HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

HírekTermékismertető

Samsung Odyssey OLED G9 monitorok – A gaming új korszaka

A DQHD OLED monitor MI felskálázással és 0,03 másodperces válaszidővel fokozza a játékélményt

A Samsung bemutatja a legújabb mesterséges intelligencia alapú felskálázási technológiával[1] érkező OLED G9[2] gamingmonitort. A tavalyi Odyssey OLED G8[3] sikerét tovább emelve az Odyssey OLED G9 monitor új korszakot nyit a Samsung OLED gaming világában.

„A tavaly bemutatott Odyssey OLED G8 monitorral a rutinos gamerek is elégedettek voltak – mondta Hoon Chung, a Samsung Vizuális kijelzők üzletágának ügyvezető alelnöke. – A páratlan képminőségű Odyssey OLED G9 bevezetésével egy olyan nagy teljesítményű gamingmonitort kínálunk, amellyel tovább emelhetjük a Samsung OLED gaming színvonalát.”

Samsung Odyssey OLED G9. HOL Magazin 2023.

A 49 colos nagyméretű, 1800R ívelt kijelzőjű Odyssey OLED G9 a vállalat első olyan OLED monitora, amely 32:9 képarányú DQHD[4] minőséget kínál, 5120 x 1440 képkocka felbontással. A felhasználók a nagy és széles képernyőaránynak köszönhetően elmerülhetnek a szuper-szélesvásznú látványvilágban, amelyet csak két, egymás mellé helyezett QHD felbontású képernyő lenne képes megjeleníteni. A rendkívül gyors, 0,03ms (GtG[5]) válaszidő és a 240Hz-es képfrissítési frekvencia pedig versenyelőnyt biztosíthat a játék során.

A Neo Quantum Processzor Pro kiegészítésnek köszönthetően az Odyssey OLED G9 modell eltér az eddigi Samsung OLED gaming monitoroktól. A maximális fényerő és kontraszt elérésének érdekében processzor a mélytanulási algoritmus segítségével elemzi a képet és automatikusan felskálázza a jelenetet. Így a monitor képes szinte minden apró részletet helyreállítani, hogy az utolsó pixelig ragyogó képminőséget nyújtson.

Samsung Odyssey OLED G9. HOL Magazin 2023.

Az Odyssey OLED G9 monitorokon az AMD FreeSync™ Premium Pro funkció tovább fokozza a zavartalan játékélményt. A Display HDR True Black 400 funkcióval tűpontosan jeleníti meg az apró részleteket és élénk színeket, függetlenül a választott játéktól vagy a lejátszott tartalomtól.

A karcsú kialakítású, elegáns fémkeretbe zárt Odyssey OLED G9 monitor hátoldalába épített CoreSync és CoreSync+ továbbfejlesztett világítástechnológiát alkalmaz a megjelenített színek összehangolása érdekében, még inkább magával ragadóbb képi világban és élethűbb játékélményben részesítve a felhasználókat. Az eszköz beépített sztereó hangszórói kristálytiszta hangzást biztosítanak, kiegészítve a lenyűgöző vizuális élményt.

Samsung Odyssey OLED G9. HOL Magazin 2023.

Páratlan választék a részletgazdag, élethű kijelzőn

A Samsung Gaming Hub[6] funkcióval és okostévé alkalmazásokkal felszerelt Odyssey OLED G9 monitoron egy helyen érhetők el a legkülönbözőbb streaming- és játékszolgáltatások, valamint egyéb szórakozási lehetőségek. A felhasználók kedvükre válogathatnak az OTT-szolgáltatók[7] műsorai közül, már asztali számítógép vagy mobileszköz[8] csatlakoztatása nélkül. A felhasználók korlátlanul fedezhetik fel a játékvilágot a Samsung Gaming Hub felhőalapú játékplatform segítségével, amely letöltés és tárhelyigény nélkül biztosít elérést olyan partnerek kínálatához, mint az Xbox és az NVIDIA GeForce NOW.

A Többképernyős Nézet segít maximalizálni a nagy kijelző nyújtotta előnyöket, lehetővé téve a gamerek számára, hogy a dupla monitor összehangolásának gondjai nélkül folyhasson az egyidejű, két képernyős játék.

Az Odyssey OLED G9 monitor segít megteremteni az ideális játék- és nézői élményt a kényelmi funkciók és szolgáltatások segítségével. A rugalmasan sokoldalú csatlakozási lehetőség zökkenőmentes élményt biztosít a tartalom forrásától függetlenül. A monitorhoz közvetlenül, egyetlen központi USB-elosztón keresztül csatlakoztatható bármely eszköz HDMI 2.1, Micro HDMI 2.1 és Display Port 1.4 kábelekkel, vagy az Auto Source Switch+ funkció használatával. Az állítható magasságú állványnak (HAS) köszönhetően pedig minden gamer megtalálhatja a tartalomfogyasztáshoz ideális pozíciót.

Samsung Odyssey OLED G9. HOL Magazin 2023.

Az Odyssey OLED G9 széria azok számára is megoldást kínál, akik jobban kedvelik a Gaming Hub és egyéb okostévé szolgáltatások nélküli élményt, hiszen a termékcsalád részét képező G93SC monitor Samsung OLED teljesítménye megegyezik a G95SC modellével.

Az Odyssey OLED G9 monitor G95SC modellje 2023 június közepétől 649 900 forintos ajánlott fogyasztói áron  megvásárolható Magyarországon. A G93SC modell 2023 őszétől lesz elérhető 599 900 forintos ajánlott fogyasztói áron. A Samsung Odyssey OLED készülékekről, valamint a termékcsaládról további információk a Samsung weboldalán érhetők el.

Termékjellemzők

Modell
Odyssey OLED G9
G95SC
G93SC
Kijelző
Kijelzőméret/

Képarány
49-inch, 32:9 képarány
Felbontás
Dual QHD (5,120 x 1,440)
Panel típusa
OLED
Sík/Ívelt
1800R ívelt
Processzor
Neo Quantum Processzor Pro

HDR
VESA DisplayHDR™ True Black 400 kijelző
Fényerő (jellemző)
250nits
Gaming funkciók
Reakcióidő
0.03ms (GtG)
Képkockafrissítés
240 Hz
Sync Tech
AMD FreeSync™ Premium Pro + VESA Adaptive Sync
Gaming Hub
O

Game Bar
O

Smart szolgáltatások
Smart TV alkalmazások
O

IoT Hub
O

Hangasszisztens
O

Kialakítás
Szín
Ezüst
Világítás
CoreSync & Core Lighting +
Állvány
HAS / Tilt / VESA
Usability
Interfész
1 DP (1.4) / 1 HDMI (2.1) / 1 Micro HDMI (2.1) / USB Hub
1 DP (1.4) / 1 HDMI (2.1) / 1 Micro HDMI (2.1) / USB Hub
Beépített hangszóró
Igen (5W x 2)
Igen (5W x 2)
Többképernyős Nézet
O

Távirányító
In-Box (USB-C töltés)

[1] A megjelenés dátuma régiótól függően eltérő lehet.
[2] modellnév: G95SC
[3] modellnév: G85SB
[4] Dual Quad High Definition
[5] Gray to Gray (Szürkéből szürke). A képpontok sebességének mértékegysége. A játékmonitorok reakció idejének mérésére szolgál.
[6] A Samsung Gaming Hub a következő országokban érhető el: Brazília, Egyesült Amerikai Államok, Egyesült Királyság, Franciaország, Kanada, Dél-Korea, Olaszország, Németország, Spanyolország. Más európai országokban a felhőalapú játékok a Samsung Smart Hub szolgáltatón keresztül érhető el. A szolgáltatás és a tartalmak elérhetősége a régiótól és a partnerektől függően eltérő lehet.
[7] Over-the-top tartalom: szélessávú internetkapcsolat segítségével közzétett audiovizuális tartalmak összessége, amelyek a műsorszolgáltatótól érkeznek a felhasználóhoz, és amelyre az internetszolgáltató nincs befolyással.
[8] Hálózati kapcsolat szükséges.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük