HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

Hirdetés

Új generációs hűtési megoldás a forró nyári napokra

A hőség közeledtével a légkondicionálók fontossága is felértékelődik háztartásainkban. A megfelelő hűtési rendszer kiválasztásában sok szempont játszik szerepet, mivel nem mindegy, hogy milyen eszköz segít majd átvészelni a nyári forróságot. A Samsung WindFree™ technológiája egészségügyi, kényelmi és energiatakarékossági szempontból is kiemelkedő funkciókkal rendelkezik. Az AI Auto Comfort, mozgásérzékelő technológia, Tri-Care szűrő és a SmartThings kompatibilitás elhozhatja a felhasználók otthonába a kompromisszumoktól mentes hűtést és a teljes kényelmet.

Technológiai megoldásokkal a kellemes otthoni légkörért

A légkondicionáló berendezés megfelelő beállítása és az ideális program megtalálása nem egyszerű feladat, ráadásul időbe is telik. Az AI Auto Comfort[1] egy intelligens életmód funkció, amely lehetővé teszi a szoba körülményeinek és a felhasználó szokásainak elemzését, ezáltal optimalizálva a légkondicionáló beállításait, alkalmazkodva a környezethez és az egyéni preferenciákhoz. A felhasználóknak már nem kell kézzel finomhangolnia a hőmérsékletet, mert a rendszer automatikusan igazodik az igényeihez, emellett pedig a külső tényezőket is figyelembe veszi, ezzel biztosítva otthonában a kellemes hőmérsékletet.

Samsung Windfree légkondícionálók. HOL Magazin 2023.

A WindFree™ technológia egy másik jelentős funkciója a WindFree™ Cooling, amely révén a légkondicionáló képes a kellemes hűvös levegőt eloszlatni a helyiségben anélkül, hogy erős légáramlatot generálna. A hagyományos légkondicionálók gyakran kellemetlen huzatot és hideg levegőt árasztanak, amikor működésben vannak, ez pedig zavaró lehet a felhasználók számára. A WindFree™ Cooling jóval gyengédebben és óvatosabban keringeti a levegőt, amelyet egyenletesebben oszlat szét a több tízezer mikrofuraton át. A helyiségben tartózkodók így szinte semmilyen légmozgást nem észlelnek, csak kellemesen hűs levegőt.

A WindFree™[2] technológia részeként a Tri-Care szűrő[3] rendkívül hatékonyan gyűjti össze a nagyobb porrészecskéket, szövetrostokat és állatszőröket a levegőből, emellett képes inaktiválni bizonyos vírusokat és baktériumokat is, ezzel javítva az otthonokban a levegő minőségét.

Fókuszban az energiatakarékosság

Az energiatakarékosság kiemelkedő szerepet játszik a WindFree™ technológiában, ami fejlett megoldásokat kínál a fenntarthatóbb és takarékos működés elérése érdekében. Az AI Auto Comfort funkciónak köszönhetően az optimalizált hűtési és fűtési beállítások csak akkor működnek, amikor a felhasználóknak valóban szükségük van rá.

Samsung Windfree légkondícionálók. HOL Magazin 2023.

A mozgásérzékelő[4] technológia tovább növeli a légkondicionáló berendezés hatékonyságát és az energiafogyasztást is optimalizálja. Amikor a rendszer nem érzékel mozgást egy bizonyos időtartamon keresztül (általában 20 perc), automatikusan átvált energiatakarékos üzemmódba. Ez azt jelenti, hogy a légkondicionáló csökkenti a működési teljesítményét vagy akár teljesen kikapcsol, ha senki sem tartózkodik a szobában. Amint a mozgásérzékelő technológia érzékeli a visszatérő mozgást, a légkondicionáló visszatér az eredeti programhoz, és visszaállítja az optimális hűtési vagy fűtési beállításokat, ezzel csökkentve az energiafelhasználást és minimalizálva a felesleges energiapazarlást.

A Digital Inverter Boost kompresszorrendszer extra üzemi móddal rendelkezik, amely magas teljesítményt nyújt, például extrém hőség vagy hideg időjárás esetén. A technológiával gyorsan elérhető a maximális kapacitás, majd ezután az eszköz visszaáll a normál inverter módra, a kialakított hőmérséklet fenntartása érdekében. A Digital Inverter Boost technológia energiatakarékos működést, csökkentett zajszintet és hosszabb berendezésélettartamot tesz lehetővé.

SmartThings a kényelem maximalizálásáért

A Samsung által fejlesztett SmartThings szolgáltatás segítségével a felhasználók egyszerűen csatlakoztathatják és irányíthatják a kompatibilis eszközeiket, beleértve a WindFree™ technológiával rendelkező Samsung klímaberendezéseket is.

A SmartThings[5] funkció lehetővé teszi a légkondicionáló csatlakoztatását más okos eszközökhöz, valamint az automatizálást is. Az alkalmazáson keresztül távolról is beállíthatjuk a légkondicionálót, még akkor is, ha nem vagyunk otthon, emellett számos további  lehetőség áll rendelkezésünkre, amelyekkel testre szabhatjuk a klímaberendezés működését az igényeinknek megfelelően.

A WindFree™ légkondicionálókról további információ érhető el a Samsung weboldalán.

[1] Meghatározott Samsung modellekben található meg. Az AI Auto Comfort funkció eléréséhez Wi-Fi kapcsolat és Samsung SmartThings felhasználói fiók szükséges. Az AI Auto Comfort funkció tárolja a felhasználói adatokat, beállításokat és a felhasználás módjait annak érdekében, hogy a lehető leghasznosabb lehetőségeket tudja javasolni.
[2] A Samsung légkondicionálókban elérhető.
[3] A Tri-Care szűrő antibakteriális és antivírus tesztjét a koreai tesztlaboratóriumban (FITI/KRICT), az antiallergén tesztet pedig a japán tesztlaboratóriumban (ITEA) végezték. Csak a WindFree™ Elite és Avant modellek esetén érhető el.
[4] A mozgásérzékelő szenzor csak a WindFree™ Elite modellek esetén érhető el.
[5] A SmartThings alkalmazás elérhető Android és iOS készülékeken.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük