HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

FilmProgramajánló

Kollektív, nyár eleji csakratisztításra invitál a magyarhangya

A magyarhangya következő bemutatója Lois Patiño lélekvándorlós road movie-ja, az idei Berlini Filmfesztivál Encounters szekciójában debütált Samsara. Egy film, ami egy ponton arra kéri nézőjét, hogy csukja be a szemét és élje át a lélek utazását egyik testtől a másikig.

Samsara. Magyarhangya filmbemutató. HOL Magazin 2023.

Ez a különleges belső utazás olyan élményt nyújt, melyet ritkán tapasztalhatunk a moziban. Az alkotók káprázatos képi és hanghatások segítségével elérik, hogy a filmbéli idős nővel együtt éljük át a reinkarnációt. A Samsara története kétfelé tagolódik. Két kontinens, két közösség, két hitvilág, kétféle külső és belső tapasztalás. A laoszi szerzetesek és az afrikai törzs mindennapjait köti össze a fényekből és hangokból álló ösvény. A magyarhangya június 29-től szervezett vetítések keretében invitálja a hazai közönséget egy kollektív nyár eleji csakratisztításra.

Egy buddhista fiatal minden reggel meglátogat egy idős nőt, hogy a Tibeti Halottaskönyvből olvasson fel neki. Ezzel a halál és a következő élet közötti útra felkészítve őt. Az utolsó napon a fiú a könyv záró sorait súgja az asszony fülébe, becsukja a szemét és vele együtt meditál, miközben a nő lelke útra kel…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük