HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

FilmProgramajánló

40 éves jubileumi vetítés június 20-án: A dolog, 1982

Június közepén, amikor a jogosan zajos közönségsikerre számító új filmek ritkábbak, a Cinema MOM és a Pólus Mozi mégis filmszínházba invitálja a nagy vászon szerelmeseit. A klasszikus filmek sorozatba jól illik a horror műfajának gyöngyszeme, A dolog, mely idén ünnepli bemutatójának 40. évét.

Pólus Mozi, június 20, 18:00
Cinema MOM, június 20, 20:00

John W. Campbell, Jr. Who Goes There? című 1938-as tudományos-fantasztikus novellája az alapja John Carpenter 1982-ben készült horrorfilmjének.

„Carpenter … adaptációjában a dolog egyfajta vírus, mely minden áldozatában másként, máshogy mutálódik. (…) A ’80-as évek AIDS-járványának kirobbanásakor egy felismerhetetlenül lappangó, betegségként észrevétlenül fertőző (…) gyilkos szörny látványa sokkoló volt, noha nem állítható, hogy Carpenter teremtménye az AIDS kizárólagos megtestesítője lenne. Ahogy az sem, hogy a dolog tisztán hidegháborús paranoia-metaforaként a mindenhova beférkőző, tökéletesen amerikanizálódó szovjet kémek horror-ekvivalense lenne. (…) Carpenter horrorja a bizalom hiányának horrorja. (…) A dolog szereplői egytől-egyig egyéniségek (…) A „kiben él a dolog?” idegcincáló játéka pedig így lesz igazán nagy léptékű, hiszen van kikért félnünk.” /Pernecker Dávid: A lény és a dolgok, Filmtett, 2020./

Szereplők

Kurt Russell, Wilford Brimley, T.K. Carter

Rendező

John Carpenter

Premier

2022. június 20.

Korhatár: Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott.
Időtartam 1 óra 49 perc

Csak június 20-án látható a 40 éves jubileumi vetítésként a Cinema MOM és a Pólus Mozi műsorán A dolog, 1982.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük