HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

GasztronómiaHírek

Fehér Nyúl BrewNuts

A kedvenc söröd szerinted is többet érdemel, minthogy szimpla sós mogyorót ropogtass mellé? Nincs kedved egy tartalmasabb kajához, de ennél valamit a söröd mellé? Engedd meg, hogy bemutassuk a Mendula és a Fehér Nyúl közös fejlesztését: a sörök mellé tervezett magkeverékeket, a BrewNuts-ot!

A Mendula története

A Mendula története 2015-ben kezdődött – egy hobbiból kinőtt vállalkozásként – , akkor még sütikkel. Műhelyükben minden nap készültek a finomabbnál-finomabb torták, piték, kekszek, muffinok. Az évek során aztán szépen lassan megváltozott a kínálatuk, és az olajos magok vették át a főszerepet és az irányítást az üzemünkben. Ezekből azóta készülnek magkrémek, magkeverékek, granolák és gyümölcsszeletek is. 2022-ben jöttek ki a borok mellé fejlesztett Wine Nuts termékcsaláddal. Most úgy gondolták, ideje továbbfejleszteni a kínálatot, és kisüzemi sörök mellé is megalkotni a hozzájuk illő magkeveréket.

BewNuts a Fehér Nyúltól. Sörhöz kifejlesztett ropogtatnivaló. HOL Magazin 2023.
BrewNuts
A Fehér Nyúl története

Minden, amit szenvedélyes kíváncsiságunktól hajtva teszünk, egy-egy újabb lépés ezen az úton. Ez a kíváncsiság indított el minket a házi sörfőzés ösvényén is 2010 környékén. Belemélyedtünk a kísérletezésbe, az alapanyagok sokszínűségébe, a sörtípusok végtelen változatosságába, a biokémia rejtelmeibe, és beszippantott minket a sörfőzés. De nem álltunk meg itt. Szerettük volna megmutatni másoknak is, hogy a sör világa sokkal gazdagabb annál, mint amit korábban mi is hittünk róla. Ezért létrehoztuk a Fehér Nyúl sörfőzdét, amivel kaput nyitunk azok számára, akiket hozzánk hasonlóan állandóan hajt a kíváncsiság.

A BrewNuts története

A sztori egy párizsi élelmiszer kiállításon kezdődött 2022 őszén, ahol a végtelen szerencsénk pont egymás mellé tette le a standunkat. A jó hangulat adott volt, és megismerkedhettünk egymás termékeivel is. Értettünk az égi jelekből. A karácsonyi őrület elmúltával, 2023 januárjában a Mendula is belépett a Fehér Nyúl üregébe, hogy mélyrehatóbban megismerkedjen a kisüzemi sörök világával.
“Álmoséktól megtanultunk, hogy a söröket hogyan csoportosíthatjuk, hogy milyen ízjegyek jellemzőek az egyes sörfajtákra. Ebből kiindulva készítettük el az első körös mintákat – mintegy 17 féle keveréket (side note: nem volt egyszerű feladat végigkóstolni ennyiféle magkeveréket a sokféle sörrel, ennyit mondhatunk). Ebből a második kóstoló körre maradt 10, majd ezekből született meg a négy végleges keverék négyféle sörtípushoz: Pils, IPA, gyümölcsös és desszertsörökhöz.”- tudtuk meg Melindától, a Mendula egyik megálmodójától.

A termék már elérhető a Fehér Nyúl webshopban: https://www.fehernyul.hu/BrewNuts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük