HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

HírekTechnika

Keith Haring kollekciója a The Frame okostévén

A Samsung a legendás művész, Keith Haring kollekcióját foglalja keretbe a The Frame okostévén
A tizenkét modern remekművet immár világszerte több millió felhasználó érheti el a Samsung Art Store-ban.

Keith Haring híres munkáinak új kollekciójával bővül a Samsung Art Store[1] december elején. A gyűjtemény a legendás művész 12[2] legjelentősebb 20. századi alkotását tartalmazza, így a világ számos otthonába juttathatja el Haring kitörölhetetlen örökségét.

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy a Samsung Art Store-ban megmutathatjuk ennek a kortárs mesternek az erejét és elevenségét. – mondta Seline Sangsook Han, a Samsung Vizuális Kijelző Üzletágának ügyvezető alelnöke. – Keith Haring olyan vizuális nyelvet teremtett, amely világszerte felismerhető. Örömünkre szolgál, hogy ezeket a műalkotásokat digitális platformon biztosíthatjuk világszerte, hogy a felhasználók otthonukban is élvezhessék őket.”

Keith Haring

Korának egyik legelismertebb fiatal művésze, az 1980-as évek New York-i városi utcakultúrájának megkerülhetetlen képviselője volt. A város jellegzetes utcai művészete ihlette Haring munkáit, amelyeket a világ különféle galériáiban és múzeumaiban kezdett kiállítani. Részt vett társadalmi tudatosságnövelő projektekben is, beleértve ismeretterjesztő kampányokat és AIDS elleni kezdeményezéseket.

Keith Haring a The Frame okostévén. HOL Magazin 2023.

A Samsung Art Store felhasználói most olyan alkotásokat jeleníthetnek meg, mint a Sugárzó csecsemő (Radiant Baby), a Visszatekintés (Retrospect) és a Cím nélküli (Táncoló kutyák) (Untitled [Dancing Dog]). Ezek az ikonikus Haring műalkotások világszerte szélesebb körben elérhetőek. A kollekciót kifejezetten a The Frame 16:9-es képernyőarányára válogatták és optimalizálták.

„A Samsung Art Store-ral való együttműködés nagyszerű lehetőség arra, hogy Keith Haring ikonikus alkotásait megosszuk világszerte a közönséggel. – mondta David Stark, a Keith Haring Stúdiót képviselő, nemzetközi márkaengedélyező és tanácsadó ügynökség, az Artestar alapítója és elnöke.  – Keith a »művészet mindenkié« szellemiség szerint élt. A The Frame pedig lehetővé teszi, hogy munkái bekerülhessenek a rajongók és az művészetét újonnan megismerők otthonába egyaránt. Reméljük, hogy ez a kollekció felkelti az érdeklődést Haring és öröksége iránt.”

Pályafutása során Haring a művészetre nem csupán kreatív eszközként tekintett, hanem közössége érdekekeit figyelembe véve is használta azt. Számos falfestményt, szobrot és festményt készített kórházak, hátrányos helyzetű gyermekcsoportok és különféle közösségi egészségügyi szervezetek javára. Alapítványa elkötelezett amellett, hogy múzeumokkal, galériákkal, kiadókkal és művészeti oktatási programok kurátoraival együttműködve emléket állítson munkásságának. Haring számos nemzetközi retrospektív kiállítás témájául szolgált. Munkái nagy magán- és közgyűjteményekben megtalálhatóak, beleértve többek között a MoMA-t és a Whitney Múzeumot.

A Samsung Art Store

2017-es indulása óta a Samsung neves művészekkel, múzeumokkal és művészeti galériákkal működik együtt annak érdekében, hogy a felhasználók otthonuk kényelméből tekinthessenek meg remekműveket és felbecsülhetetlen értékű kollekciókat. Az új gyűjtemény mellett a Samsung Art Store több ezer további digitális műalkotásnak ad otthont olyan nagy mesterektől, mint Gustav Klimt, Kandinszkij és Van Gogh. Jelentős globális intézmények, köztük a londoni Tate, a madridi Prado Múzeum és a bécsi Belvedere Múzeum digitális művészeti gyűjteményei is elérhetőek rajta.

A The Frame okostelevíziókkal és a Samsung Art Store-ral kapcsolatos további információkért látogasson el a samsung.com weboldalra!

###

A Samsung Electronics

A Samsung Electronics innovatív ötleteivel és technológiáival inspirálja a világot és formálja a jövőt. A vállalat újraalkotja a televíziók, az okostelefonok, a viselhető okoseszközök, a tabletek, a kamerák, a digitális készülékek, az orvosi eszközök, a hálózati rendszerek, a memóriák, az LSI rendszerek, a félvezetők és a LED megoldások fogalmát. A legfrissebb információk a Samsung Newsroomban, a news.samsung.com weboldalon érhetők el.

Artestar

A partnerség az Artestarral, egy nemzetközi licencügynökséggel és kreatív tanácsadó céggel együttműködésben valósult meg, amely kiemelkedő művészeket, fotósokat, tervezőket és kreatívokat képvisel.

[1] Az Art Store teljes választékának eléréséhez előfizetés szükséges, amely havonta 1599 Ft-ba vagy évente 15 990 Ft-ba kerül.
[2] A rendelkezésre álló művek száma régiónként változhat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük