HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

ÉletmódHírek

Új Mrs Millicent sikerek

Új sikerek a Mrs Millicent háza táján: országos első hely, arany- és bronz minősítések a World Gin Awards-on

Hazánk egyik vezető gin márkájának, a Mrs Millicentnek két változata is rangos elismerésekben részesült: a nagy presztízsű World Gin Awards-on a Summereasy kiadás arany minősítést kapott és az ország legjobb ginjének választották a kortárs ginek kategóriájában. Az eredeti, Speakeasy változat pedig bronz minősítést kapott ugyanebben a kategóriában.

A Mrs Millicent Speakeasy egy újhullámos gin, mely a boróka mellett számos fűszernövény és fűszer keverékét tartalmazza, mint amilyen a kardamom, narancs vagy a bergamott. A Summereasy gin pedig ennek jóval citrusosabb változata, mely a gyümölcsök levét is tartalmazza, rendkívül friss, erőteljes ízt eredményezve.

A World Gin Awards zsűrije ezt a vibráló ízvilágot ismerte el arany minősítéssel és az ország legjobb kortárs ginje díjjal. Az eredeti, Speakeasy változat pedig ugyanebben a kategóriában nyerte el a bronz minősítést. Ez jelentős siker, hiszen a Speakeasy egy olyan termék, amely merész ízvilágával különbözik a hagyományos ginektől.

„Mikor olvastam az eredményt, csordultig voltam – az öröm behúzta az összes érzést, amit a Milli kapcsán a kezdetektől megéltem. A bizonyosságot abban, hogy ez a termék kell nekünk; a hitet abban, hogy a férjem nagyon jó gin(eket) fog készíteni; az elszántságot és a kitartást, mert az elején nagyon nem akarta beadni a derekát, évek teltek el, míg valóban hozzálátott a termékfejlesztéshez; a hálát, hogy a sors olyan embereket sodort mellénk, akik Gáborból kihozták a versenyszellemet, akik összetéveszthetetlen „ruhába öltöztették” a terméket, akik rágták a fülünket, hogy mérettessük meg.” – mondta Czakó Mónika, a Mrs Millicent gint készítő Czakó Gábor felesége és egyben a márka mögött álló BESTILLO pálinkafőzde tulajdonostársa.

Ez az elismerés nem csupán a Mrs Millicent, hanem az egész magyar vendéglátás számára is fontos mérföldkő. Sorra készülnek újabb és újabb ginek már Magyarországon is, az új italfogyasztási trendekre való válaszként. Az ilyen díjak, mint a World Gin Awards, melynek eredményeit világszerte izgatottan várják minden év elején, azt jelzik, hogy a magyar gin felkerült a világtérképre.

###

A Mrs Millicentről

A Mrs Millicent útja a BESTILLO pálinkafőzdéből indult útjára 2020-ban. A Mrs Millicent név sokak számára ismerős lehet, mert Szerb Antal “Utas és holdvilág” című regényének egyik karakterétől kölcsönözték. A gint ebből a miliőből ragadták ki készítői. A történet elképzelt folytatása, hogy a kisasszony természetét nem megtagadva befejezi tanulmányait, megházasodik, és speakeasy bárokat nyit. Ezek a bárok még a szesztilalom idején voltak jellemzőek, csak a titkos jelszó ismeretében lehetett belépni, feltéve ha az őr arra érdemesnek ítélte meg az ajtó előtt állót. Ez egy újhullámos gin, melynek ízében nem a boróka dominál, hanem különböző fűszernövények, organikus citrusok és fűszerek friss, egyedi elegye bontakozik ki benne. Botanikai jellege miatt hangsúlyos íze és illata van, ezért önmagában is tökéletesen megállja a helyét. Franciaországban, Németországban, Spanyolországban, Szlovákiában, és az Egyesült Királyságban is vannak viszonteladói.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük