HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

Film

A Ghost koncertfilmje, a Rite Here Rite Now júniusban a mozikban!

Június két napján érkezik a Pannónia Entertainment soron következő koncertes filmeseménye, amely országszerte a kiválasztott mozikban lesz látható.

Június 20-án és 22-én a Ghost együttes különleges alkotását láthatják a hazai nézők, ami nem csupán egy átlagos koncertfelvétel prezentálása, hanem a banda Chapters webizódjaiban követhető történetének is része, ezzel egyfajta narratív sztorikeretet adva a Rite Here Rite Now-nak. A felvételek gerincét a Los Angeles-i Kia Forumban tartott két tavalyi előadás adja, tehát a Grammy-díjas zenekar rajongói az amerikai Re-Imperatour turné dalfelhozatalával találkozhatnak majd a nagyvásznon, mely tartalmaz tételeket a Ghost mind az öt nagylemezéről. És persze, ahogy azt kell, harmadik szálként soha nem látott kulisszák mögötti képsorok is várják a nézőket. A fanoknak szinte kötelező lesz átélni a kedvencük által nyújtott élményt, melyre a Rite Here Rite Now minden téren ideális!

Ghost Rite Here Rite Now. Koncertfilm. HOL Magazin 2024.

A kétestés LA-i finálét több, mint kéttucat másik város előzte meg a tavalyi Re-Imperatour naptárában. A film zenei anyaga külön albumon is elérhető lesz, ha netán a moziban megtetszett volna valamelyik klasszikus élőverziója. Az együttesen kívül a rendező az az Alex Ross Perry, aki a többek között a Stranger Things-ből ismert Maya Hawke idei videoklipjeit dirigálta, de forgatókönyvírói tapasztalata is van a Disney élőszereplős Micimackó továbbgondolása, a Barátom, Róbert Gida által. A Ghosttal való együttműködése remek bizonyíték arra, milyen eltérő műfajokban képes alkotni.

Az egyedi jelmezes kinézetűkről nevezetes, lényegében „színházi rockbandaként” fellépő svéd formáció filmje közel két és félórás, azonban csak eredeti nyelven, felirat nélkül érkezik. A laikusok számára leginkább a zene marad, ugyanis a színpadi előadások összefüggő történetfolyama 2006-ig datálható vissza, hisz minden új album/turné ciklusában a vokalista eljátszott karakterének egy másik inkarnációjával tér vissza. Az egyedi látásmód hozzájárul az átütő sikerekhez, a cselekmény találgatása pedig örök beszédtéma mind a szaksajtó, mind a rajongók körében. A kemény rock és a heavy metál mellett zenei repertoárjuk az aréna rockkal egészül ki, ezzel keltve egy olyan hatást, mintha a Metallica és az Iron Maiden kereszteződne a számukra honfitárs Abbával, a Pink Floyddal, vagy épp a Rolling Stones-zal. Öt Grammy-jelölésükből egyet nyertek meg, 2016-ban a legjobb metál előadás szobrát.

Ghost Rite Here Rite Now. Koncertfilm. HOL Magazin 2024.

A moziban egy bónusz dal is felcsendül majd a koncerthez képest

A rajongók joggal lehettek izgatottak. Ők egész biztosan nem fognak csalódni, de szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Jegyek már kaphatók!

Országszerte a kiválasztott mozikban, Budapesten pl. a Cinema MOM-ban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük