HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

GasztronómiaKönyv

Két új könyvvel erősít a Street Kitchen

A gasztrocsapat közel 100 húsmentes receptet gyűjtött össze ’A nagy vega könyv’-be, míg Fördős Zé a tartalmasabb fogások kedvelőit célozza meg a Brutális kaják című kiadvánnyal.

Újabb könyvvel gazdagítja kiadványai sorát Fördős Zé, aki az igazán tartalmas, ütős ételekre helyezi a hangsúlyt legújabb szakácskönyvében.

Street Kitchen Nagy Vega Könyv. HOL Magazin 2021.

„Szerintem mindenki fel tud idézni olyan alkalmat az életéből, amikor belekóstolt egy ételbe és azt mondta: „Ez brutál jó!”. Megszámolni is nehéz lenne, hogy csak az elmúlt években hányszor éltem át hasonlót, ahogy azt sem tudnám megmondani, hányszor hangzott ez el egy-egy általam készített fogás megkóstolásakor. Megpróbáltam ezeket egy könyvbe összegyűjteni. Hogy számomra mit jelent, ha egy kaja brutálisan jó? Ütős ízbomba, van benne némi csavar és – legyen az pikk-pakk elkészíthető vagy épp hosszasabb előkészületet igénylő fogás – minden elkészítésére fordított perc megéri, mert a végeredmény felejthetetlen! Ebben a könyvben egytől egyig ilyenek a kajareceptek!

Street Kitchen Nagy Vega Könyv. HOL Magazin 2021.

Vannak köztük cuccos tepsis ételek, könnyen elkészíthető levesek, frankó desszertek, de olyan különlegességek is, mint az ázsiai halászlé, a taco lasagne vagy az epres-tejfölös édes lángos” – árulta el a most megjelent könyv kapcsán Fördős Zé, aki csapatával közösen azokra is gondolt, akik inkább a könnyedebb, húsmentes étkezéseket részesítik előnyben.

„Manapság egyre többen döntenek úgy, hogy részben vagy teljes mértékben száműzik a húst az étrendjükből. Éppen ezért a Street Kitchennél évek óta igyekszünk húsmentes recept-alternatívákat is megvillantani. Eljött a pillanat, hogy a teljes mértékben vega, ugyanakkor fullextrás fogások receptjeit könyv formájában is megjelentessük. A gyors reggelitől a karácsonyi fogásokon keresztül, a legtartalmasabb zöldségleveseken, tócsnikon és vegafasírtokon át, igyekeztünk minden alkalomra és étkezésre húsmentes változatot adni. Garantálom, hogy ezek legalább annyira ütősek, – ha nem ütősebbek – mint a hússal turbózott verziók” – tette hozzá a nemrég megjelent könyv kapcsán Fördős Zé.

Fördős Zé. Brutál jó kaják. HOL Magazin 2021.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük