HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

BorProgramajánlóRendezvényhelyszínek

Vince Gála: 50 kiállító 120 tétele lesz kóstolható, rengeteg meglepetéssel

Lezárult a Vince díj szavazás, már a Vince Gála mesterkurzusaira is megválthatók a jegyek és folyamatosan bővül a kiállítók és programok listája.

Kevesebb, mint két hét van hátra Magyarország egyik legnagyobb borünnepéig. November 19-én kerül megrendezésre a Vince Gála, megújult köntösben. A „boralkotások” bemutatására és megünneplésére a szervezők a művészet egyik legfontosabb és legnagyobb múlttal rendelkező színterét választották helyszínül. 2022. november 19-én 15 órától a Szépművészeti Múzeum ad otthont a Vince Gálának. A különleges pillanatot, amikor a vendégek nagy mesterek művei között sétálva, élő dixieland stílusú vagy éppen jazzkoncert kíséretében kortyolhatják a bort, a Vince díjak átadásának ceremóniája koronázza meg. A jó hangulatról az esemény házigazdája, Anger Zsolt gondoskodik. A színész a magyar bor és gasztronómia ügye iránt évtizedek óta elkötelezett. Szakértelmét Széll Tamás Michelin-csillagos séf mellett a Főmenü TV-műsorban is megcsillogtatta már.

VinCe Gála 2022. Az egyik legnagyobb magyar borünnep a Szépművészeti Múzeumban. HOL Magazin 2022.

A Vince Gála egyik csúcspontja természetesen a Vince díjak már említett átadása lesz. Október 31-én lezárult az utolsó szakasz, vagyis a közönségszavazás, megszületett a 20 kategória győztese. Több, mint 23 ezer voks érkezett a borokra. Számos kategóriában alig pár szavazat döntött, így nagyon izgalmas eredményhirdetésre lehet számítani!

A Vince Gála nem csak a Vince Díjról és a borokról, hanem általában a magyar gasztronómiáról fog szólni

Ennek megfelelően étellel és itallal egyaránt kényeztetve lesznek az érzékszervek. A borok mellett párlatok, kávék és további gasztrokiállítók színesítik a kínálatot. Képviselteti magát többek között az öt csillagos tarcali Andrássy Kúria, a négy csillagos Continental Hotel Budapest Araz étterme, a Bartók Reggel.Délben.Este bisztró, a Nour desszertműhely, az Ínyenc kézműves piactér több kiállítója és Gianni Pomo Doro étterme is!

VinCe Gála 2022. Az egyik legnagyobb magyar borünnep a Szépművészeti Múzeumban. HOL Magazin 2022.

Több mesterkurzusokon szintén fontos szerepet fog játszani az étel, mint a borok kiteljesedésének záloga. A „Pezsgők és a tenger gyümölcsei” nevet viselő előadáson a kétszeres magyar sommelier bajnok, champagne szakértő Tüű Péter három különböző országból három tradicionális eljárással készült pezsgőt és a hozzájuk komponált spanyol, olasz és francia ihletésű, a tenger gyümölcseire épülő ételpárosítást mutat be. A „Meghökkentő borpárosítások” mesterkurzuson Blazsovszky Péter, a Michelin-csillagos Babel Budapest és a Kiosk Budapest F&B vezetője az egyensúlyalapú párosítás létjogosultságát demonstrálja Vince Díjas borokkal és a két étterem séfjeinek kreációival.

Lesznek természetesen „tisztán” italos előadások is

A „Nemzetközi etalonok” mesterkurzuson az érdeklődők 5 világhírű borrégió 5 ikonikus tételét (burgundi chardonnay, rajna-menti rizling, bordeaux-i házasítás, ausztrál shiraz, tokaji aszú) kóstolhatják szakember vezetése mellett. A „Mixeld magad – három őszi” koktél valójában egy interaktív workshop lesz: a vendégek három alappárlatból profi bartender útmutatása mellett maguknak keverik a koktélt.

VinCe Gála 2022. Az egyik legnagyobb magyar borünnep a Szépművészeti Múzeumban. HOL Magazin 2022.

Utóbbi kurzuson kizárólag a VIP-jeggyel rendelkezők vehetnek majd részt, ilyen jegykategória is található ugyanis a rendkívül széles kínálatban. A magyar bor ünnepére akár már egy 7 900 forintos jegy megváltásával be lehet lépni. Ez 5 bor kóstolására jogosít, amihez az esemény alatt további kóstolójegyek vásárolhatók. A közel 50 kiállító 120 tételének listáját elnézve azonban bizonyosan nehéz lesz megállni az 5 (10…15…) bornál. Éppen ezért jobban megéri a korlátlan fogyasztást lehetővé tevő jegyeket választani. Akár páros vagy négyes változatban is kapható, ezek ráadásul még nagyobb kedvezményt biztosítanak.

2022. november 19. valóban a magyar borok ünnepe lesz a Szépművészeti Múzeumban. Minden borbarátnak ott a helye, hogy együtt koccintson a kiváló magyar borok és az őket elkészítő „művészek” tiszteletére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük