HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

Hirdetés

Egyre több szénsavasító készüléket vásárolnak a magyarok

Továbbra is népszerűnek számít idehaza a SodaStream. A világ egyik legismertebb szénsavasító készülék gyártója tavaly 22 százalékos növekedést ért el a hazai piacon. Ez azt mutatja, hogy a magyarok még mindig költséghatékony és praktikus megoldásként tekintenek a SodaStream készülékeire.

A vállalat ötféle – Jet, Spirit, Spirit One Touch, Crystal, Genesis White – készülékkel van jelen idehaza. Ezen gépek népszerűségét tovább növeli, hogy legtöbbjük többféle színben választható. Minden felhasználó megtalálhatja a konyhájába leginkább illeszkedő változatot. „Ha az elmúlt öt évet nézzük, akkor elmondható, hogy a magyarok 2022-ben az öt évvel ezelőtti mennyiséghez képest négyszer több SodaStream szénsavasító készüléket vásároltak.” – hívta fel a figyelmet Széll-Szőke Krisztina, a SodaStream termékmenedzsere.

Bár minden géphez alapból jár egy darab, mosogatógépben is mosható BPA-mentes szénsavasító palack, a felhasználók szükség esetén saját maguk is vásárolhatnak ilyeneket. Ez akkor jöhet jól, ha a családban például többen használják a gépet, így több szénsavasító palackot kell egyszerre igénybe venni. A magyar piacon ezen a téren is növekedés volt megfigyelhető, ugyanis 2022-ben 40,54%-kal több szénsavasító palack fogyott, mint 2021-ben, tehát a covid évében.

A limitált szériás csomagokat leszámítva a SodaStream italkoncentrátumokat általában külön kell megvásárolni. A felhasználók ezen a téren is széles kínálattal találkozhatnak a boltokban. A SodaStream már korábban elérhetővé tette a hazai piacon a közkedvelt PepsiCo ízeket (Pepsi, Pepsi Max, 7Up, 7UP Free, Mirinda, Mirinda Light), emellett továbbra is kaphatók ízkoncentrátumok olyan ízesítésben, mint például a málna, a mandarin, az erdei gyümölcs, az eper, a grapefruit, vagy éppen az alma. „Idehaza 2022-ben 21,05%-kal több italkoncentrátum fogyott, mint az azt megelőző évben.”- tette hozzá Széll-Szőke Krisztina. Egyre több magyar fogyasztja az otthoni csapvízből könnyen előállítható frissítőket.

A SodaStream szénsavasító készülékek fontos szerepet töltenek be a háztartások ökológiai lábnyomának csökkentésében. Egy négytagú család például a két év alatt mintegy 2500 PET-palack kidobásától kímélheti meg a bolygót.

 ###

A SodaStream-ről

A SodaStream a világ első számú otthoni szénsavasító készülék gyártó márkája (mennyiség tekintetében). A PepsiCo 3,2 milliárd dollárért vásárolt meg. A SodaStream lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy másodpercek alatt könnyen átalakítsák a hagyományos csapvizet szódává vagy ízesített üdítőitallá. Becslések szerint 2019-ben a SodaStream felhasználók 2 milliárd liter szódát készítettek készülékeik segítségével. Összesen 5 milliárd PET-palacktól óvták meg a Földet. Így közvetve a műanyagpalackok gyártásával és szállításával járó környezetterheléstől is megkímélték bolygónkat.

A SodaStream szénsavasító berendezéseivel 45 országban van jelen. A termékek több mint 90 000 kiskereskedelmi üzletben állnak rendelkezésre 45 országban, gépeit 22 millió háztartásban használják rendszeresen.   A SodaStream gépek magyarországi forgalmazását 2008-ban kezdték meg a viszonteladói hálózat kiépítésével, amelynek köszön­hetően jelenleg közel 450 boltban érhetőek el a termékek, és az üzletek száma folyamatosan bővül.

Ha többet szeretne megtudni a SodaStreamről, kövessen minket a Facebookon, a Twitteren, a Pinteresten, az Instagramon és a YouTube-on a www.SodaStream.com és www.sodastream.hu webhelyeken.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük