HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

HírekSzállodák

Gulyás Gergely négycsillagos szállodát adott át Debrecenben

Magyarország egyik legnagyobb, legdinamikusabban fejlődő városának szüksége van modern szállodára. Ezért is kiemelkedő jelentőségű a most átadott Mercure Hotel a város szívében – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter Debrecenben, a szálloda átadóünnepségén vasárnap.
Gulyás Gergely kiemelte, hogy Debrecen okkal büszke az új fürdőjére és a városban megvalósuló legnagyobb hazai beruházásra, az akkumulátorgyárra, hiszen annak megépültével munkahelyek ezrei létesülnek. A gazdaságfejlesztés, a turisztikai fejlesztések, mint a fürdő és a szállodaépítés egyszerre valósulnak meg a városban – tette hozzá.

Mercure Hotel Debrecen. HOL Magazin 2022.

A miniszter szerint Debrecen dinamikus fejlődése nemcsak a régióra, hanem a határon átnyúló területekre is nagy jelentőségű.
Horváth Péter, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója emlékeztetett rá, a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében 100 szoba feletti szállodák építésére lehetett pályázni, így nyert el a 8,5 milliárd forintos debreceni beruházás 3,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást.

Szűcs Gyula, a Szinorg Universal Zrt. – a beruházást végrehajtására létrehozott Bajcsy Invest Kft. tulajdonosának – elnök-vezérigazgatója elmondta: nehéz körülmények közepette – pandémia, háború – jutottak el a mai napig, a szálloda átadásáig. A négy emeleten 135 szoba, 20 apartman fogadja a vendégeket, étteremmel, kávézóval, fitneszteremmel, három konferencia – és tárgyaló teremmel.

Mercure Hotel Debrecen. HOL Magazin 2022.

Korábban úgy fogalmazott: a magyar állam és a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatása lehetővé tette, hogy elhozzák Debrecenbe az első nemzetközi brandet, az Accor Csoport tulajdonában lévő Mercure-t, melynek tagja lesz az új szálloda.
Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester hiánypótlónak nevezte a beruházást, hiszen bő évtizede nem volt szállodaavató a városban.
Debrecen gazdasági fejlesztésénél legfontosabb az összhang megteremtése a város különböző területei között – hangsúlyozta. Gőzerővel fejlődik a turizmus – emelte ki, hozzátéve, a pandémia előtti utolsó békeévben – 2019-ben – a vendégéjszakák száma 502 000 volt, és ezt a számot az idén is elérik.

Jelentős szerepet tölt be a város turizmusában az eseményturizmus – virágkarnevál, úszó VB, nemzetközi salakmotor verseny -, és ezek megkövetelik a megfelelő színvonalú szálláshelyek meglétét – fejtette ki.

MTI 2022. augusztus 22., hétfő 10:13

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük