HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

FilmProgramajánló

Elűzik a sötétséget a Tomi, Polli és a varázsfény kis hősei a mozikban

Karácsonyi meglepetésként érkezik a mozikba a magyar, cseh és szlovák koprodukcióban, a Nemzeti Filmintézet támogatásával elkészült bábanimációs film, a Tomi, Polli és a varázsfény, amely az idei Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon elnyerte a zsűri díját. A házukban eluralkodó sötétség rejtélyét kibogozó gyerekek, Tomi és Polli kalandjai decembertől 21-től lesznek láthatóak országszerte a hazai filmvásznakon. A családi animáció hivatalos plakátja viszont már ma debütál, amely fellebbenti a fátylat az alkotás fantasztikus magyar szinkronhangjairól. A főbb szereplőket Gyetvai Martin, Pesztericz Mili, Ónodi Eszter, Kocsis Gergely, Schell Judit és Csákányi Eszter szólaltatják meg az ünnepi hangulatot ébresztő bájos mesében.

A stop-motion technikával készült bábanimáció izgalmas, fordulatos nyomozásra invitál kicsiket és nagyokat az ódon bérház falai közé. Ott lakik a 11 éves Tomi, aki születése óta rendelkezik egy rendkívüli tulajdonsággal: a szó szoros értelmében ragyog. Bár a szülei mindentől védik, a szomszédjába költöző különc kislány, Polli kicsalogatja a csigaházából. Együtt vállalkoznak arra, hogy megfejtik a ház szellemének rejtélyét, legyőzik a házukat egyre jobban beterítő sötétséget és újra napfényt hoznak a lakók életébe.

Tomi, Polli és a varázsfény. Koprodukciós bábanimációs film. HOL Magazin 2023.

A barátságról, első szerelemről, fényről és sötétségről mesélő alkotás Filip Posivac első egészestés filmje, amelynek vezető animátora az Oscar-díjas Péter és a farkas című bábfilmen is dolgozó Papp Károly Kása volt. Mellette a kelet – európai szakemberekből álló stáb magyar gárdáját erősítette még Lukács Péter Benjamin hangmester, a Testről és lélekről dallamait is jegyző Balázs Ádám zeneszerző és Osváth Gábor producer, aki többek közt a Nagykarácsonyt, a Szép csendbent és a Foglyokat is készítette. A magyar változathoz kiváló szinkron is született köszönhetően Gyetvai Martin, Pesztericz Mili, Ónodi Eszter, Kocsis Gergely, Schell Judit, Fodor Tamás, Major Erik, Csákányi Eszter és Hegedűs Johanna közreműködésének.

A Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon és a Tokiói Nemzetközi Filmfesztiválon versenyprogramban szereplő, az 56. Sitgesi Nemzetközi Filmfesztiválon pedig a Legjobb Egészestés Animációs Film díját elnyerő Tomi, Polli és a varázsfény című alkotást Magyarországon a Vertigo Média forgalmazza.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük