HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

Programajánló

Decemberi Lelkes Ásványbörze

Karácsonyi hangulatban várják Önt a természet kincsei a Lelkes Ásványbörzén, a Lurdy Házban december 9-10-11-én

Az év idei utolsó nagyszabású ásványos rendezvényén újra a természet csodálatos alkotásai kerülnek reflektorfénybe. 2022.december 9-10-11. között a Lurdy Házban (1097 Budapest Könyves Kálmán körút 12-14.) 3000 m2-en 170 kiállító várja az érdeklődőket. Többségük nyers vagy feldolgozott ásványokat, csillogó drágaköveket és belőlük készült ékszereket kínál. A fosszíliák és a meteoritok is nagy érdeklődésre tarthatnak számot. A rendezvény remek alkalmat kínál arra, hogy a gyűjteményét bővítse, és ajándékot vásároljon karácsonyra.

26. Lurdy Házi Ásványbörze. Lelkes Ásványbörze. HOL Magazin 2022.

Az Ásványbörze szervezői nagy hangsúlyt fektetnek a szakmai- és gyerekprogramokra, amelyek tartalmas időtöltést és tanulási lehetőséget kínálnak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A felnőttek a tudományos élet jeles képviselői által tartott geológiai és ásványtani előadásokon vehetnek részt, valamint 3D vetítés keretében tehetnek virtuális sétát a világ leghíresebb barlangjaiban. A gazdag ismeretterjesztő programot a világító ásványok interaktív bemutatója teszi még vonzóbbá.

26. Lurdy Házi Ásványbörze. Lelkes Ásványbörze. HOL Magazin 2022.

Izgalmas látnivalónak ígérkezik Kupi László fotóiből és a magángyűjtők válogatott darabjaiból összeállított a „Varázslatos arany” című kiállítás.

Bemutatkoznak az „Év ásványa” és az „Év ősmaradványa” szavazás 2023-as nyertesei.

A gyerekeket többek között a Földtudományos játszóház várja, ahol geológiai és az ásványtani ismereteket szerezhetnek játékos, interaktív foglalkozások keretében. Emellett a kreatív játszóházban a kézügyességüket, míg az aranymosóban a szerencséjüket tehetik próbára.

Népszerű program a kígyó simogató is, ahol főként kisebb termetű hüllőket ismerhetik meg, és a vállalkozószelleműek együtt is fotózkodhatnak velük.

Az ásványbörze látogatók számára ezúttal is lesz ingyenes drágakőmeghatározás, ezért érdemes a rendezvényre magával vinnie azt a szóló vagy ékszerbe foglalt drágakövet, amelynek nevét nem ismeri vagy eredetiségében bizonytalan.

A rendezvény részét képezi – az ásvány- és ékszervásár mellett – az egészségsziget, ahol az egészséges életmódhoz és az ezotériához kapcsolódó termékeket és szolgáltatásokat talál.

26. Lurdy Házi Ásványbörze. Lelkes Ásványbörze. HOL Magazin 2022.

Nyitvatartás: pénteken – szombaton 10-től 19 óráig, vasárnap 10-től 18 óráig

Jegyek elővételben: https://asvanyborze.jegyx1.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük