HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

BorTurizmus

Bemutatkozik az Országos Bortúra!

Ingyenesen letölthető Magyarország borturisztikai applikációja

Járni az országot, szép helyeken megpihenni, jó borokat és finom falatokat fogyasztani, miközben kicsit elszakadunk a mindennapok taposómalmától. Ki ne vágyakozna ilyesmire? Már csak az a kérdés, hova menjünk, merre induljunk, ha autentikus borélményeket keresünk? Ebben segít az Országos Bortúra, Magyarország borturisztikai applikációja!

Borra vágyom – hol találom?

Magyarország jelentős hagyományokkal büszkélkedhet a borkultúra területén. Az ország 22 borvidéke sokféle termőhellyel és szőlőfajtával dicsekedhet, az alkalmazott szőlészeti és borászati eljárások sokszínűsége eltérő karakterű borokat eredményez. Jelenleg több száz borkészítéssel foglalkozó vállalkozás működik az országban, melyek nagyon sokfélének mutatkoznak. Mind méretükben, mind infrastruktúrájukban, mind a napi munkaszervezésben jelentős különbségek figyelhetők meg a borászatok között. Talán ennek a sokféleségnek is köszönhetően és az egyes borvidékek egyedi kínálatára támaszkodva az utóbbi években rendkívül dinamikus fejlődésnek indult a hazai borturizmus.

Országos Bortúra borturisztikai applikáció. HOL Magazin 2022.

Már több mint 140 borászat vár!

Az Országos Bortúra csapata egy könnyen kezelhető, felhasználóbarát applikációt alkotott meg. Céljuk, hogy térképre tegyék a hazai borászatokat.

„Saját felmérésünk szerint egy átlagos borkedvelő 5- 6 közismert borvidéket tud megnevezni, de már kevésbé ismeri az olyan kincseket, mint például a Bükki, a Kunsági, a Pécsi vagy a Móri borvidék. A platform arra ösztönzi a felhasználót, hogy bejárja és felfedezze Magyarország mind a 22 borvidékét. Széles körben megismerkedjen a hazai borászatokkal és rajtuk keresztül a magyar borok világával. A térképes és egyéni preferenciák szerint szűrhető felületen minden adott ahhoz, hogy a borkedvelők új pincészeteket fedezzenek fel, legyen szó kicsi és különleges „indie” pincékről, családi borászatokról vagy menő borteraszokról. – mondja Bencze Szonja marketing vezető. Az iOS-re és Androidra ingyenesen letölthető applikációban már több mint 140 pincészetről érhető el információ,. Ez a szám egyre növekszik. Folyamatosan várják a csatlakozni szándékozó borászatok jelentkezését. Az alkalmazáson belül már a borkedvelő felhasználók is ajánlhatnak olyan pincéket, akiket szívesen látnának az Országos Bortúra térképén.

Országos Bortúra borturisztikai applikáció. HOL Magazin 2022.

A borászatok a zsebünkbe költöznek!

Számos weboldalon, közössségi platformon találkozhatunk boros programok hirdetésével. Egy-egy borkóstoló foglalás a tapasztalatok szerint mégis elég időigényes, nehézkes folyamat.

„Rengeteg időt tölthetünk azzal, hogy a pincészetek weboldalai között böngészünk borprogramok után kutatva, ráadásul egy-egy borkóstoló program lefoglalásához sok esetben több e-mail váltás és telefonbeszélgetés szükséges. A Bortúra App megkönnyíti és felgyorsítja ezt a folyamatot. Pár gombnyomással lehet borprogramokat keresni és mindösszesen 4 kattintással lefoglalhatjuk és ki is fizethetjük a következő borélményünket. Gyakorlatilag a borászatok a zsebünkbe költöznek. Egy izgalmas dzsipes dűlőtúra vagy egy piknik a szőlőhegyen applikációnk segítségével már pár kattintással elérhető.” – mondja Dr. Simon Botond, az Országos Bortúra ügyvezetője azzal kapcsolatban, hogy a nyári szezonban egy új, borprogram foglalási- és fizetési funkcióval bővítették az applikációt.

Országos Bortúra borturisztikai applikáció. HOL Magazin 2022.

Borélmény közösség a játékosság jegyében

Az Országos Bortúra koncepciója a közismert Országos Kéktúra analógiájára épít: a borkedvelő felhasználó a pincéknél kihelyezett QR-kódok segítségével „becsekkol” a meglátogatott Országos Bortúra partnerborászatoktól. Látogatásával „online pecséteket” gyűjt, amelyek így megjelennek a személyes bortúra naplójában. Ezt követően pedig értékelheti a megélt borélményeit, visszanézheti, mikor, milyen helyeken járt.

„Fontosnak tartjuk, hogy egy olyan aktív borélmény közösséget hozzunk létre, amit az országjárás és a bor értő szeretete, a kulturált borfogyasztás kovácsol össze. Külön színfoltja az applikációnknak, hogy felületünkön a borkedvelők megoszthatják egymással tapasztalataikat. Hiteles értékeléseket adhatnak a pincékről és a kipróbált programjaikról. Az a tapasztalatunk, hogy az utazni vágyók egyre inkább a minőségi programkínálatot keresik. Egyre többen nyitottak az új borkalandok megélésére szerte az országban. Egy borprogram vagy borhétvége nem csak a borfogyasztásról, hanem a kikapcsolódásról, a természet szeretetéről, új ismeretek szerzéséről és nem utolsó sorban a közösen megélt élményekről is szól.” – meséli Bencze Szonja.

Országos Bortúra borturisztikai applikáció. HOL Magazin 2022.

„Számunkra az a legfontosabb, hogy mind a borkedvelők, mind a borászatok szeressék használni a Bortúra Appot és azonosulni tudjanak azzal, amit az Országos Bortúra képvisel. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy egyre gyorsabb, okosabb és barátságosabb legyen az applikáció. Az emberek szeretik a kalandokat, szeretnek játszani. A következő fejlesztések során különféle játékos elemeket is tervezünk belecsempészni az applikációba, így ösztönözve a borkedvelőket, hogy ha borászatokról, borprogramokról vagy borélményekről van szó, az Országos Bortúra legyen az elsőszámú borturisztikai platform, amihez fordulnak. – avat be jövőbeli terveikbe Dr. Simon Botond. Az Országos Bortúra applikáció ingyenesen letölthető az App Store-ból és a Google Play áruházból.

###

További információ az applikációról, letöltés: https://www.app.orszagosbortura.hu
Web: https://www.orszagosbortura.hu/ Facebook: https://www.facebook.com/o#####rszagosbortura

Instagram: https://www.instagram.com/orszagosbortura/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCLQwqi377MDOWsodZKgp8sQ

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük