HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

Életmód

Az idei Valentin-napon még a zöldségek is társat keresnek

A fenntartható étkezést népszerűsítő Felelős Gasztrohős Alapítvány a tőlük megszokott játékos formában hívja fel a figyelmet, van élet az epren túl Valentin napon! Egy képzeletbeli társkeresőt indítottak a februárban szezonális alapanyagoknak. Ezen egymásra találhatnak az ízben, beltartalmi értékben passzoló zöldségek és gyümölcsök, mi pedig elkápráztathajuk szerettünket egy belőlük készült fogással.

Február 14. környékén megszaporodnak a boltok import eper hirdetései. Az éttermek menüi is egzotikus afrodiziákumokkal tarkítottak ebben az időszakban. Ezen import termékek káros környezeti hatásaira szeretné felhívni a figyelmet évek óta a Felelős Gasztrohős Alapítvány Valentin napi kampányaival. Csináltak már hazai, szezonális alapanyagokból összeállított menüt, amelyhez Fehér Tibor színművésszel fotósorozatot is készítettek, idén pedig egy képzeletbeli társkeresőt álmodtak meg zöldségeknek és gyümölcsöknek. “Személyes ökológiai lábnyomunk majdnem felét teszi ki az, milyen élelmiszereket fogyasztunk, ennek csökkentéséhez érdemes növényi fókuszú, helyi, szezonális alapanyagokból készült ételeket fogyasztani. Akkor sem muszáj egzotikumokhoz, messziről érkező alapanyagokhoz nyúlni, ha meglepnénk a szerettünket egy különleges vacsorával Bálint napon. Legújabb mini kampányunkkal, a Greenderrel is erre szeretnénk irányítani a figyelmet játékos, vicces formában.” – mondta el Kiss-Szabó Eszter, a Felelős Gasztrohős Alapítvány kommunikációs vezetője.

Felelős GasztroHős Valentin-napi párválasztója. HOL Magazin 2023.

A képzeletbeli zöldség-gyümölcs társkeresőn, a Greenderen, az alapanyagok is a legjobb formájukat igyekeznek megmutatni. A párosokból  mi főzhetünk ki szerelmes, fenntartható fogásokat, amelyhez recept tippeket is kapunk a Gasztrohősöktől. “A Greender alapötlete egyik önkéntesünktől érkezett. Ezt gondoltuk tovább. Tettünk karaktereket, társkereső szövegeket az alapanyagok mellé, Kőfaragó Anna grafikusunk pedig életre keltette a Greendert és a karaktereket.” – meséli Eszter.

Valentin napig 7 párost ismerhetünk meg az alapítvány közösségi média felületein, melyekhez recept ötleteket is kapunk. De persze azokra is gondoltak, akik egy vendéglátóhelyen, de szezonális fogásokkal ünnepelnének. A Fenntartható Vendéglátóhely minősítéssel rendelkező Lujza és Korianderben, a Natura Hillben, az Almalombban, a Húshagyóknál és a Fenntartható Kávézó minősítésű Csillaghegyi Megállóban is várnak minket.

A kampány anyagaiért, receptekért és további információkért érdemes követni a Felelős Gasztrohős Alapítvány Facebook, Instagram és LinkedIn oldalát.

Felelős GasztroHős Valentin-napi párválasztója. HOL Magazin 2023.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük