HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

Egyéb kategória

Újabb neves díjat nyert a véletlenül megalkotott meggylikőr

Magyar családi ház pincéjéből a nemzetközi mezőnybe

A nemzetközileg is elismert, ám hazai manufaktúrában készült Woman Spirit meggylikőr története több évvel ezelőttre nyúlik vissza. Irk Attila, az ital megalkotója szinte egy véletlennek köszönheti, hogy a Woman Spirit ma már hazánkban és külföldön is számos nő kedvenc itala.

Az éjszakákba nyúló kísérletezések fő elemei a mézédes gyümölcsök és gyümölcspárlatok voltak. Ahogy azonban telt az idő, Attila úgy érezte, nem sikerült megtalálnia a tökéletes pálinka receptjét. Az elkészült ital feledésbe merült a pince polcán – egészen egy 2017-es osztálytalálkozóig! Ekkor előkerült egy ragyogó, rubinvörös folyadékot tartalmazó üveg, aminek láttán minden női szem felcsillant. A Woman Spirit megalkotója ennek a véletlennek köszönhetően jött rá, hogy olyan italt hozott létre, amiről bátran kijelenthető, hogy a nők kedvence. Alig egy évvel az osztálytalálkozó után született meg a Woman Spirit végleges receptje. Megalkotásában rengeteg hölgy volt Attila segítségére.

Újabb  nemzetközi díjat nyert a Woman Spirit nevű meggylikőr. HOL Magazin 2022.

Az italkülönlegesség számos nemzetközi díjat bezsebelt már. Az egyik legrangosabb nemzetközi versenyen, a World Liqueur Awards 2022-n két éremmel is díjazták. A 2012 óta minden évben megrendezésrekerülő, világszintű megmérettetésen a földkerekség legjobb italait választja ki és jutalmazza a több mint 70 tagból álló szakértő zsűri. Ezen a versenyen a legjobb magyar gyümölcsalapú italnak járó díjat (Best Hungarian Fruit) és design kategóriában az ezüstérmet vihette haza. Ezenfelül a magyar meggylikőr 2022-ben második helyezést ért el a rangos Berlin International Spirits versenyen is.

Az ital különlegessége, hogy valódi meggynek köszönheti az intenzív, rubinvörös színét, hiszen nem tartalmaz semmilyen színezéket, cukrot vagy aromát. A titkos receptet meggypárlat, gyümölcsök, fűszerek és gyógynövények egyedi kombinációja adja. A Woman Spirit a legmagasabb szint elérésére törekedett ízben és dizájnban is, hiszen a nők több érzékszervvel fogyasztanak, sokkal jobban figyelnek az ízekre, az illatokra, a színre, és fontos számukra az esztétikum is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük