Villányi borélmények a legmagasabb szinten
A magyar borkultúra elhivatott szereplői egyedülálló szakmai összefogást hoztak létre a Magyar Sommelier Club és a Villányi Borvidék 12 partner pincészetének részvételével. A programsorozat célja, hogy a Villányi borvidék prémium borait közelebb hozza a szakma és a borkedvelő közönség számára, elősegítve a hazai borkultúra fejlődését.
A sorozat első eseménye 2025. március 11-én valósult meg, 128 méter magasan, a MOL Campus 28. emeletén található VIRTU Étteremben, amely nem csupán gasztronómiai kiválóságáról, hanem lenyűgöző panorámájáról is ismert. Az étterem hitvallásában kiemelten fontos a magyar gasztronómia és hozzá kapcsolódó borkultúra, így méltó helyszínéül szolgált a Villányi borritkaságok bemutatójának.
A sétálókóstoló során nyolc kiemelkedő villányi pincészet mutatta be borait a „Magnumok és érlelési variációk” témájában, lehetőséget biztosítva 32 bor megkóstolására.
A rendezvényen részt vevő borászatok:
Bock Pince
Gere Attila Pincészete
Gere Tamás & Zsolt Pincészete
Malatinszky Kúria
Koch Csaba Villány
Polgár Pincészet
Sauska
Teleki
A Magyar Sommelier Club és a Villányi Borvidék összefogása keretében az év során további három tematikus borkóstolót szerveznek, amelyek során mindig újabb szempontból ismerhetik meg a vendégek a borvidék sokszínűségét. Az eseménysorozat csúcspontjaként egy nagyszabású bor-gasztronómiai rendezvény formálódik, ahol a villányi borok mellett Budapest és Villány vezető éttermei is bemutatkoznak.
A programsorozatról és a további eseményekről hírlevélben folyamatosan értesülhetnek, így a VIRTU Étterem és a Magyar Sommelier Club kommunikációs csatornáit is érdemes követni.
A Villányi Borvidék eseményei, borai kiemelt jelentőséggel bírnak a Virtu Étterem kínálatában, illetve programjai között. Lehetőséget teremtenek kisebb, máshol nem elérhető villányi borritkaságok kóstolására, valamint nagyszabású borvacsorák helyszínéül is szolgálnak.