HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

HírekTechnika

Okosórán is a Samsung továbbfejlesztett egészségfigyelő technológiája

Az első Galaxy Watch FE okosórán is elérhetővé válik a Samsung továbbfejlesztett egészségfigyelő technológiája
A vállalat új okosórája mélyreható betekintést kínál egészségügyi állapotunkról, és stílusos formatervezéssel nyújt csatlakoztatott Samsung Galaxy élményeket

A Samsung bejelentette okosóra termékcsaládja új tagjának bevezetését.  A júniustól Magyarországon is kapható Galaxy Watch FE[1] készülékkel még több felhasználó férhet hozzá a vállalat fejlett és átfogó, jóllétet szolgáló élményéhez. A Galaxy Watch FE a Galaxy Watch úttörő hardverteljesítményét és fejlett egészség- és fitneszmegőrző funkcióit[2] stílusos és tartós kialakítással ötvözi. Az új okosóra ideális lehet mindazoknak, akik széleskörű ismeretekkel javítanának általános egészségi állapotukon és jóllétükön.

„A Samsungnál arra törekszünk, hogy világszerte minél több felhasználóhoz eljuttathassuk egészség- és fitneszfigyelő funkcióinkat. Célunk, hogy támogassuk őket céljaik elérésében, és azokban a változást hozó aktivitásokban, amellyel tehetnek mindennapi jó közérzetükért – mondta Junho Park, a Samsung mobilkommunikációs üzletági Galaxy ökoszisztéma termékstratégiai alelnöke és vezetője. – Izgatottan várjuk, hogy a viselhető eszközök portfólióját bővítő Galaxy Watch FE okosórával még több felhasználónak kínálhassunk hozzáférést egyéni egészségügyi adataihoz, amelyekkel akár a nap 24 órájában motiválhatja őket, hogy egészségesebbek legyenek.”

Stílusos és tartós kialakítás a mindennapi jóllétért

A 40mm-es méretben kapható Galaxy Watch FE a Galaxy Watch széria ikonikus formatervezésén alapul, mégis újszerű megjelenést kínál. Három színben – fekete, rózsaarany és ezüst – érhető el, az új óraszíjaknak[3] pedig a jellegzetes kék és narancssárga varrásnyom kölcsönöz még egyedibb külsőt, így a stílusos okosóra bármilyen öltözetet kiegészíthet. A Galaxy Watch FE emellett számos új számlapot kínál, amelyekkel a felhasználók testre szabhatják készüléküket, az egy mozdulattal felcsatolható óraszíjat pedig bármikor könnyedén cserélhetik, saját ízlésükhöz igazítva. A mindennapi használat során a zafírkristályüveg felel a kivételes tartósságért, és nyújt védelmet a készüléknek a karcolásokkal szemben.

Maradj egészségesebb és motiváltabb minden nap!

A Samsung továbbfejlesztett, BioActive érzékelőjével ellátott Galaxy Watch FE számos hatékony fitnesz- és jólléti funkciót kínál, amelyek személyre szabott és könnyen megvalósítható tanácsokkal látják el a felhasználót akár a nap minden órájában. A Galaxy Watch FE számos fejlett alvásfunkciót[4] kínál a minőségibb alvás érdekében, hogy minden nap jól indulhasson. Az eszköz – többek között – az alvásminták megfigyelésében, az Alvástréningben[5], és az alvásbarát környezet[6] kialakításában támogatja a felhasználókat, akik emellett szívük egészségét is nyomon követhetik a szívműködést figyelő funkciókkal. Az okosóra Szívritmus-riasztás (HR Alert) funkciója érzékeli a rendellenesen magas vagy alacsony pulzusszámot, míg a Szabálytalan szívritmusérzékelő[7] (IHRN) funkció megelőző jelleggel figyeli meg a pitvarfibrillációra (Afib) utaló szívritmusokat. Emellett a felhasználók a vérnyomás[8] és az EKG[9] monitorozásával részletesebb képet kaphatnak szívük egészségéről.

A felhasználók több mint 100 különböző edzést követhetnek nyomon saját fejlődési adataikkal együtt csuklójukról. A fejlett futáselemzés nemcsak az általános teljesítmény elemzésében segít a futóknak a hatékonyság növelése érdekében, hanem betekintést és útmutatást is kínál nekik a sérülések megelőzése érdekében, hogy közelebb kerülhessenek kitűzött céljaikhoz. Az optimálisabb futási élmény érdekében a Személyre szabott pulzustartomány[10] funkció segíti a felhasználókat, hogy egyéni céljaikat fizikai képességeik alapján határozhassák meg.

A Galaxy Watch FE az egészségügyi célok elérésében és a motiváltság megőrzésében támogatja a felhasználókat. A Testösszetétel-mérő[11] funkció átfogó test- és fitneszadatokkal mutatóként szolgál a fejlődés nyomon követéséhez. A felhasználók emellett olyan ösztönző értesítéseket is kaphatnak, amelyekkel folyamatosan tehetnek jólléti állapotuk fejlődéséért.

A Galaxy ökoszisztéma élményei[12]

A Galaxy Watch széria többi készülékéhez hasonlóan a Galaxy Watch FE is zökkenőmentes, összekapcsolt élményeket kínál a Samsung Galaxy készülékek között. A felhasználók a Find My Phone[13] funkcióval gyorsan és könnyedén megtalálhatják okostelefonjukat, ha órájukról leválasztották az eszközt. A Kameravezérlővel[14] távolról vezérelhetik a csatlakoztatott Samsung okostelefon kameráját, csuklójukról közvetlenül válthatnak szöget vagy zoomolhatnak. A Samsung Wallet[15] elérhető a Galaxy Watch FE készülékeken, vagyis a felhasználók fizethetnek az eszközzel a vásárlások során, és hozzáférhetnek egyéb fizetőeszközökhöz is, ezáltal az óra egy digitális pénztárcává válik.

Elérhetőség[16]

A Galaxy Watch FE világszerte idén nyáron érkezik, Magyarországon a Bluetooth változata várhatóan június végétől, 89.990 forintos ajánlott fogyasztói áron kapható, míg az LTE modellt idén ősszel vezetik be. A Galaxy Watch FE készülékről további információ a vállalat weboldalán elérhető.

Termékjellemzők

Galaxy Watch FE
Anyag és szín[17]
Alumíniumváz

Fekete, Rózsaarany, Ezüst
Méret[18]
és tömeg[19]
39.3 x 40.4 x 9.8mm / 26.6g
Kijelző
40mm, 396×396, Super AMOLED, Full Color Always On Kijelző
Processzor
Exynos W920 Dual Core 1.18GHz
Memória és tárhely
1.5GB RAM + 16GB belső tárhely
Akkumulátor[20] (átlagosan)
247mAh

Gyorstöltés (WPC-alapú vezeték nélküli töltés)
Operációs rendszer[21]
Wear OS Powered by Samsung
UI
One UI 5 Watch
Szenzorok
Samsung BioActive érzékelő (Optikai pulzusmérő + Elektromos szívérzékelő + Bioelektromos impedancia analízis érzékelő), Gyorsulásmérő, Barométer, Giroszkópos érzékelő, Geomágneses érzékelő, Fényérzékelő
Kapcsolat
LTE[22], Bluetooth 5.3, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n 2.4+5GHz, NFC, GPS/Glonass/Beidou/Galileo
Tartósság
5ATM + IP68[23] / MIL-STD-810H
Kompatibilitás
Android 11.0 vagy újabb,1.5GB RAM vagy ennél több[24]

###

A Samsung Electronics

A Samsung Electronics innovatív ötleteivel és technológiáival inspirálja a világot és formálja a jövőt. A vállalat újraalkotja a televíziók, az okostelefonok, a viselhető okoseszközök, a tabletek, a háztartási eszközök, a hálózati rendszerek, a memóriák, az LSI rendszerek, a félvezetők és a LED megoldások fogalmát, valamint zökkenőmentes kapcsolódási élményt biztosít a SmartThings ökoszisztéma és a partnerekkel való nyílt együttműködések révén. A legfrissebb információk a Samsung Newsroomban, a news.samsung.com weboldalon érhetők el.

[1] A készülék és funkciók elérhetősége piactól, modelltől és a párosított okostelefontól függően eltérő lehet. A jelen dokumentumban szereplő funkciók, jellemzők, specifikációk és a termékre vonatkozó más információk, beleértve, de nem kizárólag a termék előnyeire, kialakítására, árára, összetevőire, teljesítményére, elérhetőségére és képességeire vonatkozó információkat is, előzetes figyelmeztetés vagy kötelezettségvállalás nélkül változhatnak.
[2] A funkció általános jólléti és fitnesz célokra alkalmas. Nem használható betegség kimutatására, diagnosztizálására, gyógyítására, megfigyelésére vagy kezelésére. Az eszközön és/vagy alkalmazáson keresztül elérhető, egészséggel kapcsolatos információk nem kezelhetők orvosi tanácsként. Egészségügyi állapotuk felmérésére és gyógyászati segítségért a felhasználóknak ki kell kérniük kezelőorvosuk véleményét. Egyes funkciók elérhetősége a piaconként, a szolgáltatónként, valamint a párosított eszköztől függően eltérhet.
[3] Külön megvásárolható. Az óraszíjak elérhetősége a beszállítótól és a piactól függően eltérő lehet.
[4] Az alvásfunkciók csak általános jólléti és fitnesz célokra alkalmazhatók. A mérések csak a felhasználó személyes tájékoztatására szolgálnak. Egészségügyi tanácsért kérjük, forduljon orvoshoz.
[5] Az alvásminták kielemzéséhez a felhasználónak legalább 7 éjszakán keresztül viselnie kell az órát alvás közben, 2 nap szünetet tartva.
[6] A Samsung Óra mobilalkalmazás és a Samsung SmartThings mobilalkalmazás legújabb verziója szükséges. Elérhető a SmartThingshez csatlakoztatott okoseszközökön.
[7] A szabálytalan szívritmusérzékelő funkció csak bizonyos piacokon érhető el. Elérhető a Wear OS 4.0 vagy újabb verziójú eszközökön. A szolgáltatás nem küld értesítést a felhasználónak minden pitvarfibrillációra utaló tünetről. Az értesítés hiánya nem jelenti, hogy a felhasználó nem érintett a betegségben. Nem alkalmas más ismert aritmiákban szenvedő felhasználók számára. A funkciók a Samsung Health Monitor alkalmazáson keresztül támogatottak. Elérhetősége a piactól vagy az eszköztől függően eltérő lehet. A szoftver orvosi eszközként (SaMD) való jóváhagyásának/regisztrációjának megszerzésére vonatkozó piaci korlátozások miatt csak olyan országokban vásárolt órákon és okostelefonokon működik, ahol a szolgáltatás jelenleg elérhető (azonban a szolgáltatás korlátozott lehet, ha a felhasználók olyan országba utaznak, ahol a szolgáltatás nem elérhető). Ez az alkalmazás csak 22 éves és idősebbek számára használható mérések céljából.
[8] A vérnyomásmérő elérhetősége országtól függően eltérő lehet. A vérnyomás pontos leolvasásához négyhetente kalibrálásra van szükség hagyományos vérnyomásmérővel. A vérnyomásmérő nem alkalmas magas vérnyomás, vagy más betegségek diagnosztizálására és nem figyeli az esetleges szívroham jeleit. Nem alkalmas a szakember általi diagnózis vagy a kezelés hagyományos módszereinek helyettesítésére.
[9] Az EKG funkció csak bizonyos piacokon érhető el. Az EKG alkalmazás nem helyettesíti a hagyományos diagnosztikai vagy kezelési módszereket. Az EKG alkalmazás nem ajánlott olyan felhasználók számára, akiknek a pitvarfibrilláción kívül más ismert ritmuszavaruk van, és nem konzultáltak még kezelőorvosukkal vagy szakképzett egészségügyi szakemberrel.
[10] A kardiopulmonális képességekre alapozott futás szívritmuszóna-frissítéseihez a felhasználónak több mint 10 percet kell a szabadban futnia, minimum 4km/h sebességgel.
[11] A funkció általános jólléti és fitnesz célokra alkalmas. A testösszetételmérés nem használható beültetett pacemaker vagy más beültetett orvosi eszköz esetén! A testösszetételmérés nem használható várandósság esetén! Előfordulhat, hogy a mérési eredmények nem lesznek pontosak, ha a felhasználó 20 évesnél fiatalabb.
[12] Egyes alkalmazások/funkciók elérhetősége piactól, szolgáltatótól vagy csatlakoztatott eszköztől függően eltérő lehet.
[13] A funkció használatához a felhasználónak óráját párosítania kell telefonjával, és be kell jelentkeznie ugyanabba a Samsung fiókba. Elérhetősége a piactól és a csatlakoztatott eszköztől függően eltérő lehet.
[14] A Kameravezérlő funkció a Galaxy Watch4 és az azt követően megjelent Galaxy Watch modelleken érhető el, Galaxy S9 szériával vagy későbbi modellel párosítva. A Kamera Vezérlő zoom funkció a Samsung Galaxy Watch4 széria és az azt követően megjelent Galaxy Watch modelleken elérhető olyan Galaxy S széria, Galaxy Note széria és Galaxy Z széria okostelefonnal párosítva, amely One UI 5.1 vagy újabb verzióval és Kameravezérlő támogatással rendelkezik.
[15]A Samsung Wallet és funkcióinak elérhetősége piaconként és párosított okostelefontól függően eltérő lehet.
[16] Az elérhetőség piactól vagy szolgáltatótól függően változhat. A támogatott modellek, színek, méretek és szíjak piactól vagy szolgáltatótól függően eltérhetnek.
[17] A színek elérhetősége piaconként eltérő lehet.
[18] Egészségügyi érzékelők nélkül mérve.
[19] Szíj nélkül mért eredmény.
[20] Az akkumulátor valós élettaralma a hálózati környezettől, a felhasználói szokástól és egyéb tényezőktől függhet.
[21] A Wear OS Powered by Samsung az Android legújabb verzióját biztosító telefonokkal működik (kivéve a Go kiadást és a Google Play Áruháznélküli telefonokat). A támogatott funkciók platformonként és országonként eltérőek lehetnek, a kompatibilitás változhat.
[22] LTE-kapcsolat kizárólag az LTE modellekben érhető el.
[23] Az 5ATM minősítéssel rendelkező Galaxy Watch FE 50 méteres mélységig, 10 percig vízálló. Az eszköz használata nem javasolt búvárkodás vagy egyéb magasnyomású vízi tevékenységek során. Ha a készülék vagy az Ön keze nedves, a használat előtt alaposan meg kell szárítani. A Galaxy Watch FE széria por- és édesvízálló 1,5 méteres mélységig, a készülékek számára 30 percig biztosított a bejutás elleni (IP68 tanúsítvány) védelem. További információk a védelmi és használati utasításokról a felhasználói kézikönyvben érhetők el.
[24] Az eszközaktiválás csak a Google Mobile Services szolgáltatást támogató okostelefonhoz való csatlakoztatás után érhető el. A kompatibilis készülékek piactól, szolgáltatótól vagy készülékmárkától függően eltérhetnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük