HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

Gasztronómia

5 nagyszerű tipp, hogy az otthon készült fogások az Instán is jól mutassanak

Az elmúlt hétvégén a Sportarénában tartott Konyhakiállításon jártunk, ahol a fő kiállító, a Miele Magyarország szervezésében részt vettünk a Food. Design. Brunch eseményen. Iklódi Dóra food stylist olyan ízletes reggeli fogásokat hozott nekünk, amelyekkel remekelni tudunk a család és barátok előtt, és egy villámkurzus keretében megosztotta velünk tálalási praktikáit is.

A kedvenc receptünk egy kókuszos tápiókapuding mangóval és ehető virággal, ami egy látványos, különleges desszert, de néhány ügyes trükknek köszönhetően otthon is könnyen elkészíthető. “Igyekszem elkalauzolni az érdeklődőket a tiszta formák és látványos tányérok világába olyan praktikákat ajánlva, amelyek mind tálalás design, mind feed design szempontból megállják a helyüket.” – mondja Dóra. A receptben való elmélyülés előtt lássuk, hogyan emelhetjük tálalási szokásainkat a következő szintre – az ebédlőasztalon és az Instagram oldalunkon egyaránt.

Ételfotózás / Iklódi Dóra food stylist tippjei:

● Fotózz természetes fénynél, kerüld a lámpafényt!

● Az ételfotókon leginkább a felülről, 90 fokból fotózott fogások mutatnak jól.

●Hármas szám mint ökölszabály: három minipite, három tányér étel, stb. Sokkal szebben lehet elhelyezni a páratlan számú tányérokat, ételeket a párosaknál.

● Színben és stílusban harmonizáló kiegészítőket használjunk: textilek, evőeszközök, tányérok, virágok – mind hasonló tónusban, egymáshoz igazítva.

● Sokat számít a téma: egy desszert vagy péksütemény például mindig népszerű választás.

Tápiókapuding. Miele Konyhakiállítás. HOL Magazin 2022.

Ráérős reggeli és vendégváró brunch recept (vegán, cukormentes), Iklódi Dóra food stylist ajánlásával

Kókuszos tápiókapuding mangóval, ehető virággal, ahogy a Konyhakiállítás Miele Nagyszínpadán láthattuk

Hozzávalók 8 adagra:

●       80 g aprószemű tápiókagyöngy

●       500 ml víz

●       300 ml kókuszital

●       50 g nyírfacukor

●       1 db mangó

●       1 db lime leve

A tápiókagyöngyöt 500 ml forrásban lévő vízbe tesszük. Állandó keverés mellett kb. 10-15 percig főzzük, amíg megduzzad és teljesen áttetszővé válik. Hozzáöntjük a 300 ml kókuszitalt az édesítőszerrel, és néhány percig főzzük, amíg besűrűsödik. A mangót meghámozzuk és a gyümölcshúst levágjuk a magról. Nagyobb darabokra vágjuk és a lime levével együtt botmixerrel pürésítjük. A pohárkrémhez a poharakba adagoljuk a tápiókapudingot, majd rákanalazzuk a mangót is.

#Food design tipp: ennek a desszertnek kifejezetten jól állnak az ehető virágok, mint például az árvácska vagy a mézvirág. Az egyébként nagyon gyorsan fonnyadó ehető virágok – minden más élelmiszerhez hasonlóan – a Miele egyes hűtőiben akár 5x tovább is elállnak, köszönhetően az ideális páratartalom szabályozásnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük