HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

Programajánló

Ismét megrendezik a KávéBár Bazárt

Harminc kiállító kávéi és egyéb termékei mellett baristabajnokság, mesterkurzusok, bemutatók és kóstolók várják a 12. KávéBár Bazár közönségét szombaton és vasárnap a Millenáris D csarnokában.

A magyarországi kávé- és bárvilág meghatározó eseményét a járványhelyzet okozta kihagyás után rendezik meg ismét a Millenárison. A látogatók a belépőjegy megvásárlásával korlátlanul kóstolhatnak a harminc kiállító termékeiből – közölték a szervezők.
Mint kiemelték, a kiállítók standjain a világ legjobb termőterületeiről érkező kávékból készülnek az espressók, filterkávék és különféle tejes italok. Több standon lehet prémium kávékapszulákat is kipróbálni. Olyan exkluzív kávégépek is felbukkannak, amelyek ára a középkategóriás autókéval vetekszik.

A kávék mellett magyar és külföldi borászatok termékei, prémium párlatok, koktélok és sörök is kóstolhatók a rendezvényen, de számos kísérőprogram is vár a látogatókra. Spanyolországból és Belgiumból is érkezik például nyerskávé-kereskedő, arabica és fine robusta kávékóstolókkal – áll a közleményben.

Szombaton rendezik a filterkávésok országos versenyét, a Brew Blend Challenge bajnokságot, másnap pedig a KávéBár Rum Session zajlik előadásokkal és kóstolókkal.

A szakmai workshopokon téma lesz többek között a bean to bar csokoládék világa. Az érdeklődők megismerkedhetnek a legújabb sörpiaci trendekkel vagy az új-zélandi borvilág néhány kiemelt szereplőjével, valamint japán és kínai zöld teákból is kóstolót tartanak.
A szakmai kerekasztal-beszélgetéseken szóba kerül más témák mellett a kávé jövője, a magyar piac helyzete, valamint a nemzetközi trendek és a válsághelyzetek kezelése is. A kiállítói standoknál szintén szerveződnek programok, mindkét napon tartanak például hagyományos etióp kávékészítési ceremóniát – közölték a szervezők.

A rendezvény részletes programja a http://kavebar.hu honlapon elérhető.

MTI 2022. április 8., péntek 6:54

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük