HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

HírekTermékismertető

A C-Lab startupjai 23 CES 2024 Innovációs Díjat nyertek

A Samsung minden eddiginél több C-Lab startupot mutat be a CES 2024 kiállításon
A Samsung mintegy 870 startupot és projektet támogatott a program 2012-es indulása óta

A Samsung minden korábbinál több, 15 úttörő projektet mutat be a CES 2024 kiállításon, amelyeket a C-Lab programja keretében fejlesztettek. Előremutató termékeket és szolgáltatásokat ismerhetnek meg a látogatók a Las Vegas-i Venetian Expón található Eureka Parkban, a világ egyik legnagyobb technológiai eseményének fő kiállítóterében január 9. és 12. között.

Az idei CES várhatóan több mint 1000 startupot vonultat fel, és több mint 130 000 látogatót vonz a világ minden tájáról, köztük cégvezetőket, befektetőket és a médiát. A Samsung arra számít, hogy a C-Lab startupok a rendezvényen felmérik nemzetközi piaci fogadtatást, megerősítik üzleti megvalósíthatóságukat, valamint befektetőkkel találkoznak.

„A C-Lab célja, hogy teret és lehetőséget nyújtson startupok fejlesztéséhez és fellendüléséhez – mondta Pilgyu Jeon, a Samsung Kreatív és Innovációs Központjának ügyvezető alelnöke és vezetője. – A CES tökéletes helyszín, hogy ezek az izgalmas vállalkozások és projektek megmutathassák a jelentős technológiai szereplőknek, hogy a globális színtéren a helyük.”

A C-Lab 2012-es alapítása óta a Samsung összesen 872 startupot és projektet támogatott, ebből 475-öt a C-Lab Outside és 397-et a C-Lab Inside keretében. Azóta 537 C-Lab programból indult vállalkozás (a C-Lab Outside 475 startupja, kiegészülve a C-Lab Spin-off 62 projektjével) összesen 1 milliárd dollárnyi befektetésre tett szert.

C-Lab Outside: Tíz startup, újító ötletekkel a mesterséges intelligencia, az energia és az egészségügyi termékek területén

A 2018 októberében indított C-Lab Outside programban a kiválasztott startupok a Samsung teljes körű támogatását élvezhetik, az üzleti együttműködés mellett irodai munkaterületet, személyre szabott fejlesztési programokat és befektetést is kaphatnak. A CES 2024-en a C-Lab standjainál bemutatkozik a Dr. Tail, online állatorvosi tanácsadó program is, amely a Samsunggal együttműködve kiterjeszti szolgáltatásait a Samsung Smart TV-kre[1] is.

A Dr. Tail mellett a vállalat kilenc további kiválasztott startupot mutat be:

· RebuilderAI: mesterséges intelligencia alapú megoldások a gyors és egyszerű 3D tartalomgyártáshoz okostelefonokon

· Ghost Pass: decentralizált távoli biometrikus hitelesítési megoldások

· DEEPX: NPU-alapú[2] MI-félvezető

· Style Bot: a felhasználó saját ruházati adatain alapuló divattanácsadó és öltözékajánló szolgáltatás

· Vsion: okosablak állítható átláthatósággal

· DolbomDream: intelligens, felfújható kabát, amelyet az idősek egészségének megfigyelésére terveztek

· 60Hertz: mesterséges intelligencia alapú virtuális erőmű (VPP) megoldás

· Wrtn Technologies: generatív MI portálszolgáltatás

· NdotLight: internetalapú, kollaboratív 3D tervezési megoldás

„Izgatottan várjuk, hogy a C-Lab kiemelt startup standjának részesei legyünk az Eureka Parkban – mondta Sunkwan Lee, a Ghost Pass vezérigazgatója. – A Samsung C-Lab támogatásának köszönhetően CES Innovációs Díjat is nyerhettünk idén, ezért úgy gondolom, hogy a kiállítás egy fantasztikus lehetőség, hogy még egy lépést tegyünk a nemzetközi piac felé”.

Két C-Lab Inside projekt a Samsung munkatársaitól és három C-Lab Spin-off startup, amelyek a Samsungnál indultak el

A Samsung 2016 óta mutatja be a CES-en a C-Lab Inside projektjeit, és az idei kiállításon két, jelenleg a vállalaton belül fejlesztett ötletet is ismertetnek. Ezeket az egészségügyi és a kisállat-technológiai területről érkező projekteket innovatív megoldásaik, piacképességük és teljességük szempontjából sikeresnek értékelték:

· ID.EARS: egy egészségügyi platform, amely a fülhallgatóval rögzített agyhullámokat elemzi

· DumboCam: Képfeldolgozó mesterséges intelligenciát alkalmazó háziállat nevelési platform

2016-ban a Samsung bevezette a C-Lab spin-off programját, amely lehetővé teszi, hogy a nagy piaci potenciállal rendelkező C-Lab Inside projektek teljes értékű startupként indulhassanak. A CES 2024-en három C-Lab Spin-off startup mutatja be úttörő termékeit.

· Yellosis: a folyékony kiválasztott anyagok mérésén alapuló okosvécék és MI egészségügyi megoldások

· Becon: mesterséges intelligencia alapú hajhullás-kezelési megoldások

· Goose Labs: otthoni edzésalkalmazás valós idejű mozgásérzékelő avatárokkal a metaverzumban

A C-Lab startupjai 23 CES 2024 Innovációs Díjat nyertek

2023 novemberében a Consumer Technology Association (CTA) bejelentette a CES 2024 Innovációs Díjak nyerteseit, köztük a Legjobb Innováció díját. A C-Lab program projektjei közül egy Legjobb Innováció elismerésben részesült, további huszonkettőt Innovációs Díjjal tüntettek ki.

A kiemelkedő technológiai megoldások mellett a siker annak is köszönhető, hogy a Samsung megosztja a C-Lab startupokkal a CES Innovációs Díj elnyerésével és a globális piacra lépéssel kapcsolatos tudását. A CES 2024-en 16 C-Lab Outside és 4 Spin-off startup lett gazdagabb Innovációs Díjjal, a Legjobb Innováció Díját egy C-Lab Spin-off projekt nyerte el, a 2021-ben alapított STUDIO LAB.

A STUDIO LAB termékei közé tartozik a Seller Canvas, egy mesterséges intelligencia alapú e-kereskedelemmel foglalkozó oldalak automatizálására kifejlesztett szolgáltatás, valamint a Photo-bot, egy mesterséges intelligenciát és robotikát ötvöző automatizált kereskedelmi fotórobot.

Az idei kiállításon a C-Lab standjánál is megismerhető két startup, a Yellosis és a DEEPX három kategóriában is Innovációs Díjban részesültek. Előbbi, a 2020-ban alapított digitális egészségügyi vállalkozás a Cym702 Seat elnevezésű intelligens toalettet fejlesztette ki, amely automatikusan elemzi a vizeletet és egészségügyi tanácsokat nyújt. A vállalat Cym702 Circle okosvécéje a nyilvános illemhelyeken méri a vizeletben található glükóz mennyiségét. A Yellosis fejlesztéseit a Digitális Egészség, Okosvárosok és az Egészségbiztonságot Támogató Termékek kategóriájában jutalmazták Innovációs Díjakkal.

A DEEPX 2018-ban alakult, és élvonalbeli MI-chipeket fejleszt olyan MI-algoritmusok számítógépes feldolgozásához, mint a mélytanuláson alapuló tárgyfelismerés, arc- és hangfelismerés, képosztályozás és képminőség-javítás. A DEEPX az első MI félvezetőgyártó vállalat, amely három kategóriában is elnyerte a CES Innovációs Díját, beleértve a Beágyazott Technológiát, a Robotikát és a Számítógépes Hardvert és Alkatrészeket.

###

A Samsung Electronics

A Samsung Electronics innovatív ötleteivel és technológiáival inspirálja a világot és formálja a jövőt. A vállalat tovább gondolja a televíziók, az okostelefonok, a viselhető okoseszközök, a tabletek, a kamerák, a digitális készülékek, az orvosi eszközök, a hálózati rendszerek, a memóriák, az LSI rendszerek, a félvezetők és a LED megoldások fogalmát. A legfrissebb információk a Samsung Newsroomban, a news.samsung.com weboldalon érhetők el.

[1] A szolgáltatások várhatóan 2024-től válnak elérhetővé az Egyesült Államokban forgalomba kerülő Samsung Smart TV-ken.
[2] A neurális feldolgozóegység (NPU) egy mesterséges intelligencia munkaterhelésre és egyidejű műveletekre specializált mikroprocesszor.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük