HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

GasztronómiaHírek

THE BEST CHEF AWARD  2024

DUBAJBAN HIRDET GYŐZTESEKET A THE BEST CHEF AWARD  2024, A VILÁG KULINÁRIS ELITJÉT ÜNNEPELVE

A globális kulináris platform megnevezi a világ legjobb séfjeit

Látványos ünnepség keretében rendezték meg immáron 8. alkalommal, a Közel-Keleten viszont most először a The Best Chef Awards eseményt.

A rendezvénynek Dubaj egyik ikonikus helyszíne, az Atlantis The Palm adott otthont a DET (Dubaji Gazdasági és Turisztikai Minisztérium) támogatásával. Az idei díjakkal 62 ország 522 szakácsát tüntették ki. Ez az eddigi legnagyobb számú díjazottat jelenti, és remek bizonyítéka annak, hogy Dubaj mára egy igazi gasztronómiai fővárossá vált.

A VILÁG LEGJOBB SÁFÉJÉNEK ÜNNEPELÉSE

Az idei díjazottak legjobbja 3 példaértékű séf, akiknek kulináris víziója mondhatjuk, hogy újrafogalmazta a modern gasztronómiát.

1. helyezett: Rasmus Munk – Alchemist, Dánia

Az avantgárd megközelítéséről híres Munk munkája az Alchemistnél ötvözi a színházi elemeket a kulináris újításokkal, nem mindennapi élményt kínálva, és amely egyértelműen világszintű elismerésre tett szert.

2. helyezett: Albert Adrià – Enigma, Spanyolország

Adrià, aki a kulináris kísérletezés ikonja, ezúttal is áttöri a képzeletbeli határokat az Enigmánál. Munkája a történetmesélést ötvözi az innovatív technikával, megszilárdítva ezzel befolyását az iparágban.

3. helyezett: Eric Vildgaard – Jordnær, Dánia

A fenntarthatóság és a tisztaság iránti elkötelezettségéről ismert Vildgaard Jordnærben készült alkotásai a helyi skandináv alapanyagok művészi felhasználásáról tanúskodnak. Munkája globális szinten is visszhangot kelt.

KÜLÖNLEGES DÍJAZOTTAK

A The Best Chef (r)evolúciós új rangsorolási rendszerének részeként a díjátadón olyan séfeket is ünnepeltek, akik különleges területeken nyújtottak kiemelkedő teljesítményt:

·        A legjobb (R) evolúció:                                       Albert Adrià, Enigma (Spanyolország)

·        A legjobb séf cukrászati díja:                           René Frank, Coda (Németország)

·        A legjobb új belépő díja:                                   Mei Kogo, Sushi-Meino (Japán)

·        A legjobb terroir-díj:                                           Jaime Rodríguez, Celele (Kolumbia)

·        A legjobb tudományosság díja:                       Ángel León, Aponiente (Spanyolország)

·        A legjobb ételművészet díja:                           Julien Royer, Odette (Szingapúr)

·        A legjobb NextGen-díj:                                      Michele Lazzarini, Contrada Bricconi, (Olaszország)

·        The Best Dining Experience Award:             Vaughan Mabee, Amisfiled (Új-Zéland)

·        A legjobb kreativitásért járó díj:                     Paco Méndez, Come Restaurant (Spanyolország)

·        A legjobb dubai díj:                                            Himanshu Saini, Trèsind (Egyesült Arab Emírségek)

·        A legjobb, szakemberek által megszavazott díj: Ana Roš, Hisa Franko (Szlovénia)

•       A legjobb eredet és jövő díja:

 1. Eva, Lilian, Emilie Rihani, Three by Eva (UAE)

 2. Mohamad, Wassim, Omar Orfali, Orfali Bros (UAE)

KÉS  ELISMERÉS

A The Best Chef Awards igazi mérföldkőnek számító váltással debütált: a többszintű, ún. kés elismerési rendszerrel, amelynek célja, hogy átfogóbb, inkluzívabb képet nyújtson a kulináris kiválóságról. Ez a rendszer a hagyományos rangsorolást elhagyva a séfeket a hatás és a készségek alapján három kategóriában díjazza, összesen 521 gasztronómiai szakembert ismerve el 6 kontinensen.

• Három kés (a legjobb): A kulináris mesterség legmagasabb szintjét ünnepli, összesen 91 séfnek ítélik oda. Ők azok, akik a maximális pontszám legalább 80%-át vagy annál többet értek el.

• Két kés (világszínvonalú): ez összesen 168 séf elismerése, ők azok, akik 40%-ot vagy még többet értek el, világszínvonalú szakértelmet képviselve.

• Egy kés (kiváló): 262 séfet ismertek el ezzel, akik 20%-ot vagy annál többet értek el, kiemelve jelentős hozzájárulásukat a területen.

A KULINÁRIS KIVÁLÓSÁG BEMUTATÁSA DUBAJBAN

A díjátadó ünnepség egy három napos, izgalmas eseményekkel teli időszakot zárt: a résztvevők elgondolkodtató panelbeszélgetéseket, a Food Meets Science konferenciát és az exkluzív kulináris élményeket is élvezhették.  Az idei, 2024-es rendezvény több mint 3000 résztvevőt vonzott, és egy hihetetlen platformot hozott létre a részvevő séfek, az iparág vezetők és a szimplán csak gasztronómia rajongók számára a világ szinte minden tájáról. Kiváló alkalom volt ez arra, hogy nem csak kapcsolatokat építsenek, de együttműködjenek és inspirálódjanak.

Dubaj, mint a 2024-es The Best Chef Awards díjátadó dinamikus kulináris színtere most is fényesen ragyogott, és a rendezvény fényét az is emelte, hogy jelentős számú dubaji székhelyű séfet is elismertek, és ez az elismerés a város növekvő befolyását is tükrözi a globális gasztronómiai színpadon.

• Három kés: Grégoire Berger (Ossiano) és Himanshu Saini (Trèsind)

• Két kés: Mohamad Orfali (Orfali Bros) és Daniel Birk (Row on 45)

• Egy kés: Rahul Rana (Avatara), Solemann Haddad (Moonrise) és Tom Allen (Dinner by Heston)

A BEST CHEF AWARD 2024 MAGYAR DÍJAZOTTJAI

2 KÉS

Tóth Szilárd- Salt

1 KÉS

Pesti István – Platán Gourmet
Rácz Jenő- Rumour
Széll Tamás, Szulló Szabina- Stand

Ahmed Al Khaja, a Dubai Gazdasági és Turisztikai Minisztérium (DET) alá tartozó Dubai Fesztiválok és Kereskedelmi Intézmény (DFRE) vezérigazgatója elmondta: „A The Best Chef Awards 2024 sikeres megrendezésével Dubaj globális gasztronómiai fővárosként való elismertségét hangsúlyozta, mivel a város nemcsak a globális kulináris tehetségek ünneplésére nyújt platformot, hanem az iparágat is összehozza a tudásmegosztás és az innováció felfedezése céljából.

Gratulálunk a világ minden tájáról érkező, a díj idei kiadásában elismert séfnek, és különösen büszkék vagyunk arra, hogy vannak ka díjazottak között dubaji kulináris tehetségek, akik továbbra is hozzájárulnak ahhoz a célunkhoz, hogy a legjobb várossá váljunk, ahol érdemes élni és dolgozni.”

Cristian Gadau, a The Best Chef társalapítója így nyilatkozott: „mérföldkő volt számunkra első alkalommal ide Dubajban elhozni A Legjobb Szakács Díját. Őszintén mondom, hogy nem is kívánhattunk volna ennél figyelemreméltóbb házigazda várost ennek az ünnepségnek.

Dubai ambíciója, szellemisége és a kiválóság iránti elkötelezettsége tökéletesen tükrözte a tehetségek kaliberét, amelyeknek az idei díjátadón tanúi lehettünk. Szívből gratulálok minden kitüntetett séfnek – az Önök munkája inspiráló, és ihletet sugároz a kulináris világ számára. Látni, hogy ennyi tehetséges egyéniség gyűlt össze a világ minden tájáról, hogy megosszák szenvedélyüket és innovációjukat, emlékeztet arra, hogy mi teszi ezt az iparágat olyan kivételessé.”

A Dubajban megrendezett The Best Chef Awards sikere megerősíti a város vezető kulináris célpontként elfoglalt pozícióját, megmutatva elkötelezettségét a nemzetközi tehetségek és innováció támogatása iránt. Dubaj hírneve globális élelmiszer-központként nőtt, és kitörölhetetlen nyomot hagyott a nemzetközi kulináris színtéren.

A The Best Chef Awards 2024 díjazottak és kitüntetettek teljes listájáért látogasson el a thebestchefawards.com  oldalra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük