Kecskeméti csárdahangulat a Belvárosban
Nagy Adri az egykori kecskeméti családi csárda hangulatát idézi meg saját menüjében
Nagy Adrit énekesnőként, műsorok állandó szereplőjeként már régóta ismerhetjük. Most viszont különösen személyes mérföldkőhöz érkezett. A Madhouseban debütál a saját menüje. Ebben kecskeméti gyerekkorát, a vidéktől a városig vezető utat mutatja be az ételeken keresztül. A különleges menüsor február 14-ig kóstolható meg.
Lehetett volna csárdatulajdonos
Bár ma már sikeres énekesnőként ismerjük, Nagy Adri élete könnyedén alakulhatott volna másként is.
A vendéglátás mindig is fontos szerepet játszott az életében, hiszen gyerekkorát a édesapja csárdájában töltötte Kecskeméten. Itt megismerkedhetett a vendéglátás és gasztronómia alapjaival. Itt tanulta meg, hogy a felszolgálás mennyire esszenciális eleme egy jól működő étteremnek. Édesapja által megtapasztalhatta, hogy egy igazi vendéglátós, minden idejét és energiáját a szakmájának szenteli. Éppen ezért, amikor már Budapesten élve felmerült, hogy esetleg továbbvihetné a családi csárdát, ezt nem vállalta be! Ehelyett teljes gőzzel az énekesi karrierjére fókuszált. Ma már tudjuk, hogy ez a lehető legjobb döntésnek bizonyult. Természetesen a kecskeméti gyökerek és ottani tanulságok ma is meghatározó részei az életének.

Az énekesnő mondja:
„Szeretem azt hinni, hogy nem változtam meg nagyon! Ugyanaz a nagyszájú, nyitott, barátságos vidéki lány vagyok, aki sok évvel ezelőtt a fővárosba költözött. Szeretek visszagondolni a gyerekkoromra és örülök, ha a mindennapjaimban láthatóan is megjelennek a gyökereim. Ezért különösen nagy dolog és megható számomra, hogy most egy menüsoron keresztül is megmutathatom, hogy ki vagyok, Nagy Adri: a vidéktől a városig. A tejpite az abszolút kedvencem, egy kecskeméti klasszikus, ami egyben az első desszert volt, amit a barátnőimmel elkészítettem, és a mai napig mindenki kedvence, akinek megmutatom. A cordon bleu pedig a csárda hangulatát hozza vissza, persze sokkal kifinomultabb köntösben. A leves és sült zöldégek pedig már azt a fővárosi énekesnőt, felnőttet, családanyát képviselik, akivé váltam, aki bátrabban próbál ki ízeket, fontos számára a szezonalitás és fenntarthatóság, és aki mindig nyitott az új lehetőségekre”.

Az ételek kitalálója és megalkotója ezúttal is Piszkor Norbert chef, aki korábban már számos ismert emberrel készített közös menüt a Madhousban. A koncepció ezúttal is az volt, hogy az énekesnő egy másik, eddig talán ismeretlenebb és személyes oldalát reprezentálja a menüvel.

A Chef gondolatai:
„Téli, rusztikus, mégis elegáns fogásokat álmodtunk meg, amik együttal bemutatják Adrit is. Törekedünk arra, hogy az egyszerűség, a hagyományos fogások megmaradjanak, de ezúttal is kihasználtuk a konyhatechnológia adta lehetőségeket, hogy a friss, szezonális, hazai alapanyagok a lehető legjobban érvényesüljenek. A menü elemei ezúttal céklaleves tormával, vérnaranccsal tejföllel és kaporral; sült téli zöldségek keleties ízvilággal, tahinivel és csípős-füstölt harisszás, valamint egy csárdahangulatú cordon bleu, amihez különleges préselt rizibizi és borsómártás jár. A csúcspont, Adri kedvence, az ikonikus kecskeméti desszert, az igazi magyaros tejpite baracklekvárral és coulis-val, ami reméljük kicsit mindenkit visszarepít majd a gyerekkorába.”
