HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

Hírek

4 ok, amiért most éri meg igazán kapszulás kávégépet kérni karácsonyra

A kávé a világ egyik legnépszerűbb itala, ami élénkítő hatása mellett igazi gasztronómiai élményt is adhat fogyasztójának. Talán éppen ezért lehet a kávé és a kávégép tökéletes ajándék az ünnepekre. Egy jó kapszulás kávégéppel nehéz hibázni – de a sok formátum és kapszula között sokszor nem könnyű eligazodni. Most a Samurai Shoelace kávékapszula alapítói, Lonkai Márton és Juhász Bálint megmutatják, hogy szerintük miért éppen a legismertebb kapszulás kávégépet érdemes beszerezni otthonra.

Samurai Shoelace kávékapszula. HOL Magazin 2023.
Ez a legnépszerűbb kávékapszula formátum a világon

A svájci gyártó klasszikus kapszulái az 1980-as években kerültek először piacra, így válhatott mára az egyik legelterjedtebb formátummá a világon. Az Original kapszulákat használó gépek adják az összes eladott kapszulás kávégép több mint felét világszerte.

Sokféle kávégép – minden felhasználásra

A formátum népszerűségének köszönhetően sok gyártó kínál kávégépeket ezekhez a kapszulákhoz. Az egészen egyszerű, egy gombnyomással működő modellektől kezdve, a tejhabosítóval felszerelt, nagyobb gépeken át, a profi home baristák igényeit is kiszolgáló, nyomásprofilozható csúcsgépekig, minden elérhető a kínálatban. Így bárki könnyedén megtalálhatja az igényeinek leginkább megfelelő kávégépet. A kávékapszulák legnagyobb előnye, hogy még a legegyszerűbb gépekkel is remek kávékat tudunk készíteni, egyszerűen.

Samurai Shoelace kávékapszula. HOL Magazin 2023.

Hatalmas kapszulaválaszték

A nagy kávés cégek és a különböző üzletláncok saját márkás kávékapszulái mellett, az utóbbi években egyre több kisebb gyártó is megjelent a kapszulás kávék piacán. Az egyébként sem elhanyagolható méretű kávékapszula választék ezzel hatalmasra bővült.

Specialty kávé csak itt elérhető

Az új belépőknek köszönhetően hamarosan a kávékapszulák között is megjelentek a specialty kávéval töltött kapszulák. Ezek az általában egy termőterületről származó (másnéven single origin), magas minőségű és általában világos pörkölésű arabica kávék új szintre emelték a kapszulás kávézást is. Kizárólag ilyen prémium alapanyagokkal dolgozik a budapesti kávékapszula gyártó üzemében a 2023 októberében indult Samurai Shoelace is.

Samurai Shoelace kávékapszula. HOL Magazin 2023.

A három koffeines és egy koffeinmentes kávéból álló, folyamatosan elérhető kávékínálatuk mellett, Treat Selection néven olyan limitált termékvonalat indítottak el, amelynek célja, hogy bemutassa a különböző kávéfajták, termőterületek és feldolgozási módok sokszínűségét, és igazi specialty kávéélményt adjon a fogyasztóknak. A sorozat legfrissebb kávéja, a kolumbiai Tabi La Roca a napokban debütált a Samurai Shoelace webshopban. Ez a Tolima régióból származó, fermentált feldolgozású kávékülönlegesség már illatában is azonnal érezteti, hogy valami egészen mást kóstolunk mint a megszokott. Édessége és élénk, bogyós, gyümölcsös savai teszik különlegessé ezt a kolumbiai kávét.

Bármilyen kávét is fogyasztunk otthon, a széles kapszulaválasztékban biztosan megtaláljuk a kedvencünket, legyen szó klasszikus olasz kávéról vagy világos pörkölésű, specialty kávékülönlegességekről. És ha már ott lapul a fa alatt a kiszemelt kapszulás kávégép, bátran neki is állhatunk kóstolgatni és kísérletezni az ünnepek alatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük