HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

Film

Rolling Stones jubileumok egymás hegyén-hátán – és a mozikban!

Október 5-én nagyvászonra kerül az idén magukról egyre többet hallató legendás együttes egyik, 2013-as koncertje a Pannónia Entertainment gondozásában.

Az alapító Brian Johnson halála után két nappal a Stones 1969-ben egy ingyenes koncertet adott London szívében, a Hyde Parkban. A fellépés az emlékezésen túl az új gitáros, Mick Taylor nagyérdeművel való megismertetését is szolgálta. A banda 2012 októberétől 2013 júniusáig ünnepelte fennállása 50. évfordulóját, az eköré felhúzott menetrend utolsó két állomása pedig a felújított Hyde Park lett, természetesen a ’69-es fellépésüket megidézve. A kétszer 65 000 néző előtt megtartott eseményre 3 perc alatt fogytak el a jegyek. A különleges alkalom hangulatát pedig csak tétezte, hogy a csapatot amúgy 1974-ben elhagyó Taylor is visszatért két dal erejéig. Ezek a „Midnight Rambler” és az ikonikus „(I Can’t Get No) Satisfaction” voltak.

Rolling Stones film a mozikban. HOL Magazin 2023.

Hasonlóan emblematikus számokból persze a Stones felhozatalában nem szenvedünk hiányt

Természetesen az olyan klasszikusok, mint a „Sympathy For The Devil”, a „Paint in Black”, vagy a „Gimmie Shelter” sem hiányozhattak a színpadról, de a ’13 nyarán még újdonságnak számító, a Bosszúállók: Végjátékban is felcsendülő „Doom and Gloom” is része volt az egy híján 20 elemből álló zenelistának. Persze nehéz úgy egy 50 évet feldolgozó válogatást összerakni, amiből ne maradjon ki pár kedvenc! Muszáj volt ugyanakkor minden korszakukból valamit eljátszani, hogy az est nevéhez méltóképp teljen az ünneplés. Na meg az is fontos szempont volt, hogy 2 óra alatt tartsák az időt, ha már mozifilmes rögzítés is készült a Hyde Parkban.

Minden korosztály egyforma lelkesedéssel nézte és hallgatta Mick Jaggert, a két éve elhunyt Charlie Watts-ot, Keith Richards-t és Ronnie Woodot. A Rolling Stones ismét ötcsillagos koncertet adott, melyet a közönség és a kritikusok egyaránt az egekig magasztaltak. Ez a lenyűgöző és egyszeri esemény, illetve az itt készült felvételek tökéletes módja annak, hogy a Stones fanok együtt ünnepeljék az együttes idei visszatérését. A mozivászon pedig pont oda kalauzolja őket, ahova az öregfiúk valójában tartoznak: szülővárosuk saját színpadára. A moziban az akkor elhangzó összes szám látható HD-ben és digitális 5.1-es hanggal.

A 10 éve tartott 50 éves jubileumi koncertsorozat fináléja pedig most egyetlen napra országosan a kiválasztott mozikba kerül október 5-én

Annak a hónapnak az elején, melynek végén megjelenik új albumuk, amire az elmúlt 25 évben korábban csak kétszer került sor. Az ősz közepe tehát a Stones körül forog, hiszen a 2000-res évek óta minden évtizedben csak egyetlen lemezzel jelentkeztek és az ő korukban természetesen mindegyik új megjelenésnél felmerül a kérdés: ez lesz az utolsó?

Rolling Stones film a mozikban. HOL Magazin 2023.

Akár igen, akár nem, a rajongóknak most kihagyhatatlan lehetőségük nyílik egy különleges mozizásra. Addig pedig hangolódásképp újra és újra lemehet a szeptember elején megjelent új klipjük, az „Angry” az Eufóriából ismert Sydney Sweeney szereplésével. Mert most tényleg minden körülöttük forog.

JÁTSZÓHELYEK

A filmet játszó mozik listája az alábbi weboldalon található meg.
https://www.pannonia-entertainment.hu/koncertfilm/rolling-stones-sweet-summer-sun/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük