HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

ÉtteremRendezvényhelyszínek

Like the Gypsies

Budapest új kultúrklubjában mindenki átélheti a roma életérzést. Autentikus ételekkel, zenével és programokkal várják az érdeklődőket

A „Like the gypsies” roma kultúrklub bemutatkozó eseményét 2023. április 13.-án rendezték. A programon belül a résztvevők egy valódi roma világba csöppenhettek. Szívükbe zárhatták a cigány zenét, a roma táncművészetet és kultúrát. A különleges klub létrehozásának célja az igazi roma életérzés átadása az emberek számára.

Like The Gypsies. Budapest új roma kultúrklubja. HOL Magazin 2023.

A „Like the gypsies” kultúrklub Budapest egyedülálló színfoltja és eseménysorozata, ahová bárki ellátogathat, akit érdekel a cigány kultúra, és egy igazi családias légkörű, színes programokkal teli eseményen szeretne részt venni.

A klub és az ötlet megálmodója egy autentikus roma család. Otthonos környezetben szeretnék átadni az embereknek az igazi, kultúrájukra jellemző életérzést.

Like The Gypsies. Budapest új roma kultúrklubja. HOL Magazin 2023.

„A családommal szívvel-lélekkel alkottuk meg ezt a helyet, ahol ellátunk mindenkit autentikus ételekkel-italokkal, szórakoztató és kulturális programokkal. A célunk az, hogy két óra erejéig bárki igazi romának érezhesse magát, mindenféle akadály nélkül. A helyet a szlogenünk nagyon jól jellemzi. „Isten hozott a családban!”
Úgy gondoljuk, hogy a roma közösség egy nagy és összetartó családot alkot.” – mondta Rácz László a kultúrklub kreatív producere és ötletgazdája.

A programsorozat helyszíne a VII. kerületben található. Stíluselemeivel és berendezésével mindenkit egy teljesen más világba repít.

Az esemény egy informális film bemutatásával indul. Ezt egy jazzes cigányzenei blokk követi, amelyet elismert művészek adnak elő a vendégek számára. A résztvevőket autentikus és bőséges ebéddel kínálják, természetesen figyelembe véve minden érzékenységet és intoleranciát. A program végén a vendégek megismerhetik a jövendőmondás és áldásadás rituáléját. Különleges játékokkal is készülnek számukra, többek közt kocka- és kártyajátékokkal.

Like The Gypsies. Budapest új roma kultúrklubja. HOL Magazin 2023.

„Kitaláltunk egy kockajátékot vendégeinknek, ami valószínűleg hamar a kedvenc részük lesz a program során. A játék lényege, hogy ha valaki három egyforma szimbólumot dob a kockákkal, akkor visszatérítjük neki a jegy teljes árát” – mesélte Rácz László, a kultúrklub ötletgazdája.

A fiatal tehetségekre is gondolnak

Rácz László, a klub producere és ötletgazdája elmondta, a kultúrklubban egy színpad is található, ahol nem csak az elismert művészek, hanem a fiatal tehetségek is kibontakozhatnak, a „Like the gypsies Culture Club” esti programjának keretein belül.

„Tervben van egy olyan esti programsorozat létrehozása is, ahol hírolvasó találkozók, felolvasó estek, stand up comedy-k, jazz koncertek, komolyzenei koncertek várják majd vendégeinket. Ezeken az eseményeken a fiatal tehetségeket is szeretettel várjuk, akik maximum negyven fő előtt léphetnek majd fel igazi családias légkörben”- tette hozzá.

Like The Gypsies. Budapest új roma kultúrklubja. HOL Magazin 2023.

A „Like the gypsies” programjain előzetes jegyvásárlással lehet majd részt venni. A maximális létszám húsz fő, de az eseményt egy fő jelentkezésével is megtartják.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük