsung klímamegoldásaival. HOL Magazin 2024.

Hűtsd le otthonod távolról, akár feleannyi idő alatt!

Egy forró nap után jóleshet belépni hűvös otthonunkba, azonban a kellemes környezetet már távolról, akár puszta jelenlétünkkel is megteremthetjük. A SmartThings alkalmazásban[4] elérhető Welcome Cooling funkció a GPS jel alapján észleli a tartózkodási helyünket[5], és személyes igényeink alapján állítja be a kívánt hőmérsékletet. Akár a váratlan vendégekre is jobban felkészülhetünk, ha tiszta levegőjű környezetben szeretnénk őket fogadni. Az ikerdugattyús kompresszor és a BLDC-motor neodímium mágnesei pedig majdnem feleannyi idő alatt, akár 43%-kal gyorsabban[6] hűtik le a levegőt.

Távolról is megtakaríthatsz!

Egy bekapcsolva hagyott klíma óriási feszültséget és villanyszámlát okozhat, főleg, ha hosszabb időre nyaralni megyünk. A Samsung WindFree™ klímamegoldása azonban akkor is megnyugtathatja a felhasználókat, ha dolgozni, vagy csak éppen bevásárolni mentek. Nem kell azzal törődnünk, hogy be- vagy ki van-e kapcsolva a készülék, ugyanis, amennyiben a készülék mozgásérzékelő technológiája[7] 20 percig nem érzékel mozgást, automatikusan vált át energiatakarékos módra, majd újabb mozgás esetén visszakapcsol eredeti állapotába. Az otthoni tartózkodásunkhoz igazított működésnek pedig villanyszámlánk végösszegén is jól látható eredménye lehet. A SmartThings Energy alkalmazásban könnyedén kezünkben tarthatjuk a fogyasztást[8], és ha a becsült összeg[9] meghaladja a célértéket, a rendszer módosítja az okoseszközök energiafelhasználását.

A hőmérséklet mellett figyelj a minőségre is!

A komfortos hőmérséklet beállítása mindennél fontosabbnak tűnhet, azonban otthonunk levegőminősége legalább ennyire elsődleges. Elbúcsúzhatunk a zavaró, finom porszemektől, a levedlett állatszőrtől vagy a szövetrostokról. A nagy sűrűségű, triplarétegű Tri-Care[10] szűrő begyűjti a levegőt szennyező elemeket, így kevesebb baktérium keringhet az életterünkben, amely az allergiaszezonban érintetteknek különösen jó hírt jelenthet.

Ne csak a szobát tartsd tisztán!

A nappali vagy a hálószoba csak akkor tartható tisztán, ha magát a légkondicionálót is időről időre karbantartjuk. A klíma szűrőjét és a felső borítást ezért érdemes kéthetente tisztítani, így ugyanis egészségesebb levegőhöz juthatunk otthonunkban. Mindenekelőtt ellenőrizzük a szűrőt, ha az rendellenes zajt bocsátana ki, ez esetben a készülék valószínűleg megérett a tisztításra! A karbantartást első körben szakember végzi, de a későbbiekben már mi magunk is egyszerűen takaríthatjuk.

Hűsölj okosan a Samsung klímamegoldásaival. HOL Magazin 2024.

A tisztítással járó egyes folyamatokat pedig nemcsak mi – maga a légkondicionáló is képes elvégezni.  Ha „kiadnánk” a feladatot, mert szeretnénk megakadályozni a káros mikroorganizmusok és egyéb baktériumok elszaporodását, az automatikus tisztítási funkciót érdemes aktiválni. Ez a szolgáltatás ugyanis tisztán tartja a beltéri egységet, a szűrőket és a külső hőcserélőt is. Ahány felhasználó, annyiféle felhasználási mód, azonban ajánlott rendszeresen alkalmazni a legfeljebb félórás folyamatot, amelyet követően pedig a légkondicionáló automatikusan kikapcsol.

Játssz és akár egy WindFree™ is a tiéd lehet!

Az otthonunk friss, hűs és ideális klímájának biztosítására egyszerű, sokoldalú megoldást kínálhat a Samsung WindFree™ technológia, amellyel idén nyáron az érdeklődök testközelből országszerte megismerkedhetnek. A csúcskategóriás Samsung WindFree™ Elite klímaberendezést is megnyerhetik, ha részt vesznek a nemrég indult Samsung WindFree™ Box Roadshow Selfie Game játékban. Könnyen lehet, hogy csupán egy szelfire van a nyeremény és a hűsítő, otthoni komfortérzet.

A kampányhoz kapcsolódó információk, a játékszabályzat és a július végéig tartó Roadshow helyszínei a https://samsung-climatesolutions.com/hu/b2c/products/hero-products/windfree.html linken érhetőek el.

A WindFree™ légkondicionálókról további információ érhető el a Samsung weboldalán.

[1] Az ASHRAE (Amerikai Fűtő-, Hűtő- és Légkondicionáló Mérnökök Társasága) a „huzatmentes levegőt” olyan légmozgásként definiálja, amelynek sebessége 0,15 m/s-nál alacsonyabb, és amelyben nincs hideg huzat.
[2]Az AI Auto Comfort funkció eléréséhez Wi-Fi kapcsolat és Samsung SmartThings felhasználói fiók szükséges. Az AI Auto Comfort funkció tárolja a felhasználói adatokat, beállításokat és a felhasználás módjait annak érdekében, hogy a lehető leghasznosabb lehetőségeket tudja javasolni.
[3] A SmartThings alkalmazás elérhető Android és iOS készülékeken.
[4] Elérhető Android és iOS eszközökön. Wi-Fi kapcsolat és Samsung felhasználói fiók szükséges.
[5] Ezt a funkciót befolyásolhatják a GPS jel vételi körülményei.
[6] Belső vizsgálatok alapján. A teszt során az AR12TXCAAWKEU modellt hasonlítottuk össze a Samsung hagyományos AQ12EASER modelljével, a szobahőmérséklet 33 °C-ról 25 °C-ra történő csökkentéséhez szükséges idő mérésével.
[7]Az AI Auto Comfort funkció eléréséhez Wi-Fi kapcsolat és Samsung SmartThings felhasználói fiók szükséges. Az AI Auto Comfort funkció tárolja a felhasználói adatokat, beállításokat és a felhasználás módjait annak érdekében, hogy a lehető leghasznosabb lehetőségeket tudja javasolni.
[8] Előfordulhat, hogy egyes Wi-Fi modellek nem alkalmasak az energiafigyelési funkciók használatára.
[9] Kizárólag olyan modellek esetén elérhető, amelyek képesek a teljesítmény mérésére.
[10] A Tri-Care szűrő antibakteriális és antivírus tesztjét a koreai tesztlaboratóriumban (FITI/KRICT), az antiallergén tesztet pedig a japán tesztlaboratóriumban (ITEA) végezték. Csak a WindFree™ Elite és Avant modellek esetén érhető el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük