HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

HírekTechnika

Lépj be az AI mobilok korszakába a Samsung Galaxy S24 szériával!

A Galaxy AI jövőbemutató, akadálymentesebb kommunikációval, kreatívabb eszközökkel és még több lehetőséget kínáló teljesítménnyel alakítja át az ikonikus S sorozatot a mindennapi élmények fokozásáért

A Samsung bemutatja a Galaxy S24, Galaxy S24+ és Galaxy S24 Ultra készülékeit, amelyek a Galaxy AI[1],[2] segítségével új mobilélményeket teremtenek. A Galaxy S széria történetében új korszak kezdődik, amely megváltoztathatja a mobileszközök használati lehetőségeit. A mesterséges intelligencia szinte minden területen gazdagítja a Galaxy S24 sorozat felhasználói élményét. Megkönnyíti a mindennapi kommunikációt, fokozhatja a kreatív lehetőségeket, a Galaxy ProVisual motorral új mércét állít fel a keresés terén, amellyel a Galaxy-tulajdonosok mostantól másképp fedezhetik fel az őket körülvevő világot.

„A Galaxy S24 széria átalakíthatja a világgal való kapcsolatunkat, és a mobilfejlesztések következő évtizedét indíthatja el – mondta TM Roh, a Samsung MX (Mobile eXperience) üzletágának vezetője és elnöke. – A Galaxy AI a fejlesztéseink során megszerzett tudáson és a telefonhasználati szokások vizsgálatán alapul. Izgatottan várjuk, hogy a felhasználók mindennapjait támogassa, és új lehetőségeket nyisson meg előttük.”

Megjelent a Samsung Galaxy S 24. Mobiltelefonok az AI segítségével. HOL Magazin 2024.

Tedd emlékezetessé a mindennapokat!

Az újonnan bevezetett Galaxy AI célja, hogy segítsen az élet szinte minden területén, különösen a kommunikációban, a telefon legalapvetőbb funkciójából kiindulva. A Galaxy S24 újszerű megközelítéssel teszi egyszerűbbé a nyelvi akadályok legyőzését. A felhasználó könnyebben beszélgethet külföldi kollégáival vagy diáktársaival, és külföldi nyaralás esetén egyszerűbbé válhat az asztalfoglalás menete is. Mindezt a vállalat Élő fordítás[3] alkalmazásával teheti meg, amely kétirányú, valós idejű hang- és szövegfordítást végez a telefonhívások során. Nincs szükség harmadik féltől származó alkalmazásra, az eszköz mesterséges intelligenciája pedig bizalmasan kezeli a beszélgetések tartalmát, és megvédi a privát adatokat.

A Tolmács valós időben fordítja le az élő beszélgetéseket, így a kommunikáló felek osztott képernyős nézetben olvashatják el a beszélgetőtárs által szóban elmondottak szöveges átiratát a kiválasztott nyelvre lefordítva. Ez a funkció mobil-adatforgalom vagy Wi-Fi-szolgáltatás nélkül is elérhető.

A Chatsegéd az üzenetekben és egyéb alkalmazásokban tökéletesítheti a társalgás hangnemét, hogy a mondandó a felhasználók eredeti szándékának megfelelően hangozzon. Legyen szó egy munkatársnak küldött udvarias üzenetről vagy egy rövid és frappáns szófordulatról egy közösségimédia-posztban[4]. A Samsung Billentyűzetbe integrált mesterséges intelligencia 13 nyelven[5], valós időben fordítja az üzeneteket, az e-maileket vagy egyéb szövegtartalmakat.

A Samsung Notes Jegyzetsegédje[6] lendületet ad a szervezésnek, mesterséges intelligencia által generált összefoglalókkal, sablonokkal és előre elkészített formátumokkal könnyíti meg az átlátható jegyzetek elkészítését. Borítót készít, így a felhasználók előnézetben is könnyedén megtalálhatják a keresett dokumentumot. Az Átírósegéd[7] az AI és a Speech-to-Text (beszéd szöveggé alakítása) technológia alkalmazásával a hangfelvételekből átiratot készít, összesíti vagy lefordítja annak tartalmát, több megszólaló esetén is.

Nem csak a kommunikáció szempontjából érhetők tetten a Galaxy S24 alapvető és jövőbemutató előnyei. Az online keresés szinte az élet összes területét átalakította. A Galaxy S24 mérföldkő a keresési műveletek tekintetében, mivel az intuitív és gesztusvezérelt Bekarikázással keresés[8] a Google-lel funkciót is biztosítja. A Galaxy a keresés világszinten élvonalbeli szakértőjéhez, a Google-höz fordult, hogy felhasználóinak egy rendkívüli eszközt kínáljon, és a felfedezés új formáit egy könnyed mozdulattal nyithassa meg előttük. A felhasználó a „Kezdőképernyő” gomb hosszan tartó megnyomásával bármit bekarikázhat, kiemelhet vagy megérinthet a Galaxy S24 kijelzőjén, és ezután hasznos keresési találatok jelenhetnek meg. Könnyedén utánanézhet egy ismerős fotóján látható nevezetességnek, vagy még többet tudhat meg egy YouTube Shortsban megosztott izgalmas tényről, anélkül, hogy kilépne az alkalmazásból. A felhasználó aktuális tartózkodási helyéhez mérten, bizonyos keresésekre a generatív mesterséges intelligencia komplex áttekintést nyújt, nemcsak az interneten megtalálható információt kínálja fel, hanem rámutat a különböző összefüggésekre, és segít, hogy pontosabb, árnyaltabb, összetettebb kérdéseket fogalmazzanak meg és részletesebb kereséseket futtassanak a felhasználók. Mindezt egyszerűen.

Engedd szabadjára a benned rejlő kreativitást, hogy új szemszögből fedezhesd fel a világot!

A Galaxy S24 készülékek ProVisual motorja[9] egy olyan átfogó AI-alapú eszközkészlet, amely átalakítja a képrögzítési lehetőségeket, még nagyobb kreatív szabadságot kínál a felhasználóknak a tartalomgyártás bármely fázisában – legyen szó a felvételek beállításáról vagy azok közösségi médiában történő megosztásáról. A messziről készített homályos vagy pixeles képek ideje lejárt. A Galaxy S24 Ultra Quad Tele rendszerének új, ötszörös optikai zoomja az 50 megapixeles kameraszenzorral párosulva az Adaptív képérzékelőnek köszönhetően kétszeres, háromszoros, ötszörös és tízszeres[10] nagyítás esetén is optikai minőségű teljesítményt kínál. A továbbfejlesztett digitális zoommal a képek százszoros nagyítás esetén is kristálytiszták maradhatnak.

A vállalat továbbfejlesztette a Nightography, éjszakai felvételek funkciót, így a Galaxy S24 esetében a Space Zoom, ultranagyítással készített fényképek és videók a körülményektől függetlenül, még ráközelítés esetén is kiváló minőségűek maradhatnak. A Galaxy S24 Ultra immáron 1,4 µm-os pixelmérete 60 százalékkal nagyobb[11] az előző modellhez képest, így a felhasználók több fényt rögzíthetnek félhomályos környezetben is. Az optikai képstabilizátor (OIS) szélesebb korrekciós szögtartományának és a továbbfejlesztett kézremegés-kompenzációnak köszönhetően csökkenhet az elmosódás a Galaxy S24 Ultrával készített fotókon és videókon. Az előlapi és hátlapi kamerák egyaránt zajcsökkentő, dedikált ISP blokkal rendelkeznek, a Galaxy S24 pedig kielemzi a felvétel rögzítési szögére vonatkozó információkat, hogy megkülönböztesse az adott videó készítőjének és tárgyának mozgását. Ezáltal sötétben, még messzebbről is tiszta és zajmentes videók készíthetők.

A forradalmi Galaxy AI szerkesztőeszközei a minőségi felvételek elkészítése után egyszerű módosítási lehetőségeket kínálnak, például a tárgyak eltávolítását, az újbóli kompozíciós beállítás vagy az utómunka során. A Szerkesztési javaslatok[12] a Galaxy AI segítségével a fotókhoz ideális szerkesztési lehetőséget ajánl fel az egyszerűbb és hatékonyabb optimalizálás érdekében. A Generatív szerkesztés[13] generatív mesterséges intelligencia alkalmazásával kitölti a kép hátterének egyes részeit, hogy a felhasználóknak még szabadabb kezet adjon az alkotás során. Például, ha egy képet elfordít, a megváltozott dőlésszög miatt létrejövő üres részeket a mesterséges intelligencia kiegészíti. A mesterséges intelligencia nemcsak lehetővé teszi a felhasználónak, hogy a képen látható tárgyat elmozdítsa a tökéletes kompozícióért, hanem az elmozdítás helyére illeszkedő hátteret is generál. Minden olyan esetben, amikor a Galaxy S24 generatív mesterséges intelligenciával szerkeszt vagy javít egy képet, a kép és a metaadat egyaránt vízjelet tartalmaz. Egy akciódús videó lelassítása esetén pedig az új AI Lassított Felvétel (Instant Slow-mo) funkció extra képkockákat hoz létre a mozgás alapján, hogy a lassítás után is részletesebben jelenítse meg az izgalmas pillanatokat.

A Super HDR szolgáltatás élethű előnézetet kínál a zár rögzítése előtt, hogy a képek a készítés minden fázisában szemkápráztatóak legyenek. Az emlékek megörökítése az okostelefonok egyik alapvető funkciója, de legalább ennyire fontos azok megosztása is a nagyvilággal. A harmadik féltől származó közösségimédia-alkalmazások mostantól a legtöbbet hozhatják ki a Galaxy AI-alapú kamerarendszeréből. A prémium kategóriás Galaxy S széria kamerafunkciói közvetlenül épülnek be olyan mobilalkalmazásokba, mint az Instagram, hogy színvonalasabbá tegyék a megosztást a közösségi médiában[14]. Amikor a felhasználó egy képet keres a Galériában vagy a kedvenc közösségimédia-alkalmazásban, a vizuális tartalmak a kép kiemelt részének elemzésével, élethűbb fényerő-, szín- és kontraszttartománnyal, Super HDR-ben is megjelennek.

A Galaxy eddigi legokosabb élményét prémium teljesítménnyel kínálja

A mesterséges intelligencia a mindennapok egyre jelentősebb szereplőjévé válik, ezért a teljesítményének is igazodnia kell a felhasználói igényekhez, például a gaming, a magas minőségű videófelvételek elkészítése és szerkesztése során, vagy akár egy utazás megszervezésekor, amikor akár öt különböző alkalmazás között szükséges folyamatosan váltogatni. A Galaxy S24 a feladattól függetlenül lehengerlő élményt nyújt a lapkakészletet[15] és a kijelzőt érintő, illetve számos más fejlesztésnek köszönhetően. Minden Galaxy S24 Ultra készülék Galaxyra tervezett Snapdragon ® 8 Gen 3[16] lapkakészletet tartalmaz. A chipet kifejezetten Galaxy felhasználókra optimalizálták, amely neurális feldolgozóegységet (NPU) érintő fejlesztéseivel kiemelkedően hatékony AI-alapú feldolgozást kínálhat. A három Galaxy S24 modell 1-120 Hz közötti adaptív képfrissítési frekvenciája pedig szintén hatékonyabb teljesítményt biztosít.

A hardveres és szoftveres fejlesztéseknek köszönhetően a Galaxy erősebb gaming élményt nyújthat. A Galaxy S24 Ultra optimális hőszabályozó rendszerrel büszkélkedhet, amelynek 1,9-szer nagyobb Párakamrája[17] javítja az eszköz felületi hőmérsékletét, és hosszú távon maximalizálja a teljesítményt. A Ray Tracing (Sugárkövetés) technológia kiváló árnyék- és tükröződési hatása élethű látványt kelt. A vállalat az iparág vezető játékpartnereivel működik együtt, hogy a Galaxy S24 felhasználói optimalizáltabb, világszerte népszerű mobiljátékokkal játszhassanak.

A vizuális tartalmak még élénkebbé és lebilincselőbbé válnak a Galaxy történetének eddigi legfényesebb kijelzőjén[18]. A Galaxy S24 kijelzőinek akár 2600nites csúcsfényereje és képfeljavító Vision Booster funkciója kültéri körülmények között is láthatóbb felületet biztosít.

A Galaxy S24 Ultra kijelzőjének tartósságáért az optikailag továbbfejlesztett Corning® Gorilla® Armor[19] üveglap felel, amely megvédi a mindennapi karcolások okozta sérülések ellen. Az üveglap számottevően, akár 75 százalékkal csökkentheti a tükröződést, hogy a legkülönbözőbb fényviszonyok között is zavartalan vizuális élményben részesítse a felhasználókat.

A Galaxy S24 készülékek vékonyabb és egyenletesebb vázszerkezettel rendelkeznek. A formatervezést érintő fejlesztésekkel a felhasználók még könnyebben elmerülhetnek a vizuális tartalmakban, emellett azonos méretspecifikációkon belül nagyobb a képernyők mérete is. Míg a Galaxy S24 6,2, a Galaxy S24+ 6,7 col átmérőjű kijelzővel érkezik[20]. A Galaxy S24 Ultra 6,8 colos, laposabb kijelzője pedig a vizuális élményeken túl a felhasználók hatékonyságát is szolgálja. A Galaxy S24 Ultra mellett pedig már a Galaxy S24+ is támogatja a QHD+ felbontást.

Továbbfejlesztett biztonsággal és adatvédelemmel a felhasználó választásáért és bizalmáért

A Samsung Knox, a Galaxy védelmet nyújtó, többlépcsős biztonsági platformjával ellátott Galaxy S24 a végponttól végpontig tartó biztonságos hardverrel, valós idejű fenyegetésfigyeléssel és együttműködő védelemmel őrzi a kulcsfontosságú információkat és adatokat a sebezhetőség ellen.

A Samsung a mesterséges intelligencia korszakában is hosszú távon elkötelezett amellett, hogy felhasználóinak szabad kezet adjon az irányításban és a döntések meghozatalában. A Fejlett intelligencia beállításokban a Galaxy S24 felhasználói teljeskörűen szabályozhatják, hogy mely adataikat engedélyezik az AI-alapú élmények fokozásához. A menüpontban akár le is tilthatják az AI-alapú funkciók igénybevételéhez szükséges online adatfeldolgozást.[21

A Knox Matrix[22] biztonságos, összekapcsolt és jelszómentes világról alkotott jövőképét jelkulcsokkal fejleszti. A jelkulcsokkal a felhasználók megbízható eszközeiken, digitális hitelesítő adataikkal kényelmesen és biztonságosan hozzáférhetnek a regisztrált weboldalakhoz és alkalmazásokhoz, védve őket az adathalász-támadásoktól. A Megerősített adatvédelem teljes körű titkosítást kínál a Samsung Cloud szolgáltatásban az adatok biztonsági mentése, szinkronizálása és visszaállítása során. Ezáltal a felhasználók más eszközökhöz is kapcsolódhatnak, miközben az adatok továbbra is szinkronizálva és biztonságban maradnak, így azokat kizárólag saját eszközeiken titkosíthatják vagy oldhatják fel, vagyis rajtuk kívül még a szerver vagy a fiók feltörése esetén sem férhet hozzá más. A Galaxy S24 védelmét ezenkívül a Samsung számos forradalmi biztonsági és adatvédelmi funkciója is támogatja, többek között a Knox Vault, a Biztonság és adatvédelmi kezelőfelület, az Autoblokkoló, a Biztonságos Wi-Fi, a Private Share, a Karbantartási Mód és egyéb funkciók.

Új szakasz a Samsung környezetvédelmi törekvéseiben

A mobilélmények új kategóriájának létrehozása a Galaxy-technológia tervezésének és csomagolásának újragondolását is magába foglalja, hogy kevesebbel többet érjen el az emberek és a bolygó érdekeit szem előtt tartva. A Galaxy S24 tovább növeli a Galaxy készülékekben felhasznált újrahasznosított anyagok arányát azáltal, hogy már nemcsak műanyagot, üveget és alumíniumot alkalmaz a belső és külső alkatrészek[23] gyártása során, hanem azt új összetevőkkel egészíti ki. A Galaxy S24 újrahasznosított kobaltból és ritkaföldfémekből készült alkatrészeket[24] is tartalmaz. A Galaxy S24 Ultra készülékek akkumulátoraiban[25] legalább 50%-ban újrahasznosított kobaltot, hangszóróiban[26] pedig 100%-ban újrahasznosított, ritkaföldfémből készült alkatrészeket használtak fel a gyártás során.

A Galaxy S24 az első olyan Galaxy S termékcsalád, amelyet a fejlesztők újrahasznosított acél és termoplasztikus poliuretán (TPU) felhasználásával alkottak meg. A Galaxy S24 Ultra hangszórói[27] legalább 40%-ban felhasználás utáni acélt, oldalsó és hangerőszabályzó gombjai pedig 10%-ban felhasználás előtti termoplasztikus poliuretánt tartalmaznak. Minden Galaxy S24 készülék 100%-ban újrahasznosított papírból készült csomagolásban kerül forgalomba.

A Samsung a Galaxy S24 készülékek esetében is 7 generációs operációs rendszerfrissítést és 7 éves biztonsági frissítést kínál. A vállalat folytatja a termékek életciklusának meghosszabbítására irányuló hosszú távú elkötelezettségét, hogy a felhasználók még hosszabb ideig[28] élvezhessék a Galaxy eszközeik optimalizált teljesítményét. A széria UL ECOLOGO® tanúsítvánnyal[29] rendelkezik, amelyet az eszközök karbonlábnyomát mérő és ellenőrző The Carbon Trust[30] szervezet bocsátott ki.

A Galaxy S24 termékcsalád megmutatja, miként valósul meg a vállalat MX üzletágának környezetvédelmi ütemterve. A Samsung továbbra is kitartóan törekszik a 2025 végéig[31] kitűzött célok teljesítésére. 2022 végére a vállalat már elérte első ilyen célját, amikor újrahasznosított anyagokat alkalmazott a Galaxy okostelefonok és tabletek, asztali számítógépek, viselhető eszközök és egyéb mobileszközök előállítása során. A Samsung most egy új célt is megfogalmazott az újrahasznosított anyagok felhasználását illetően. 2030-ra a vállalat minden mobileszköz minden egyes moduljába[32] legalább egy újrahasznosított anyag beépítését tervezi.

Precíziós technológia és elegancia minden területen

A Galaxy S24 Ultra a Galaxy okostelefonok történetének első titánvázzal[33] ellátott készüléke, amely tartósabb külsőt és hosszabb élettartamot biztosít. A készülék lényegesen vékonyabb kialakítása kényelmesebb fogással, minőségibb élményt kínál út közben is. A Galaxy S24 és S24+ modellek hátlapja és oldalkerete simulékonyan kapcsolódik össze. Az áramvonalas formatervezés esztétikusabb külsőt kölcsönöz a készülékeknek. A Galaxy S24 széria a földi ásványok színvilágát megidéző árnyalatokban kapható. A Galaxy S24 és S24+ modellek Ónixfekete, Márványszürke, Kobaltlila és Borostyánsárga, míg a Galaxy S24 Ultra Titánszürke, Titánfekete, Titánlila és Titánsárga színekben[34] érhető el. Mindhárom modell további, kizárólag online elérhető színárnyalatokban is megvásárolható.

Megjelent a Samsung Galaxy S 24. Mobiltelefonok az AI segítségével. HOL Magazin 2024.

Elérhetőség

A 8GB RAM-mal rendelkező Galaxy S24 modellek 128 GB és 256 GB verziója 369 990 és 399 990 forintos ajánlott fogyasztói áron érkezik. A 12GB RAM-mal rendelkező Galaxy S24+ 256 GB, illetve 512 GB méretű változata 479 990 és 529 990 forintos ajánlott fogyasztói áron érhető el. A Galaxy S24 Ultra készülékek 256 GB méretű változata 599 990 forintért, 512 GB méretű változata 649 990 forintért, 1TB méretű változata pedig 749 990 forintért lesz kapható többek között a Samsung Webáruházban.

A készülékek 2024. január 17. 19:00 órától, 2024. január 30. 23:59 óráig vagy a készlet erejéig már előrendelhetők. A Galaxy S24, S24+ és a Galaxy S24 Ultra előrendelése esetén a vállalat kétszer akkora tárhelyet biztosít a kiválasztott készülékhez, mint amelyet a felhasználó eredetileg választ[35]. A Samsung a Galaxy S24 széria megrendelésekor a Galaxy S24 esetében akár 20 000, míg a Galaxy S24+ és a Galaxy S24 Ultra esetében akár 40 000 forintos készülékbeszámítási kedvezménnyel érhető el.

A Galaxy S24 és S24+ és S24 Ultra készülékekről további információ a weboldalakon érhető el.

Termékjellemzők

Galaxy S24 Ultra
Kijelző
6,8 colos* QHD+ Dinamikus AMOLED 2X Kijelző

Szupersima 120Hz képernyőfrissítés (1~120Hz)

Vision Booster technológia

* Átlósan mérve a Galaxy S24 Ultra képernyőmérete 6,8 col a teljes téglalapon belül, és 6,8 col a lekerekített sarkok figyelembevételével. A ténylegesen látható terület kevesebb lehet a lekerekített sarkok és a kamerakivágás miatt.
Méret és tömeg
79 X 162,3 X 8,6mm, 232g (Sub6)
Kamera
12MP Ultraszéles látószög

F2.2, FOV 120˚
200 MP Széleslátószög

OIS F1.7, FOV 85˚
50MP Teleobjektív

5x Optikai Zoom, OIS F3.4, FOV 22˚
10MP Teleobjektív

3x Optikai Zoom, OIS F2.4, FOV 36˚
12MP Előlapi kamera

·        F2.2, FOV 80˚
Memória és tárhely
12GB + 1TB

12 + 512GB

12 + 256GB
* A tényleges tárhely az előre telepített szoftverektől függően eltérő lehet.

* A memóriaopciók piacként változhatnak.
Akkumulátor
5000 mAh
* Harmadik fél általi laboratóriumi körülmények között mérve. Jellemző érték a becsült átlagérték, figyelembe véve az akkumulátor kapacitásának eltérését az IEC 61960 szabvány szerint tesztelt akkumulátorminták között. A névleges (minimális) kapacitás 4855mAh. Az akkumulátor tényleges élettartama a hálózati környezettől, a használati szokásoktól és egyéb tényezőktől függően eltérő lehet.
Töltés*
Vezetékes töltés*: akár 65 százalékos töltöttségi szint 30 perc alatt, 45W töltőadapter** és 5A USB-C*** típusú kábel*** használatával

Vezeték Nélküli Gyorstöltő 2.0****

Vezeték Nélküli Töltésmegosztás*****
* A vezetékes töltés kompatibilis a PD (Power Delivery) töltővel.
** A 45W töltőadapter külön megvásárolható. A készülékek töltéséhez eredeti Samsung töltőadapter és kábel használata javasolt.
*** A Samsung belső laboratóriumi tesztjei alapján, amelyet a Galaxy S24 Ultra esetében 45W teljesítményű Utazóadapterrel végeztek, teljesen lemerült akkumulátorról, az összes szolgáltatás, funkció és a képernyő kikapcsolásával. A tényleges töltési sebesség a tényleges használattól, a töltési körülményektől és egyéb tényezőktől függően változhat.
**** WPC-vel kompatibilis vezeték nélküli töltés.
***** A Vezeték Nélküli Töltésmegosztás csak Samsung és más gyártók Qi vezeték nélküli töltési szabványnak megfelelő készülékeivel kompatibilis, mint a Galaxy S24 Ultra, S24+, S24, S23 Ultra, S23+, S23, Z Fold 4, Z Flip4, S22 széria, Z Fold3 5G, Z Flip3 5G, S21 FE 5G, S21 széria, Z Fold2, Note20 széria, S20 széria, Z Flip, Note10, Note10+, S10e, S10, S10+, Fold, S9, S9+, S8, S8+, S8 Active, S7, S7 edge, S7 Active, S6, S6 edge, S6 Active, S6 edge+, Note9, Note8, Note FE és Note5 okostelefonok, valamint olyan Samsung Galaxy viselhető eszközök, mint a Galaxy Buds FE, Buds2 Pro, Buds2, Buds Pro, Buds Live, Watch6, Watch6 Classic, Watch5, Watch 5 Pro, Watch4, Watch4 Classic, Watch3, Watch Active2, Watch Active, Gear Sport, Gear S3, Galaxy Watch és Galaxy Buds. A 30 százaléknál alacsonyabb akkumulátor töltöttség esetén a Vezeték Nélküli Töltésmegosztás nem minden esetben működik más gyártó kiegészítőivel vagy telefontokjaival. A Töltésmegosztás használata a hálózattól függően befolyásolhatja a térerőt vagy a mobilinternet elérést.
OS
Android 14

One UI 6.1
Hálózat és Csatlakoztathatóság
5G*, LTE**, Wi-Fi 7***, Wi-Fi Direct Bluetooth® v 5.3
* Optimális 5G hálózati kapcsolatot igényel. Az 5G hálózat elérhetősége országtól és szolgáltatótól függően eltérő lehet. A letöltési és streaming sebesség a szolgáltatótól, a szervereléréstől és egyéb tényezőktől függően eltérő lehet.

** Az LTE modellek elérhetősége országtól és szolgáltatótól függően eltérő lehet. A hálózati sebesség országtól, szolgáltatótól és felhasználói környezettől függően eltérő lehet.

*** A Wi-Fi 7 hálózat elérhetősége országtól, szolgáltatótól és felhasználói környezettől függően eltérő lehet. Optimális csatlakozást igényel. Wi-Fi 6E router szükséges hozzá.
Vízállóság
IP68
* IP68 besorolás: Az IP68-as besorolást 1,5 méter mély édesvízben tesztelték, maximum 30 perces víz alatti használat során. Laboratóriumi vizsgálati körülmények között végezték. Vizes használat után törölje / szárítsa meg az eszközt. Tengervízben vagy medencében nem javasolt a használat. Az S Pen víz- és porállósága nem állandó, és idővel csökkenhet.
Galaxy S24 és Galaxy S24+

Galaxy S24
Galaxy S24+
Kijelző
6,2 colos FHD+*
6,7 colos QHD+ *
Dinamikus AMOLED 2X Kijelző

Szupersima 120Hz képernyőfrissítés (1~120Hz)

Vision Booster technológia
* A Galaxy S24 kijelzője teljes téglalapként, átlósan mérve 6,2 colos, a lekerekített sarkokat nem számítva; 6,0 colos a lekerekített sarkokkal. A Galaxy S24+ kijelzője teljes téglalapként, átlósan mérve 6,7 colos, a lekerekített sarkokat nem számítva; 6,5 colos a lekerekített sarkokkal, a ténylegesen látható terület az előlapi kamera és a kamerakivágás miatt kisebb.
Méret és tömeg
70,6 x 147 x 7,6mm, 167g (Sub6)
75,9 x 158,5 x 7,7mm, 196g (Sub6)
Kamera
12MP Ultraszéles látószög

·       F2.2, FOV 120˚

50 MP Széleslátószög

·       OIS F1.8, FOV 85˚

10MP Teleobjektív

·       3x Optikai Zoom, F2.4, FOV 36˚

12MP Előlapi kamera

·       F2.2, FOV 80˚
Memória és tárhely
8 + 256GB

8 + 128GB
12 + 512GB

12 + 256GB
* A tényleges tárhely az előre telepített szoftverektől függően eltérő lehet.

* A memóriaopciók piacként változhatnak.
Akkumulátor
4000 mAh
4900 mAh
* Harmadik fél általi laboratóriumi körülmények között mérve. Jellemző érték a becsült átlagérték, figyelembe véve az akkumulátor kapacitásának eltérését az IEC 61960 szabvány szerint tesztelt akkumulátorminták között. A névleges (minimális) kapacitás 3880mAh a Galaxy S24 és 4755mAh az S24+ esetében. Az akkumulátor tényleges élettartama a hálózati környezettől, a használati szokásoktól és más tényezőktől függően változhat.
Töltés
Vezetékes töltés*: akár 50 százalékos töltöttségi szint 30 perc alatt, 25W töltőadapter** és 3A USB-C*** típusú kábel*** használatával

Vezeték Nélküli Gyorstöltő 2.0****

Vezeték Nélküli Töltésmegosztás*****
Vezetékes töltés*: akár 65 százalékos töltöttségi szint 30 perc alatt, 45W töltőadapter** és 5A USB-C*** típusú kábel*** használatával

Vezeték Nélküli Gyorstöltő 2.0****

Vezeték Nélküli Töltésmegosztás*****
* A vezetékes töltés kompatibilis a PD (Power Delivery) töltővel.
** A töltőadapter külön megvásárolható. Az S24 készülékek töltéséhez eredeti Samsung 25W teljesítményű töltőadapter és kábel használata javasolt, az S24+ készülékek töltéséhez eredeti Samsung 45W teljesítményű töltőadapter és kábel használata javasolt.
***A Samsung belső laboratóriumi tesztjei alapján, amelyet a Galaxy S24 esetében 25W teljesítményű Utazóadapterrel, a Galaxy S24+ esetében pedig 45W teljesítményű Utazóadapterrel végeztek, teljesen lemerült akkumulátorról, az összes szolgáltatás, funkció és a képernyő kikapcsolásával. A tényleges töltési sebesség a tényleges használattól, a töltési körülményektől és egyéb tényezőktől függően eltérő lehet.
**** WPC-vel kompatibilis Vezeték nélküli töltés.
***** A Vezeték Nélküli Töltésmegosztás csak Samsung és más gyártók Qi vezeték nélküli töltési szabványnak megfelelő készülékeivel kompatibilis, mint a Galaxy S24 Ultra, S24+, S24, S23 Ultra, S23+, S23, Z Fold 4, Z Flip4, S22 széria, Z Fold3 5G, Z Flip3 5G, S21 FE 5G, S21 széria, Z Fold2, Note20 széria, S20 széria, Z Flip, Note10, Note10+, S10e, S10, S10+, Fold, S9, S9+, S8, S8+, S8 Active, S7, S7 edge, S7 Active, S6, S6 edge, S6 Active, S6 edge+, Note9, Note8, Note FE és Note5 okostelefonok, valamint az olyan Samsung viselhető eszközök, mint a Galaxy Buds FE, Buds2 Pro, Buds2, Buds Pro, Buds Live, Watch6, Watch6 Classic, Watch5, Watch 5 Pro, Watch4, Watch4 Classic, Watch3, Watch Active2, Watch Active, Gear Sport, Gear S3, Galaxy Watch és Galaxy Buds. A 30 százaléknál alacsonyabb akkumulátor töltöttség esetén a Vezeték Nélküli Töltésmegosztás nem minden esetben működik más gyártó kiegészítőivel vagy telefontokjaival. A Töltésmegosztás használata a hálózattól függően befolyásolhatja a térerőt vagy a mobilinternet elérést.
OS
Android 14

One UI 6.1
Hálózat és Csatlakoztathatóság
5G*, LTE**, Wi-Fi 6E***, Wi-Fi Direct Bluetooth® v 5.3
* Optimális 5G hálózati kapcsolatot igényel. Az 5G hálózat elérhetősége országtól és szolgáltatótól függően eltérő lehet. A letöltési és streaming sebesség a szolgáltatótól, a szervereléréstől és egyéb tényezőktől függően eltérő lehet.

** Az LTE modellek elérhetősége országtól és szolgáltatótól függően eltérő lehet. A hálózati sebesség országtól, szolgáltatótól és felhasználói környezettől függően eltérő lehet.

*** A Wi-Fi 6E hálózat elérhetősége országtól, szolgáltatótól és felhasználói környezettől függően eltérő lehet. Optimális csatlakozást igényel. Wi-Fi 6E router szükséges hozzá.
Vízállóság
IP68
* IP68 besorolás: Az IP68-as besorolást 1,5 méter mély édesvízben tesztelték, maximum 30 perces víz alatti használat során. Laboratóriumi vizsgálati körülmények között végezték. Vizes használat után törölje / szárítsa meg az eszközt. Tengervízben vagy medencében nem javasolt a használat. Az S Pen víz- és porállósága nem állandó, és idővel csökkenhet.

###

A Samsung Electronics

A Samsung Electronics innovatív ötleteivel és technológiáival inspirálja a világot és formálja a jövőt. A vállalat újraalkotja a televíziók, az okostelefonok, a viselhető okoseszközök, a tabletek, a háztartási eszközök, a hálózati rendszerek, a memóriák, az LSI rendszerek, a félvezetők és a LED megoldások fogalmát, valamint zökkenőmentes kapcsolódási élményt biztosít a SmartThings ökoszisztéma és a partnerekkel való nyílt együttműködések révén. A legfrissebb információk a Samsung Newsroomban, a news.samsung.com weboldalon érhetők el.

[1] A Samsung nem tesz semmilyen ígéretet, és nem vállal garanciát az AI által előállított eredmények pontosságára, teljességére vagy megbízhatóságára vonatkozóan. Bizonyos mesterséges intelligencia-funkciók használatához Samsung-fiókba történő bejelentkezés szükséges.
[2] A Galaxy AI funkciókat a Samsung legalább 2025 végéig díjmentesen biztosítja a támogatott Samsung Galaxy készülékeken. A harmadik felek által biztosított AI funkciók elérhetősége a szolgáltató saját feltételeinek függvényében változhat.
[3] Az Élő fordítás működéséhez szükséges a hálózati kapcsolat és a Samsung fiókba történő bejelentkezés. Az Élő fordítás csak a gyárilag telepített Samsung telefonalkalmazáson érhető el. Egyes nyelvek esetén szükség lehet nyelvi csomag letöltésére. A szolgáltatás elérhetősége nyelvek szerint változhat. Az eredmények pontosságáért a Samsung nem vállal felelősséget. A szolgáltatás magyar nyelven nem elérhető.
[4] A Chatsegéd hangjavaslat funkciójához hálózati kapcsolatra és Samsung fiókba való bejelentkezésre van szükség. A funkció aktiválásához meg kell felelni a hosszra vonatkozó követelményeknek. A szolgáltatás elérhetősége nyelvek szerint eltérő lehet. Az eredmények pontosságáért a Samsung nem vállal felelősséget. A funkció magyar nyelven nem elérhető.
[5] A Chatsegéd fordítási funkciójához Samsung-fiókba történő bejelentkezés szükséges. Előfordulhat, hogy egyes csevegőalkalmazások nem támogatják ezt a funkciót. Egyes nyelvek esetén szükség lehet nyelvi csomag letöltésére. A szolgáltatás elérhetősége nyelvek szerint változhat. A funkció csak abban az esetben aktiválódik, ha a rendszer fordítható nyelvet észlel. Az eredmények pontosságáért a Samsung nem vállal felelősséget. A funkció magyar nyelven nem elérhető.
[6] A Jegyzetsegéd használatához szükséges a hálózati kapcsolat és a Samsung fiókba való bejelentkezés. Karakterkorlátozás érvényes. A szolgáltatás elérhetősége nyelvek szerint változhat. Az eredmények pontosságáért a Samsung nem vállal felelősséget. A funkció magyar nyelven nem elérhető.
[7] Az Átírósegéd használatához hálózati kapcsolatra és Samsung fiókba való bejelentkezésre van szükség. Az Átírósegéd csak az előre telepített Samsung Hangrögzítő alkalmazásban vagy az előre telepített Samsung telefonalkalmazással rögzített fájlokban érhető el. Előfordulhat, hogy az előre telepített alkalmazás hangrögzítési funkciója egyes országokban nem támogatott. Az audiofájloknak 3 óránál rövidebbnek kell lenniük a feldolgozáshoz. Az Átírósegéd összefoglalási funkciója akkor aktiválható, amikor a karakterek bizonyos számát elérte. A szolgáltatás elérhetősége nyelvek szerint változhat. Az eredmények pontosságáért a Samsung nem vállal felelősséget. A funkció magyar nyelven nem elérhető.
[8]. Az eredmények a vizuális egyezések függvényében változhatnak. Internetkapcsolat szükséges hozzá. Előfordulhat, hogy a felhasználóknak frissíteniük kell az Androidot a legújabb verzióra.​ A termék funkciói az alkalmazás és az eszköz beállításaitól függhetnek. Előfordulhat, hogy egyes funkciók nem kompatibilisek bizonyos alkalmazásokkal. A szolgáltatás elérhetősége országonként és nyelvenként változhat. Az eredmények pontosságáért a Samsung nem vállal felelősséget.
[9] Az AI zoom a digitális zoom hosszok közötti távolságokra vonatkozik. Az eredmények pontosságáért a Samsung nem vállal felelősséget.
[10] A 3x-os és 5x-ös távolságok optikai zoomot jelentenek. A 2x-es és 10x-es távolságok optikai minőségű zoomot jelentenek.
[11] A Galaxy S23 Ultra modellhez viszonyítva.
[12] A Szerkesztési javaslatok a JPG, PNG, GIF és MP4 formátumokkal kompatibilis. A szerkesztési eredmények és a minőség a fényképezés vagy a filmezés körülményeitől függően változhatnak. Az eredmények pontosságáért a Samsung nem vállal felelősséget.
[13] A Generatív szerkesztés használatához hálózati kapcsolat megléte és a Samsung fiókba való bejelentkezés szükséges. A Generatív szerkesztés akár 12 MP-re is átméretezheti a fényképeket. Egy látható vízjel kerül a képre a mentéskor, ami jelzi, hogy a képet AI generálta. A generált kép pontosságáért és megbízhatóságáért a Samsung nem vállal felelősséget.
[14] Bizonyos közösségimédia-alkalmazások nem támogatják a Super HDR szolgáltatást. Az eredmények pontosságáért a Samsung nem vállal felelősséget.
[15] Az AP teljesítménybeli javulása az előző generációs lapkakészlethez képest. A tényleges teljesítmény a felhasználói környezettől, a feltételektől, valamint az előre telepített szoftverektől és alkalmazásoktól függően eltérő lehet.
[16] A Snapdragon márkájú termékek a Qualcomm Technologies, Inc. és/vagy leányvállalatai által fejlesztett termékek.
[17] A Galaxy S24 Ultra a Galaxy S23 Ultra modellhez képest.
[18] A Galaxy S24 Ultra Dinamikus AMOLED 2X kijelzője VDE Németországtól kapott tanúsítványt a 100 százalékos Mobile Color Volume számára a DCI-P3 színtartományban. Ez azt jelenti, hogy a képek nem fakulnak el, és elképesztően élénk színűek, függetlenül a fényerő különbségeitől. A kijelző akár 2600 nit-es csúcsfényerő elérésére képes, javítva a sötét és világos digitális tartalmak közötti kontrasztot egy ragyogóbb képminőség érdekében, egy 5000000:1 kontrasztaránnyal, hogy mobil élményed még magával ragadóbb legyen.
[19] A Galaxy S24 Ultra előlapi kijelzőjét a Corning® Gorilla® Armor üveglap védi. A karcállósági vizsgálatot egy konkurens aluminoszilikát-alapú fedőüveglappal, a fényvisszaverődési, és – tükröződési vizsgálatot pedig egy átlagos üveglappal összehasonlítva végezték.
[20] A Galaxy S23 és Galaxy S23+ készülékekhez viszonyítva. Az egyes modellek kijelző- és készülékmérete: Galaxy S23+ (6,6 col, 76,2 x 157,8 x 7,6 mm), Galaxy S24+ (6,7 col, 75,9 x 158,5 x 7,7 mm), Galaxy S23 (6,1 hüvelyk, 70,9 x 146,3 x 7,6 mm), Galaxy S24 (6,2 col, 70,6 x 147 x 7,6 mm).
[21] Samsung-fiókba való bejelentkezés szükséges. A szerverhez való hozzáférést megakadályozó Fejlett intelligencia beállítások korlátozhatják egyes AI-alapú funkciók működését. A szervereléréstől függetlenül a Samsung nem menti a felhasználók bemeneti vagy kimeneti adatokat.
[22] A Knox Matrix támogatott azokon a Galaxy okostelefonokon és táblagépeken, amelyek rendelkeznek One UI 6.0 vagy annál újabb verzióval. A rendelkezésre állás országonként vagy régiónként változhat.
[23] A Galaxy S24 Ultra újrahasznosított anyagokat tartalmaz a felső hangszóró modulban, az alsó hangszóró modulban, a tokban, az S Pen belső burkolatában, az S Pen gombtartójában, az oldalsó gombban, a hangerőszabályzóban, a SIM-tálcában, a Camera Decoban, az előlapi kijelzőn, a hátsó üveglapon és az akkumulátorban.
[24] Neodímium.
[25] A Galaxy S24 akkumulátorai legalább 10, a Galaxy S24+ és Galaxy S24 Ultra akkumulátorai pedig legalább 50%-ban felhasználás előtti és utáni, újrahasznosított kobaltot tartalmaznak.
[26] A Galaxy S24 széria hangszórói 100%-ban felhasználás előtti és utáni, újrahasznosított neodímiumot tartalmaznak.
[27] A Galaxy S24 széria hangszórói legalább 40%-ban felhasználás előtti és utáni, újrahasznosított acélt tartalmaznak.
[28] Az Android operációs rendszerfrissítéseinek és biztonsági frissítéseinek elérhetősége és bevezetése a modelltől és a piactól függően eltérő lehet.
[29] Az UL ECOLOGO® tanúsítvánnyal rendelkező eszközöket és szolgáltatásokat a környezetre gyakorolt hatása alapján vizsgálták a készülék életciklusára vonatkozóan, beleértve olyan tényezőket, mint például a csökkentett energiafelhasználás, az anyagfelhasználás, a környezeti tényezők, a gyártás és a működés. A Galaxy S24 sorozat megfelelt a mobiltelefonok fenntarthatóságát hitelesítő UL 110 környezetvédelmi szabványnak.
[30] A The Carbon Trust szervezet felmérte és ellenőrizte a Galaxy S24 sorozat teljes élethosszon át terjedő karbonlábnyomát, beleértve a gyártást, a forgalmazást, a felhasználást és az esetleges megsemmisítést. A karbonlábnyomot a PAS2050, egy nemzetközileg elismert szabványnak megfelelően igazolták.
[31] 2021-ben a Samsung mobilkommunikációs (MX) üzletága négy célt jelentett be termékei és üzletága tekintetében, amelyeket 2025 végéig kell megvalósítani. A célok között szerepel az újrahasznosított anyagok fejlesztése és beépítése minden új mobileszközbe, az egyszer használatos műanyagok eltávolítása a mobilkészülékek csomagolásaiból, az összes okostelefontöltő készenléti energiafogyasztásának nullára csökkentése, valamint a hulladéklerakókba kerülő hulladék mennyiségének nullára csökkentése a világszintű működési tevékenység során.
[32] A Samsung az okostelefonok moduljaként antennát, akkumulátort, kamerát, kijelzőt, mechanikai alkatrészeket, motort, PBA/FPCB-t, hangszórót, vezeték nélküli töltőmodult és csomagolást határozza meg.
[33] A titánváz nem tartalmazza a hangerőszabályzó és oldalsó gombokat.
[34] A színek elérhetősége országtól és szolgáltatótól függően eltérő lehet.
[35] A tájékoztatás nem teljeskörű. A promóció feltételeiről további információ érhető el a samsung.com oldalon, illetve a promócióban résztvevő partnereknél. A Samsung Galaxy S24 okostelefon széria előrendelési promóció részvételi feltételei és szabályzata a következő oldalon érhető el: https://images.samsung.com/is/content/samsung/assets/hu/terms-and-conditions/Galaxy-S24-Series-pre-order-tc.pdf

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük