HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

ÉletmódHírek

Barbie 65.

65 inspiráló magyar hölggyel és a hazai divattervező különleges Barbie-kollekciójával ünnepelték meg Barbie 65. évfordulóját Budapesten

Ebben az esztendőben 65. évfordulóját ünnepli Barbie. Túlzás nélkül állítható, hogy a Ruth Handler által megalkotott játékbaba újrafogalmazta a babázás fogalmát. Legfőképpen azért, mert generációk óta kislányok milliói számára ad bátorítást ahhoz, hogy megvalósítsák az álmaikat, merjenek és akarjanak azzá válni, akivé szívünk mélyén szeretnének. A kezdetek, 1959 óta több mint 250 karriert mutatott meg, köztük számos olyat, amely az adott időpillanatban még nem, vagy nehezen elérhetőnek számított a nőknek. Járt az űrben, dolgozott sebészként, volt már pilóta, tűzoltó, újságíró, feltaláló, környezetvédelmi aktivista, sőt elindult az USA elnöki székéért is. Barbie, ahogy régen, úgy ma is a kislányokban rejlő tehetséget szeretné inspirálni, támogatni.

Barbie 65. HOL Magazin 2024.

Ez az egyik legfontosabb öröksége az elmúlt 65 évének a világon mindenütt, így hazánkban is, ahol a kerek évforduló alkalmából most március 8-án különleges eseményt tartottak a márkát képviselő Mattel szervezésében. 65 sikeres, a választott karrierjében fantasztikus eredményeket felmutató magyar nőt invitáltak közös találkozóra a budapesti Four Seasons Hotel Gresham Palace-ba, ahol a hölgyek a saját példájukon keresztül adták bizonyítékát annak, hogy a kislányként elképzelt célok a szó szoros értelemben valósággá válnak, ha hiszünk bennük és teszünk értük. Az egyedülálló esemény további különlegeséggel is szolgált. Itt mutatták be azt az egyedi, de forgalomba nem kerülő Barbie-kollekciót, amelynek babáira a Sentiments divatház alapítója, Joó Beatrix tervezett különleges ruhadarabokat.

Barbie 65. HOL Magazin 2024.

„1959 óta, a megszületésétől fogva Barbie a kislányok barátja, szövetségese, aki segít nekik abban, hogy felismerjék a bennük szunnyadó tehetséget és empatikus, nyitott, önbizalommal teli felnőttek lehessenek. A történetmesélés és a játék révén ugyanis olyan új szerepekben próbálják ki magukat a gyerekek, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy elhiggyék bármi lehet belőlük. A mai évfordulós eseményünket is ez az ösztönző gondolat hívta életre. Nagyon hálásak vagyunk az itt megjelent 65 sikeres, a saját területén páratlan pályafutást felmutató hölgynek, hogy velünk ünnepeltek, illetve saját példájukkal igazolták azt, amit Barbie-val mindig is képviseltünk: a nőknek számtalan választása van és nincs előttük lehetetlen.” – fejtette ki Török Kata, a Mattel magyarországi marketingvezetője, aki elmondta, hogy többek között Vágó Bernadett színésznő, Szovják Bea, a kultúra és a közművelődés területén végzett kiemelkedő munkájáért Bánffy Miklós-díjjal kitüntetett zenei menedzser, Milánkovich Dorottya űrkutató, valamint Farkas Andrea világválogatott kézilabdázó vett részt a rendezvényükön.

Barbie 65. HOL Magazin 2024.

Hozzátette azt is, hogy a 65. évfordulót különleges meglepetéssel szerették volna még emlékeztesebbé tenni. Ennek érdekében felkérték a Sentiments divatház alapítóját, Joó Beatrixot egy saját Barbie-kollekció megtervezésére, aminek bemutatóját szintén ezen az eseményen, a budapesti Four Seasons Hotel Gresham Palace-ban tartották meg. A mind színben, mind fazonban időtlen darabokat megálmodó divattervező a játékbabákra is pont azzal a precizitással találta ki a ruhákat, mintha azok valódi emberekre lennének szabva. Ennek megfelelően ügyelt az arányokra, a részletekre, a kiegészítőkre, mert annak ellenére, hogy a babákon minden apró méretben látható természetesen az öltözékekre kerülő motívumoknak, illesztéseknek, varrásoknak, valamint a modellek frizurájának, ékszereinek és más kellékeinek, illetve lábbelijének egyaránt tökéletes összhangban, kivitelben kellett elkészülniük.

Barbie 65. HOL Magazin 2024.

„Rengeteg előkészületet, sok kutatást, tervezést igényelt ez a felkérés, ami ugyanakkor fantasztikus lehetőséget adott a kreativitásra, a szabad szárnyalásra a legizgalmasabb összeállítások kitalálásához. Gyerekként, amikor még csak álmodtam arról, hogy divattervező leszek, apai nagyanyámnál rengeteg ruhát szabtam-varrtam a Barbie babáimra. Fantasztikus érzés volt felidézni, picit újra élni azt a mámorító érzést, ahogy akkor és most is megvalósultak a Barbie-ra szabott elképzeléseim. Németh Mariann főszabászomnak pedig köszönöm, hogy mint mindig, most is hű társam volt az alkotásban.” – mondta Joó Beatrix, aki már alig várja, hogy a világon egyedülálló kollekcióját megoszthassa a szélesebb nyilvánossággal is.

###

A Mattelről

A Mattel a világ vezető játékgyártója, amely minőségi játékok, fogyasztói termékek tervezésére és gyártására specializálódott. A márka olyan innovatív termékeket és élményt kínál, amelyek játék közben inspirálják, szórakoztatják és fejlesztik a gyerekeket. A vállalat portfoliójában többek között olyan ikonikus franchise márkák találhatók, mint a Barbie®, a Hot Wheels®, az American Girl®, a Fisher-Price®, a Thomas & Friends®. A kínálatban továbbá filmes és televíziós tartalmak, számítógépes játékok, valamint zenei és élő előadások is szerepelnek. A vállalat 40 helyszínen működik világszerte, termékeit pedig több mint 150 országban értékesíti a világ legnagyobb kiskereskedelmi és technológiai vállalataival együttműködve. A Mattel 1945-ös alapítása óta büszke arra, hogy támogatja a gyerekek tehetségének kiteljesedését. További információ: www.mattel.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük