HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

TurizmusWellness

Szallas.hu: rekord lehet a belföldi turizmusban húsvétkor

Az előfoglalási adatok alapján már most több szállásfoglalást adtak le a húsvéti hosszú hétvégére, mint 2019-ben. Adataik szerint, ha nem csökken az utazási kedv, akkor az utolsó pillanatos foglalások beérkezésével kiemelkedő lehet a húsvét, a 2019-es ötödével vagy akár negyedével is több foglalás várható.

A bruttó közvetített forgalom már most megdöntötte a 3 évvel ezelőtti rekordot, 58 százalékkal túlszárnyalta azt.

A közlemény idézi Trepess Beatrixot. A Szallas.hu PR-menedzsere elmondta, hogy az éjszakánkénti ár egy személy részére harmadával nőtt 2019-hez képest. Idén országos viszonylatban átlagosan fejenként 10 ezer forintba kerül egy éjszaka húsvétkor.
Minden harmadik vendég hotelt választott, 26 százalékuk apartmant és körülbelül minden ötödik alkalommal vendégházat foglaltak. A panzió 16, míg az egyéb kategória 4 százalékban részesült a foglalásokból.

Minden negyedik ember wellness-szállást választott a hosszú hétvégére. Eger, Budapest, Gyula, Hajdúszoboszló és Pécs bizonyultak most a legkeresettebb úticéloknak. Utánuk Szeged, Hévíz, Siófok, Nyíregyháza és Balatonfüred következnek a népszerűségi listán.

A Szallas.hu jelezte azt is, hogy az első negyedévben 2019-hez képest 19 százalékkal és 2020-nál 26 százalékkal többen foglaltak szállást. (2021-ben nem lehetett utazni ebben az időszakban)
Az áremelkedés sem tántorította el az utazni vágyókat. A 2019-es szintnél átlagosan 30 százalékkal, 2020-nál pedig 18 százalékkal kellett többet fizetni egy személynek éjszakánként az idei első negyedévben.

MTI 2022. április 12., kedd 9:41

sparga.hu
                                                                                                    

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük