HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

Hirdetés

Sütőipar: Jönnek az MI támogatásával fejlesztett első termékek

Iparágában Magyarországon elsőként a Hajdúsági Sütödék-csoport leánycégei jelennek meg hamarosan a piacon a Mesterséges Intelligencia (MI) támogatásával fejlesztett sütőipari termékekkel. – jelentette be egy debreceni sajtótájékoztatón Szakács Tamás, a Hajdúsági Sütödék Zrt. vezérigazgatója.

A vezető szerint 2022 novemberétől megváltozott a világ. A nagy nyilvánosság számára is elérhetővé váltak a különböző képességű MI-platformok. Mindenki „kóstolgatja” a technológiát, próbálja elképzelni mit, milyen módon használhat belőle az élete, munkája szempontjából. „Bár sok a félelem, ám erről a szekérről nem érdemes lemaradni. Már csak azért sem, mert ez a szekér holnap sportautóvá, holnapután pedig űrhajóvá válhat.” – mondta a vezérigazgató.

Csevegő magyar cipó. Magyarország első sütőipari terméke, amit Mesterséges Intelligencia segítségével fejlesztettek. HOL Magazin 2023.

A cég az MI alkalmazás tanuló folyamataként fogta fel a termékfejlesztést. Az új technológia kapcsán megszületett etikai elvük szerint minden fontos kérdésről az ember dönt, az MI-k pedig ezen keretek között dolgoznak. Több mint fél tucat MI-platformot vontak be a munkájukba, így a termékötletek, a konkrét receptúrák, technológiai szempontok, vagy éppen a marketing, a kommunikáció és a kreatív elemek (honlapok, vizuális, zenei és verbális megoldások) kialakításába. „Az ízekről és a termékélményről véleményt a tesztek során kizárólag emberek alkottak. Ezért is remélem, hogy jól fogadják majd a piacokon a Mi & MI koncepció keretében készült termékeinket.” – fejezte ki reményét Szakács Tamás.

További információk: https://miesmi.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük