HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

HírekProgramajánló

Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztivál és Junibor Ünnep

Nyissuk meg a nyarat a belváros szívében egy hangulatos, szabadtéri borozással, pezsgőzéssel! A legjobb hazai borászatok és pezsgő pincészetek várják az érdeklődőket Budapest szívében, a Szabadság téren az első alkalommal megrendezett, ingyenes Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztiválon június 2. és 6. között.

A Szabadság tér nagy, füves területeivel és árnyat adó fáival évek óta tökéletes helyszíne a sikeres Belvárosi Sörfesztiváloknak. Idén június 2-6. között egy különleges, új rendezvénynek ad otthont: az I. Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztiválnak és Junibor Ünnepnek.

Az esemény a legkiválóbb hazai borászatok és pezsgő pincészetek nedűivel, valamint izgalmas street food kínálattal várja az érdeklődőket, akik hangulatos, szabadtéri borozással, pezsgőzéssel nyithatják meg a nyarat a pünkösdi hosszú hétvégén. A rendezvényre a belépés ingyenes, a fogyasztás üveg fesztiválpohár megvásárlásához kötött.

„A fesztivál nagyon jó lehetőség arra, hogy találkozzunk a fogyasztóinkkal. Visszajelzést kaphatunk tőlük, hogy kinek melyik tétel hogyan és miért tetszik. A világjárvány miatt a borfogyasztó közönség kicsit el is felejtette már egy ilyen esemény élményfaktorát, ezért szerintem fontos, hogy fellendítsük és újraépítsük a boros fesztiválokat” – fogalmaz az esemény jelentőségéről Frittmann Péter soltvadkerti borász, a Junibor – Fiatal Borászok Egyesületének tagja.

Miklós Csaba szerint a koronavírus-járvány megváltoztatta a borfogyasztáshoz kapcsolódó szokásokat. „Sokkal több az online vásárlás, a turisták nehezebben mozdulnak ki vidékre. Jó lenne, ha az emberek újra bátrabban, szívesebben kirándulnának és járnának eseményekre. A borfogyasztók ugyanakkor egyre tapasztaltabbak, egyre tudatosabbak, egyre jobban képben vannak borvidékekkel, fajtákkal, technológiákkal kapcsolatban, ilyen értelemben nagyon jó irányba haladunk” – vallja a móri borász, aki szintén ott lesz a Szabadság téri eseményen.

A rendezvény időpontja:

Június 2-6.

Nyitvatartás:

Csütörtök: 11:30 – 02:00

Péntek: 11:30 – 02:00

Szombat: 11:30 – 02:00

Vasárnap: 11:30 – 00:00

Hétfő: 11:30-00:00

A belépés INGYENES, a fogyasztás üveg fesztiválpohár megvásárlásához kötött.

Helyszín: Budapest, Szabadság tér, 1054

A fesztivál Facebook-oldala:

https://www.facebook.com/borespezsgobudapest

Az esemény Facebook-linkje:

https://www.facebook.com/events/371138211593567

Az esemény weboldala:

https://www.borespezsgo.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük