HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

GasztronómiaHírek

Gluténmentes sikerek az országos versenyen

Tripla – Free Gluténmentes Pékség siker a 2023. évi Országos Gluténmentes Kenyérversenyen

A 2023. évi Országos Gluténmentes Kenyérversenyen 2 kategóriában bizonyoltak a legjobbnak a Free Gluténmentes Pékség termékei, egy
kategóriában pedig az igen rangos második helyezést érték el.

A Free Gluténmentes Pékség sikerei az idei Országos Gluténmentes Kenyérversenyen. HOL Magazin 2023.
– Friss Kenyér kategória: 1. helyezés Free Pékség – Kovászos kenyér
– 2023-as MAGOSZ Innovációs Díj: 1. helyezés Free Pékség – Kovászos kenyér
– Töltött péksütemény kategória: 2. helyezés Free Pékség – Leveles szilvás papucs

Szervezők és a lebonyolításban résztvevők: Magyar Cöliakia Egyesület, Magyarok Kenyere, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – NAK, MAGOSZ, Amurex GM-Hungary, Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakközépiskola.

A Free Pékség 2015-ben indult családi vállalkozásként. Létrehozásának alapgondolata az volt, hogy legyen egy olyan hely, ahol a gluténérzékenyek teljes mértékben otthon érezhetik magukat, bármit választhatnak, amit megkívánnak, és ehhez egy páratlan, határozottan pozitív ízélmény társul.

A Free Gluténmentes Pékség sikerei az idei Országos Gluténmentes Kenyérversenyen. HOL Magazin 2023.

Manufaktúrális, kézműves pékségként egyedüli gluténmentes gyártóként tagjai a Magyar Kézműves Kenyér Társaságnak.
9 éve dolgoznak a gluténérzékenyek szolgálatában, kizárólag saját fejlesztésű receptúrákkal. Tagja a csapatnak élelmiszermérnök, PhD-doktori fokozattal rendelkező biomérnök. A gyártáshoz szükséges minden egyes alapanyagot külön-külön vásárolják meg, előre gyártott liszt-keverékeket nem használnak.

A Free Gluténmentes Pékség sikerei az idei Országos Gluténmentes Kenyérversenyen. HOL Magazin 2023.

Úttörők

Az országban először kezdték meg a gluténmentes kovászos kenyerek kereskedelmi forgalmazását is.
Már most az idei karácsonyi-adventi időszakra készülnek. Nemrég ébe három új termék – a vegán mákos és diós bejgli, valamint a vegán
’mézes’ kalács fejlesztését. Hamarosan elindítják – működésünk során először – az ünnepekkel kapcsolatos, tematikus sütő-tanfolyamukat is.
Első workshopjukat gluténérzékeny gyermekek részére tartják majd meg, hogy számukra  is szebbé tehessék a Karácsonyt.

Jövő tavasszal tervezik az első felnőtt képzésünket.

A Free Gluténmentes Pékség sikerei az idei Országos Gluténmentes Kenyérversenyen. HOL Magazin 2023.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük