HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

Programajánló

Karácsonyi ajándékok a természet kincseiből

24. Lurdy Házi Lelkes Ásványbörze december 10-11-12-ig

Semmi sem lehet szebb, mint amit a természet alkot. Évezredek, évmilliók kitartó „munkája” és a körülmények szerencsés összjátéka volt szükséges még a legelterjedtebb kristályok (pl. kvarcok) megalkotásához is. A természet nagyon kreatív. Ékkövei színben, formában és egyéb fizikai jellemzőiket tekintve igen változatosak. Az ásványvilág legjavával az évente többször megrendezésre kerülő Lelkes Ásványbörzéken találkozhat.

Az év utolsó rendezvényére Advent 3. hétvégéjén, 2021. december 10-11-12-én, péntek – szombat – vasárnap kerül sor. A 24. Lurdy Házi Ásványbörze remek alkalmat kínál arra, hogy hazai vagy külföldi ásványokból, szikrázó drágakövekből, ékszerekből, egyedi kézműves alkotásokból, ásványi faragványokból és használati tárgyakból válasszon szeretteinek ajándékokat. A nagyszabású rendezvény 150 kiállítója szakmai tanácsokkal is segíti majd a választást.

24. Lurdy Házi Ásványbörze

Miközben a felnőttek válogatnak, a gyerekek elfoglalhatják magukat azzal, amit igazán szeretnek: játszhatnak, alkothatnak. Sőt, az interaktív földtudományos játszóházban tanulhatnak is az ásványokról, a geológiáról (szombat-vasárnap). Az Aranymosóban próbára tehetik szerencséjüket, és apró kincsekkel gazdagodhatnak. A kreatív játszóházban olyan foglalkozásokon vehetnek részt, amelyek fejleszthetik kézügyességüket, és feléleszthetik alkotó kedvüket. A kreatív játszóház és az aranymosó a rendezvény mindhárom napján várja a kicsiket.

A karácsonyi forgatagot olyan érdekes programok és előadások színesítik, mint például a látogatóktól elzárt barlangok világát bemutató 3D vetítés, a világító ásványok bemutatója és a drágakő-csiszolás.  Az érdeklődők kiállítás keretében gyönyörködhetnek néhány neves hazai gyűjtő legértékesebb ásványkollekciójában.

A Lelkes Ásványbörzék állandó szolgáltatása az ingyenes drágakő-meghatározás, amely a karácsonyi rendezvényen is elérhető lesz a látogatók számára.  Érdemes magával vinnie a rendezvényre azt az ékszerét vagy drágakövét, és a szakértő műszeres vizsgálattal határozza meg a követ, annak fajtáját, lényeges tulajdonságait. A drágakő-meghatározás mellett, a szervezők külön kiállítást szentelnek a szintetikus köveknek, utánzatoknak, ezzel is segítve az ismeretterjesztést.

A hatályos jogszabályoknak megfelelően a rendezvény védettségi igazolvánnyal látogatható.

A rendezvény helyszíne: 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.
Nyitva tartás: péntek – szombat – vasárnap 10 órától 19 óráig
Jegyek elővételben: https://asvanyborze.jegyx1.hu

24. Lurdy Házi Ásványbörze

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük