HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

Turizmus

Polgármester: Tokaj új korszaka kezdődik

Elkezdődik a Tokaj főterén lévő áruház épületének bontása és ezzel a város új korszaka. Az áruház helyén a borvidék XVI. századi fénykorát idéző, a város arculatához illeszkedő épület emelkedik majd. – mondta Posta György, Tokaj polgármestere pénteken, a Facebook-oldalán közzétett videóban.

A polgármester kiemelte, hogy a magyar kormánynak köszönhetően elfogadott új turisztikai fejlesztési program részeként megújul Tokaj történelmi belvárosa.
Hozzátette, hogy a fejlesztés nemcsak Tokajt állítja új életpályára, hanem a térséget is. A városba látogató belföldi és külföldi vendégek a világörökségi rangnak valóban megfelelő környezetben tölthetik majd szabadidejüket.
Összesen több mint 1000 négyzetméternyi történelmi ingatlan szépül meg, köztük a városháza műemléki épülete, a járási hivatal, az Aranysas fogadó és a Zákó palota.
A fejlesztéseknek köszöngetően új turisztikai termékek jönnek létre, amelyek tovább növelik a turizmusból származó bevételeket és munkahelyeket teremtenek – hangsúlyozta Tokaj polgármestere.

MTI 2023. november 17., péntek 12:20

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük