HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

ÉtteremGasztronómia

A Mór24 helyére a Groenk Deli második egysége érkezik

Balatonfüreden nyitja meg második delijét a Velencén már lassan három éve üzemelő Groenk Deli.

„Az élet úgy hozta, hogy átugrunk a Balatonra és december 15-én megnyitjuk a balatonfüredi delinket is a Jókai Mór utca 24-ben. A Groenk beköltözik, a Mór24 elköltözik. Reméljük, legalább annyira szeretni fogjátok, mint a velenceit, mi szívünket, lelkünket beleadjuk ebbe is.” – olvashattuk a velencei Groenk Deli facebook posztjában.

A Mór24 helyére a Groenk Deli második egysége érkezik Balatonfüredre. HOL Magazin 2023.
Groenk töltött paprika
Úgy jellemzik magukat, mint egy laza bisztró és deli egy vagány faszenes grillel.

Étlapjuk és koncepciójuk nem változik Balatonfüreden sem: faszenes grillben készült ételeket kínálnak, steakeket, az ország egyik legjobb burgerét és Groenk klasszikusokat, mint a zöldborsófőzelék, a töltött paprika, a rántott csirke és persze a nagy kedvenc császármorzsa. Szűk, de stabil étlapjuk van. Ezen kívül jó borokkal, házi üdítőkkel, kisüzemi – köztük saját márkás – sörökkel, saját ginükkel és specialty kávéval várják a vendégeket.

 

A Mór24 helyére a Groenk Deli második egysége érkezik Balatonfüredre. HOL Magazin 2023.
Gorgonzolás, specótos gnocchi
A velencei Groenk Deli egyébként 2023-ban Az Év Burger Étterme lett a nemzetközi Innovation & Excellence Awardon. Nem csoda, burgerük tökéletesítésén rengeteget dolgoztak.

A hamburgerbucikat házilag sütik, a marhaburgerükbe Charolais marhahúspogácsa kerül, mindez a lehető legjobb minőségű szószokkal és feltétekkel kiegészülve. A burgerük nincs túlpakolva, ez az egyik titok: ha jó a hús és a buci, nem sok minden más kell már hozzá.

A Groenk második nyitása Balatonfüreden. HOL Magazin 2023.
Groenk burger
A bisztró kinálaton kívül egy szűk, de nagyon minőségi delikát kínálatuk is van

Többek között mangalica kolbászok és számos más mangalica termék, az ország legjobb sajtkészítőinek sajtjai, de megtalálhatók mustárok, lekvárok, szörpök, ketchup, savanyúságok és a kínálatban, elsősorban hazai beszállítóktól.

Velencén havonta többször szerveznek közösségépítő gasztro- és kulturális eseményeket, túl vannak már 30 sörklubon és borklubon, volt sushi és indiai vacsorájuk és workshopjuk is, de rendszeresek a pizza napok, az irodalmi estjeik is. Hasonlóak aktív lendülettel nyitnak most Balatonfüreden is.

A Groenk második nyitása Balatonfüreden. HOL Magazin 2023.
Groenk burger faszenes burgonyával

„A balatoni nyitás elég hirtelen jött, még akkor is, ha egy ideje már dolgozunk azon, hogy az országban további Groenk Deliket nyissunk.” – meséli Juhász Emese, társtulajdonos. „November elején vettük fel a kapcsolatot a korábbi bérlővel, a Mór24-gyel, valamint az ingatlan tulajdonosával, és december elején sikerült is kibérelni az ingatlant.”

Mivel a nyitás nagyon hirtelen jött, az első két hétben egy szűkített étlappal várják a vendégeket. Január elejétől azonban már teljes gőzzel üzemelnek tovább!

A nyitásra, azaz december 16-ra egy közös eseményt is szerveznek a Mór24-gyel: a Groenk beköltözik, a Mór24 elköltözik címmel.

NYITVATARTÁS ünnepek előtt, alatt és után:

December 15-23-ig 11:30-22:00

December 24-én zárva

December 25. -Jan 1-ig 10:00-22:00

Január 2-7. között 11:30-22:00

Január 8-i héttől nyitva csütörtök-vasárnapig 11:30-22:00, kivéve vasárnap, mert akkor 10-18h

 

LINKEK:

www.groenkbalatonfured.hu

https://www.facebook.com/groenkdelibalatonfured

https://www.instagram.com/groenkbalatonfured/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük