HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

ÉtteremGasztronómiaHírek

153 hozzávaló egy vacsorában: agartól a zöld kardamomig

Ritka bepillantás egy kétcsillagos konyhába

A Platán Gourmet ritka betekintést enged abba, hogyan áll össze náluk egy vacsora. A jelenlegi menü 153 gondosan válogatott alapanyagra épül – bár lehet, hogy mire ezeket a sorokat olvassuk, a lista már másképp fest.

Pesti István, Platán Gourmet Tata. HOL Magazin 2025.

„A legtöbb Michelin-csillagos étterem menüsora hetekre, akár egy teljes szezonra rögzül. Mi más ritmust diktálunk” – mondja Pesti István séf. „A folyamatosan megújuló menü technikai kihívás is, de leginkább hozzáállás kérdése. Ez az alapanyaglista nem egyszerű felsorolás – benne vannak a legköznapibb hozzávalók, távoli tájak fűszerei, ritkaságok és luxusalapanyagok is. Lenyomata annak, ahogyan gondolkodunk: tudás, kockázatvállalás és sok munka van mögötte. Nemcsak egy vacsorát állítunk össze, nemcsak élményt adunk – a cél, hogy a vendég egy életre szóló emléket vigyen haza.”

Platán Gourmet Tata. HOL Magazin 2025.

Íme a Platán Gourmet 153 szereplős gasztronómiai naplója.

Agar, Aktivia, Albuwhip, Almaecet, Amaténa meggy, Angol zeller, Aranylap, Árpagyöngy, Articsóka, Áfonya püré, Bahibé 48% tejcsokoládé, Balzsamecet (fehér), Barry Santo Domingo 70% étcsokoládé, Barry Tanzanie 75% étcsokoládé, Bazsalikom, Bébi római saláta, Bergamott püré, Bergamia Colonna extra szűz olívaolaj, Bodzavirág, Borjúmirigy, Boudin noir, Brick tészta, Burgonya, Búzakeményítő, Cacao grué, Cékla, Chilipaprika, Citrom (Meyer), Citromnád, Csillagánizs, Csiperke, Csirkemáj, Csokoládé Jivara 40%, Csokoládé Opalys 33%, Cukkini, Curry doux Colombo, Curry paszta (piros), Dehidratált glükóz, Dijoni mustár, Díszítő mikrozöldek, Edamame bab, Édeskömény, Eper, Eperpüré, Ezüst festékpor, Fátyolháj, Fahéj, Fekete bors, Fekete curry, Fekete fokhagyma, Fekete kardamom, Fekete kagyló, Fekete quinoa, Fekete szezámpaszta, Fekete szarvasgomba aroma, Fleur de sel, Fokhagyma, Friss élesztő, Frizé saláta, Fűszerpaprika, Galanga gyökér, Gesztenyeliszt, Glükózszirup, Gyömbér, Habtejszín, Hajdina, Hajdinaliszt, Halszósz, Hibiszkusz, Hónapos retek, Iberico hátszalonna, Isomalt, Jalapeño, Japán csicsóka, Jódozott tengeri só, Kacsa nyelv, Kacsamáj, Kakaóvaj, Kapia paprika, Kapribogyó, Kaviár (citrus), Ketjap, Kígyóuborka, Koji rizs, Kókuszliszt, Kombu (dashima), Kömény, Koriander, Körte (nashi), Kristálycukor, Kucsmagomba, Lapzselatin, Lencse (beluga), Lestyán, Lila hagyma, Lime, Liofilizált meggy, Liszt B55, Liszt T45, Málna, Mandula, Mandulaliszt, Mangó, Marha (Wagyu hátszín), Mexikói tárkony, Mirin, Miso paszta, Mogyoróolaj (piemonti), Muscovado cukor, Mustármag, Natúr emulzió, Natúr vaj, Olívaolaj (extra szűz), Ördöghalmáj, Panko morzsa, Passiópüré, Pektin, Petrezselyem, Pisztácia, Pisztrángkaviár, Polip, Raz el hanout, Rebarbara, Rizsecet, Rizsliszt, Római kömény, Sertésfül, Shimeji gomba, Shiitake gomba, Snidling, Sosa mogyorópaszta, Szorbitol, Yopol, Sóska, Spárga, Stam 2000, Sütőpor, Szagos müge, Szárított vargánya, Szarvasgomba, Szarvasgomba pép, Szegfűszeg, Szent Jakab kagyló, Szivárványos pisztráng, Szójaszósz (fehér, világos, sötét), Szőlőmagolaj, Tápiókaliszt, Tasmán bors, Tej, Tejföl, Tejpor, Tejszín, Thai bazsalikom, Tengeri süllő, Tengeri szőlő, Timut bors, Tojás, Tokhal, Tokhalkaviár, Tökmag, Torma, Törökmogyoró, Trombitagomba (szárított), Tsiperifery – madagaszkári vadbors, Turbolya, TV paprika, Vadrizs, Vaj (algás), Vaj (sós), Valrhona málna inspiráció, Vaníliarúd, Verbéna, Vérnarancs, Vörösáfonya, Wasabi gyökér, Yuzu juice, Zeller, Zöldborsó, Zöld kardamom

Pesti István, Platán Gourmet Tata. HOL Magazin 2025.

Pesti István, Platán Gourmet Tata. HOL Magazin 2025.

Pesti István, Platán Gourmet Tata. HOL Magazin 2025.

Pesti István, Platán Gourmet Tata. HOL Magazin 2025.

Pesti István, Platán Gourmet Tata. HOL Magazin 2025.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük