HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

FilmHírekProgramajánló

Koncerttel és vetítéssel tisztelegnek Carlos Santana előtt a Pólus moziban

A Pólus Mozi Rock Klub élőkoncertekből és koncertfilm vetítésekből álló őszi sorozatának következő állomása Carlos Santana több mint 50 éves pályafutása előtt tiszteleg. A november 19-én pénteken 19:00 órakor kezdődő Santana Esten koncertet ad a Milagro Santana Tribute Band, és levetítik Santana „Live at the House of Blues” című, Las Vegasban rögzített 2016-os koncertfilmjét. Ebben a gitárvirtuóz sok év után újra a woodstock-i „klasszikus” felállásban adott fantasztikus hangulatú koncertet.

Carlos Santana a világ egyik legismertebb és legelismertebb gitárosa. Munkássága több mint 50 évet ölel fel, zenekarát sokan a latin rock megteremtőjeként tartják számon. A tavalyi évben sajnos elmaradt Santana várva várt budapesti koncertje, de a hangulatról nem kell lemondania a rajongóknak. A Pólus Moziban november 19-én pénteken megrendezett tribute koncerten és az azt követő vetítésen felelevenítik ötven év legsikeresebb dalait Woodstock-tól napjainkig

Milagro Santana Tribute Band. HOL Magazin 2021.

Az est első részében koncertet ad a Milagro Santana Tribute Band, Magyarország, és Közép-Európa egyetlen Santana tribute zenekara. Tíz éve vannak jelen a hazai zenei életben, és kezdetektől fogva legfőbb céljuk, hogy ezt a tüzet és egyediséget megjelenítsák a színpadon. Nem csupán Santana dalokat játszanak hanem a valódi Santana koncerthangulatot idézik meg a színpadon.

Ízelítő a tribute koncertből (Corazon Espinado c. dal): https://www.youtube.com/watch?v=J2PVetmTpmU

Santana film a Polus Centerben. HOL Magazin 2021.

A koncert után levetítik a „Santana IV – Live at the House of Blues” című koncertfilmet, amely most látható egyetlen alkalommal a mozivásznon. A 2016-os Las Vegas-i koncert különlegessége, hogy erre az alkalomra Santana olyan régi zenészbarátaival állt színpadra, akikkel évtizedekkel korábban, a hatvanas-hetvenes években zenéltek utoljára együtt. Többek között Gregg Rolie-val a Hammond orgonán, Michael Shrievevel a dobok és Michael Carabelloval a kongák mögött, akik mind ott voltak 1969-ben Woodstockban is Santana oldalán, és Neal Schon gitárossal, aki 1971-ben csatlakozott a zenekarhoz. Rajtuk kívül Santana jelenlegi zenekarának veterán zenészei is csatlakoztak a formációhoz. Benny Rietveld basszusgitáron, Karl Perazzo ütősökön és David K. Mathews billentyűkön. A vendég vokalista Ronald Isley volt.

A koncertfilm előzetese: https://www.youtube.com/watch?v=lpEKsQp7IKo  

A kirobbanó energiájú koncertfilmben olyan klasszikus latin rock slágerek dalok csendülnek fel, mint a Jingo, Soul Sacrifice, Samba Pa Ti, Black Magic Woman, Evil Ways, Oye Como Va, Everybody’s Everything.

Milagro Santana Tribute Band. HOL Magazin 2021.

A Pólus Rock Klub idei programsorozatában további legendás zenekarok előtt tisztelgő eseményekkel várják a zenerajongókat.
November 26-án Rolling Stones est lesz a STONED tribute zenekarral és a Some Girls – Live in Texas 1978 koncertfilmmel. December 3-án Jim Morrisonra emlékeznek a The Doors esten, a Doors Emlékzenekar közreműködésével és Oliver Stone 1991-es Doors-filmjének vetítésével.
December 17-én Led Zeppelin estet tartanak, ahol koncertet ad a Lead Zeppelin tribute zenekar és részleteket vetítenek A dal ugyanaz marad című 1976-os kultfilmből.

A sorozat az NKA támogatásával valósul meg.

A programokra jegyek kaphatók a Pólus Mozi jegypénztárában és honlapján. Részletek: https://poluscentermozi.hu/ 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük