HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

GasztronómiaHírek

Madagascar Dream ginkreáció nyerte a Kalumba koktélversenyét

Vígh Bence által készített koktélkülönlegesség vitte el a fődíjat a Kalumba Madagascar Gin koktélversenyén. A fűszeres gin és a hűsítő nyári italok szerelmesei egy különleges kihíváson mutatták be mixertudásukat július 17-én az A38 Hajó Schweppes teraszán.

A Kalumba és a Schweppes megmérettetésén Vígh Bence Madagascar Dream koktélja bizonyult a legjobbnak, ezzel részvételt nyert a bár- és italszakma egyik legrangosabb rendezvényére, a berlini Bar Conventre.

Népszerű koktélok újragondolva, furfangos párosítások, meglepő fűszerezések és fantasztikus ízélmények. Ezekre mind lehetőséget teremt a Kalumba és a Schweppes versenye. A nevezők a tökéletes koktél elkészítésére törekszenek, amely legalább 30ml Kalumba Gint, valamely Schweppes üdítőt és összesen legfeljebb hat különböző összetevőt tartalmaz, a jeget és a díszítést nem számítva. A döntőbe az online pályázat tíz legizgalmasabb italkölteménye került. A bartenderek neves zsűri előtt, az A38 Hajó egyedi lounge bárjában, a Schweppes teraszon mérték össze tudásukat.

Kalumba Schweppes gin tonic. HOL Magazin 2023.

A döntősök hat percben adhatták elő koktéljuk történetét és meséltek inspirációjukról, miközben elkészítették versenyitalukat. A kreációkat Monori Anett és Tengely Norbert, a Magyar Bartender Szövetség tagjai, valamint Gulyás Csaba, a Zwack párlatszakértője bírálták a koktél ízvilága, kreativitása, valamint a prezentáció eredetisége, találékonyság és fantázia alapján.

A dobogó harmadik fokára Vitai Ádám, a High Note SkyBar bartendere léphetett Spiced Delight névre keresztelt koktéljával.

A második helyet Majlinger László, a győri Higgi the Tiki bartendere nyerte el Lunatic italával.

A zsűri Vígh Bence a budapesti Gin Corner bartendere által készített Madagascar Dream koktéljának és magával ragadó prezentációjának ítélte az első helyet. Bence a Kalumba ajándékcsomag mellett berlini utazást nyert a Bar Conventre.

Kiss Virág, a Kalumba senior brand managere a koktélverseny szervezéséről:

„A Zwack Unicum Nyrt. és márkái számára kiemelten fontos, hogy a hagyományőrzés mellett innovatív, trendteremtő italokat hozzunk létre és új ízélményeket térképezzünk fel. Ezt képviseli a Kalumba Madagascar Ginek sokszínűsége is. Hisszük, hogy ez fűszerezi meg igazán a szakmát és a nyári hangulatot. Örömmel valósítottuk meg az elképzelésünket a Schweppes-szel karöltve, hogy az alkotófolyamatba fogyasztóinkat is bevonjuk.”

Sokak nyári kedvence, a gin tonik, a Kalumba és Schweppes számára kivételes és kézenfekvő találkozási pontot jelent. Idén nyáron közös díszdobozzal mutatkozott be együtt a két brand: az üdítőital-márka újdonságát, a Pink Tonic-ot állították párba a klasszikus Kalumba White Ginnel, a rózsaborsos Mango-val, valamint a mirtuszpárlattal készülő vérnarancsos Blood Orange-dzsel.

„Nagyszerű élmény volt együtt izgulni és szurkolni a koktélverseny résztvevőinek, akik szakmai felkészültségükön és kreativitásukon túl, fantasztikus prezentációkkal nyűgözték le a zsűrit és természetesen minket is. Gratulálunk a nyertesnek, és minden résztvevőnek a lenyűgöző koktélköltemények elkészítéséért. Büszkék vagyunk rá, hogy ez a nívós rendezvény a Schweppes teraszon valósult meg, és hogy a Kalumba ginek és Schweppes üdítők kombinációit sikerült új szintre emelniük a versenyzőknek.” – mondta Nyemcsok Dániel, a Schweppes Magyarország brand managere.

Vígh Bence, az A38 Hajón megrendezett Kalumba koktélverseny győztese. HOL Magazin 2023.

Madagascar Dream – A győztes koktél receptje

40 ml Kalumba White Gin

10 ml Muyu Chinotto Nero

5 dash Neroli

2 dash Rózsabors Bitter

2 bárkanál cukorszirup

Schweppes Citrus Mix hab kalumbagyökérrel.

„A Kalumba White Gin magában is egy tökéletes párlat, pontosan ezért nem is szerettem volna elnyomni, inkább csak a számomra legfinomabb ízeket kiemelni belőle. A hab a tortán – pontosabban a koktélon – pedig egy Schweppes üdítőből készült hab, egy kis csavarral: a gin nevét ihlető kalumbagyökérrel.” – mesélte a koktéljáról Vígh Bence.

###

Kalumba

A Kalumba Gin Madagaszkárról és Afrikából származó gyógy- és fűszernövények felhasználásával készül. A lepárlás a kecskeméti Zwack Pálinka Manufaktúrában történik. Az ital a nevét a világon elsőként feljegyzett gyógynövényről, a kalumbagyökérről kapta. A márka védjegye a szigetország ikonikus állata, a gyűrűsfarkú maki. A Kalumba Spiced 17-féle, míg a Kalumba White, Mango és Blood Orange változatok több mint 20-féle gyógy-és fűszernövényt tartalmaznak.

Zwack Unicum Nyrt.

A Zwack Unicum Nyrt. Magyarország vezető italgyártó és forgalmazó cége, története pedig szorosan összefonódik ikonikus márkájával, az Unicummal, amely 40-nél is több gyógynövény felhasználásával készül egy több mint 225 éve féltve őrzött recept alapján. Az első pesti gyárat Zwack József alapította az Erzsébet téren, ami 1892-ben költözött mostani helyére, a Soroksári útra. Jelenleg a hatodik generációt képviselő Zwack Sándor és Izabella vezeti a patinás múltú céget.

A cég számára a hagyomány mellett az innováció is fontos. Az Unicum Szilva után bemutatták a szuperprémium kategóriába tartozó Unicum Riservát és a kávé kivonattal, tölgyfahordóban érlelt Unicum Baristát is. Emellett a cég számos magyar márka – többek között a St. Hubertus, Fütyülős, Kalinka, Zwack Sándor Nemes Pálinka és a Vilmos – előállítója. Olyan nemzetközi italok forgalmazója, mint a Johnnie Walker, a Baileys, a Captain Morgan vagy a Smirnoff.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük