HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

HírekTechnika

Innovációs Díjakkal ismerték el a Samsungot a jövő újragondolásáért

A Samsungot számos termékkategóriában CES® 2024 Innovációs Díjjal tüntették ki.

A most kiosztott Innovációs Díjakkal a Consumer Technology Association (CTA)® elismerte a vállalat jövőbe mutató készülékeit és szolgáltatásait. A Samsung számos, többek között a Mobileszközök, TV, Audio eszközök, Projektorok, Monitorok és Háztartási készülékek termékkategóriában részesült elismerésben. Ezek a kitüntetések jelképezik, hogy a vállalat az okosabb és fenntarthatóbb világról alkotott jövőképével, valamint a jövő évre tervezett innovációval jó úton halad a kitűzött célja felé.

A világ egyik legnagyobb és legmeghatározóbb technológiai eseményét, a CES® 2024 kiállítást 2024. január 9. és 12. között a nevadai Las Vegasban rendezik meg.

Az Innovációs Díjak nyertesei
Galaxy Z Fold5

– A hajlítható okostelefont a Digitális képalkotás és fotózás, valamint a Mobileszközök, kiegészítők és Alkalmazások kategóriákban jutalmazták. A készülék professzionális kamerafunkciókkal, valamint erősebb és intelligensebb teljesítményével tovább vitte a hajlítható készülékekben rejlő lehetőségeket. Az újratervezett Flex zsanérral ellátott Galaxy Z Fold5 a Galaxy Fold okostelefonok történetének eddigi legvékonyabb formatervezésű készüléke.

Samsung Z Fold, a Samsung Innovációs Díjainak egyike. HOL Magazin 2023.

A Galaxy Z Fold5 kihajtott és összecsukott állapotban is a felhasználó szinte nélkülözhetetlen társává válhat, legyen szó munkáról vagy szórakozásról, az optimalizált és átlátható Többablakos Módban könnyedén válthat a prezentációja, a jegyzete vagy a naptárja között. A Tálcán történő beállításokkal a számítógép által nyújtott élményhez hasonlót tapasztalhatnak meg. A FlexCam funkció használatával pedig akár kézhasználat nélkül, kreatív szögekből készíthetnek fotókat.

Galaxy Watch6 széria

– Az okosórákat a Fitnesz és sport kategóriában jutalmazták. Az új, egyedi kialakítású Galaxy Watch6 és Galaxy Watch6 Classic okosórák személyre szabott egészségügyi útmutatásokkal kínálnak újszerű mobilélményt a felhasználóknak a tudatosabb és egészségesebb én érdekében – egyszerű hozzáféréssel, közvetlenül a csuklóról.

Galaxy Watch 6, a Samsung Innovációs Díjainak egyike. HOL Magazin 2023.

A Galaxy Watch6 szériával a vállalat arra törekszik, hogy széles körben elérhetővé tegye továbbfejlesztett egészségfigyelő és fitneszeszközeit. A készülékek átfogó egészségügyi ajánlásokat és nagy teljesítményt kínálnak a felhasználóknak, emellett alvás- és edzéstréning programokkal, valamint a táplálkozásukat érintő információkkal látják el őket. A Samsung filozófiájának részét képezi, hogy a felhasználók az új és kényelmes megoldásokkal még jobban feltérképezhetik egészségügyi állapotukat és erőnlétüket, és lépeseket tehessenek kitűzött céljaik elérése érdekében.

Galaxy Buds FE

– A fülhallgatót a Fülhallgatók és audio élmények kategóriában ismerték el. A Samsung a felhasználók visszajelzéseit beépítve fejleszti eszközei kialakítását és teljesítményét, hogy minőségi funkciókkal és értékekkel bíró készüléket mutasson be. A Galaxy Buds FE-vel a vállalat alacsonyabb áron hoz el számos Galaxy fejlesztést.

Galaxy Buds FE, a Samsung Innovációs Díjainak egyike. HOL Magazin 2023.

A felhasználók a Galaxy Buds FE használata során az erőteljes basszussal, a továbbfejlesztett Aktív zajszűrés (ANC) funkcióval és a tisztább hangminőségű hívásokkal kiváló hangzást tapasztalhatnak meg. Az ergonomikus kialakításban, különböző méretű szárnyvégekkel és fülpárnákkal, kedvező áron kapható Galaxy Buds FE kényelmesen és biztonságosan illeszkedik a felhasználó füléhez, emellett zökkenőmentesen párosítható egyéb Samsung eszközökkel, így – többek között – okostelefonokkal, tabletekkel, asztali számítógéppel vagy akár tévével is a mindennapi használat során.

Samsung Health

– Az alkalmazást a Mobileszközök, kiegészítők és alkalmazások kategóriában díjazták. A Samsung elkötelezett olyan új eszközök fejlesztése mellett, amelyekkel a felhasználók javíthatják életminőségüket. A Samsung Health által megismerhetik a Galaxy Watch széria új egészségügyi funkcióit, amelyekkel olyan információkat tudhatnak meg saját jóllétükkel kapcsolatban, amelyekre az eddigi használat során nem volt lehetőségük.

Galaxy Health, a Samsung Innovációs Díjainak egyike. HOL Magazin 2023.

Az alkalmazás személyre szabottabb, még ösztönzőbb egészségügyi élményt kínál a felhasználóknak az egészségesebb énért, olyan szolgáltatásokkal, mint a futás valós idejű elemzése, a folyamatosan bekapcsolt biztonsági funkciók vagy a személyre szabott alvástréning. A jólléti céloktól függetlenül a Samsung Health applikációt úgy alkották meg a fejlesztők, hogy részletes és gyakorlatban is jól hasznosítható információkkal támogassa azok teljesítését.

Samsung Food

– Az applikáció a Mesterséges intelligencia kategóriában kapott elismerést. A közelmúltban bevezetett Samsung Food[1] modern mesterséges intelligenciát (MI) alkalmaz annak érdekében, hogy a felhasználók kiélvezhessék a vállalat alkalmazásainak, okos háztartási készülékeinek és eszközeinek előnyeit. Az alkalmazást a vállalat Food MI technológiája működteti, és együttműködik a Samsung SmartThings Cooking, valamint a Samsung Family Hub[2] hűtőszekrényekkel. Az alkalmazás a felhasználók táplálkozási céljai és az aktivitás mértéke alapján személyre szabottan ajánl recepteket, valamint hozzáférést biztosít különböző főzőközösségi felületekhez, ahol bárki recepteket és tippeket oszthat meg.

Samsung Food, a Samsung Innovációs Díjainak egyike. HOL Magazin 2023.

SmartThings Energy

– Az alkalmazást az Okosotthon kategóriában díjazták, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy még nagyobb rálátásuk legyen a csatlakoztatott eszközeik energiafogyasztására, és így akár csökkenthessék havi villanyszámlájukat. A szolgáltatás MI Energia üzemmódban megfigyeli a társított eszközök energiafelhasználását, és automatikusan optimalizálja azok működését a fogyasztás csökkentése érdekében. Az új Karbonintenzitás-tudatos funkció pedig betekintést adhat a háztartás energiatermelésébe és a karbonintenzitásába.

Less Microfiber™ szűrő[3] – A külső mosógépszűrő a Fenntarthatóság kategóriában kapott díjat. A készülék csökkentheti a mikroműanyag-szálak kibocsátását a mosási ciklusok során. Egy mosógép heti négyszeri használatával a kibocsátás mértéke évente[4] mintegy nyolc darab, 500 ml-es műanyagpalack űrtartalmának megfelelő mikroműanyag-szál mennyiségével csökkenthető. A beépített Wi-Fi szolgáltatásnak köszönhetően a SmartThings alkalmazáson keresztül ellenőrizhető a szűrő állapota, amely figyelmeztethet annak tisztítására vagy cseréjére is.

Exynos Connect U100

– A Beépített technológiák kategóriában elismert Samsung Exynos Connect U100 egy olyan ultra szélessávú (UWB) technológia, amely nagyfokú pontossággal biztosít távolságra és helymeghatározásra vonatkozó információkat a mobil-, az autóipari és IoT-eszközök esetében.

Az érkezési idő (ToA) és a háromdimenziós beérkezési szög (AoA) mérésével az Exynos Connect U100 egyszámjegyű centiméternyi pontossággal, valamint 5 fok alatti szögpontossággal adhatja meg a keresett tárgy helyzetét. Ezáltal teheti alkalmassá a készüléket arra, hogy a felhasználók a kihívást jelentő beltéri környezetben is megtalálhassák a keresett eszközt, valamint, hogy olyan kiterjesztettvalóság-alapú (AR) és virtuálisvalóság-alapú (VR) alkalmazásokat futtasson, amelyek a mozgásban lévő személyek pontos, valós idejű nyomon követését igényelhetik.

###

A Samsung Electronics

A Samsung Electronics innovatív ötleteivel és technológiáival inspirálja a világot és formálja a jövőt. A vállalat tovább gondolja a televíziók, az okostelefonok, a viselhető okoseszközök, a tabletek, a kamerák, a digitális készülékek, az orvosi eszközök, a hálózati rendszerek, a memóriák, az LSI rendszerek, a félvezetők és a LED megoldások fogalmát. A legfrissebb információk a Samsung Newsroomban, a news.samsung.com weboldalon érhetők el.

[1] A Samsung Food Magyarországon is elérhető idegen nyelven.
[2] A termék elérhetősége országonként változó lehet.
[3] A termék elérhetősége országonként változó lehet.
[4] Az Ocean Wise Plastics Lab által, a WW90T734DWH modellen tesztelve (Synthetic ciklus használatával, kb. 2 kg szintetikus textíliát tartalmazó mosnivalóval), összehasonlítva a kibocsátott mikroszálak mennyiségét a Less Microfiber™ szűrő használatával és használata nélkül. A teszt során a lefolyóvizet egy 50 um-os szűrőn keresztül szűrték le. Egy mosási ciklus 0,627 g-mal csökkent mennyisége 5 kg-os töltetre vonatkozik (0,125 g/kg x 5 kg). Az éves szinten csökkentett mennyiség (132g) 210 mosási ciklussal számolva (heti 4 alkalommal, 52 hét) és 5 kg-os terhelésen alapul. Az 500ml palack súlya (15,4g) a Koreai Környezetvédelmi Minisztérium műanyag palackokra vonatkozó iránymutatásán alapul.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük