HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

ÉtteremHírekSzállodák

Budapest ikonikus szállodája június 28-án ünnepli 2. születésnapját

2 ÉVE NYITOTTA MEG KAPUIT MAGYARORSZÁG ELSŐ SZÁMÚ LUXUSSZÁLLODÁJA, A MATILD PALACE, A LUXURY COLLECTION HOTEL, BUDAPEST

Budapest ikonikus szállodája június 28-án ünnepli 2. születésnapját. A luxushotel megnyitását követően a fővárosi társasági élet legelegánsabb központjává vált és számos hazai, valamint nemzetközi díjat tudhat magáénak.

2 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a vendégek előtt a Matild Palota egy hosszas, minden részletre kiterjedő renoválás után. Az épületet történelmi hangulat járja át: 120 évvel ezelőtt épült Klotild Mária szász-koburgi és gothai főhercegné védnöksége alatt, hogy a főváros társasági életének közkedvelt helyszíneként szolgáljon. 2021 nyarán az újjászületett palotában nyílt meg a Marriott International szállodalánc The Luxury Collection portfoliójába tartozó Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest luxusszálloda. Ennek részeként a mára már Michelin-ajánlott, Wolfgang Puck által fémjelzett első európai Spago étterem is debütált. A The Duchess tetőtéri italbárral egy izgalmas, lélegzetelállító kilátással rendelkező szórakozóhellyel lett gazdagabb a főváros. A Matild Café & Cabaret néven újjászülető egykori Belvárosi Kávéház színpadára pedig a revü show-k páratlan világát hozta el a szálloda, hogy a kulturális élet kiemelkedő helyszíneként friss és ragyogó élményeket nyújtson a helyi és a külföldi közönségnek egyaránt.

Két éves a Matild Palace. HOL Magazin 2023.

„A Matild Palace nem csupán egy hotel, hanem közösségi központ, amely a magyar vendégek számára ugyanúgy nyitva áll. Mindig szem előtt tartjuk, hogy a helyi közösséget is szeretnénk kiszolgálni, és ezért is nagyon jó érzés, hogy a vendégeink nagy része magyar.” – számolt be a vendégek összetételéről Selim Ölmez, a szálloda igazgatója.

Szűnni nem akaró díjeső

Az UNESCO-világörökség részét képező neobarokk műremek megnyitását követően 2021-ben a rangos Gold Key Awards for Excellence in Hospitality Design versenyen a Legjobb Luxus Szálloda és a Legjobb Luxus Vendégszoba kategóriákban győzött. 2022-ben a Matild Palota nyerte el az Építőipari Mesterdíj Alapítvány díját, az Építőipari Nívódíjat, valamint 3 kategóriában is bezsebelte a fődíjat a Klasszis TopDesign 2022 szakmai versenyen. Ez Magyarország egyetlen nemzetközi szintű vendéglátó- és szállodaipari dizájn-versenye. Így lett a szálloda 2022-ben az év Klasszis TopDesign fővárosi szálláshelye, vendégszobája pedig az év Klasszis TopDesign vendégszobája. Az éjszakai életbe fantasztikus revü műsoraival berobbanó Matild Café & Cabaret pedig így az év Klasszis TopDesign kávézója címet vihette haza. 2023 februárjában újabb 6 díjjal lett gazdagabb a palota a Londonban megrendezett International Property Awards díjátadón, mely a kiválóság világszinten elismert védjegye. Itt a Matild Palace európai és nemzetközi szinten is több díjban részesült, a hotel konferencia termein, lakosztályain és fürdőszobáin felül a Spago by Wolfgang Puck Budapest étterem és a The Duchess rooftop bár enteriőrjét is elismeréssel tüntették ki. Legfrissebb díját pedig a 2023-as Audi-Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz kapcsán kapta meg a luxusszálloda. A kalauz idén már az ötcsillagos luxushoteleket is díjazta, melyek közül a Matild Palota került ki győztesen.

Két éves a Matild Palace. HOL Magazin 2023.
Selim Ölmez

„Egy épület vagy ingatlan lehet bármilyen gyönyörű, vagy lehet bármilyen gazdag a történelme, sikeressé az emberek teszik. Ha szívből csináljuk, ha a vendégek vannak az első helyen, akkor szinte biztos a siker. Ehhez még az sem szükséges, hogy a világ legszebb, legjobb adottságokkal rendelkező hotelét vezessük. Mi Budapesten nagyon szerencsések vagyunk, nekünk egy időben minden megadatott, a gazdag történelmi múlttal rendelkező, a város szívében magasodó egykori Matild Palota és mellette a csapatunk, a kapcsolataink. Nem könnyű minden tervet megvalósítani, de megéri és kifizetődik, ha látjuk az elégedett és visszatérő vendégeket.” – árulta el sikereik kulcsát Selim Ölmez szállodaigazgató.

Vezetett túrák a szülinapossal

Május végétől a Matild Palace minden szombaton kiemelt helyszínként csatlakozott az Imagine Budapest tematikus, alternatív városnéző sétáihoz. Kalas Györgyi gasztroújságíró és Morcsányi Elza Imagine túravezető vezeti végig a vendégeket a kóstolóval tarkított úton, mely a luxusszálloda gasztronómiai sokszínűségét mutatja be az érdeklődőknek, egy kis történelemmel megfűszerezve. Az egykori Belvárosi Kávéház irodalmi alakokkal zsúfolt levegője, a legendás Lidó kabarétréfái, divatos tortaszeletek ízei, a világháború után a pincében talált kávészemek illata és a legmodernebb séflegenda, Wolfgang Puck kifinomultságának varázsa vár minden látogatót. A vendégek bejárhatják a szálloda leglátványosabb részeit és megízlelhetik a korábban teljes felújításon átesett Matild Café & Cabaret olyan desszert különlegességeit, mint a Matild Cake. Ez a ház süteménye, egy klasszikus desszert, és egy izgalmas újdonság Tristan Tuaud francia Executive Pastry Chef kreációi közül.

Két éves a Matild Palace. HOL Magazin 2023.

A szálloda egységei és vezetősége izgalommal tekint a következő év kihívásai felé. „A rutint nem élvezzük, mindig keressük az újat és az izgalmasat. Új koncepciókban gondolkozunk, többek között Wolfgang Puckkal is. Nyáron igyekszünk minden olyan projektet befejezni, amelyre nem volt időnk, de a legnagyobb fókuszt a személyre szabott szervizre helyezzük” – mondta el jövőbeli terveiről az igazgató.

Tekintség meg Wolfgang Puck üzenetét a születésnappal kapcsolatban:

https://www.instagram.com/reel/CuBzonroDo3/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

További információ a szállodával kapcsolatban: www.matildpalace.com 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük