HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

ÉtteremHírekSzórakozóhely

Minőséget és jó árakat keresnek a legtöbben szép környezetben

Látvány és hagyományos ételek modern köntösben: Ez az idei étterem trend

Tombol a nyár, a kiülős vacsorák ideje, sokan pedig tanácstalanok, amikor ki kell választani a megfelelő éttermet egy-egy jeles alkalomra. A hazai trendek meglehetősen vegyes képet mutatnak, de egyben megegyeznek: reneszánszát éli a magyar konyha, ám az új ízekre is nyitottak vagyunk.

Monkey Étterem 2023. HOL Magazin 2023.

Nem csak a külföldiek választják az éttermi ebédet vagy vacsorát nyáron. Egyre több a magyar vendég is a budapesti éttermekben. Az egyik legszebb panorámával és legjobb árérték aránnyal bíró étterem, a Monkey vezetője szerint a leginkább éppen ezt keresik a vendégek.

Az étteremben sok a külföldi vendég a budapesti szezonoknak megfelelően. A tavasz és ősz nagyon erős, de idén a nyár is nagy vendégforgalmú. A nyári időszakban a tetőterasz miatt kiemelkedően sok a magyar vendég is. Egyre többen találnak oda, élvezik a lokációt, a panorámát és a jó árérték arányt.

A Vár lábánál található, egyedülálló panorámával bíró és rendkívül népszerű Monkey Bistro nemrég lépett szintet és lett Monkey Étterem. Budapest egyik legklasszabb rooftop bárjában ennek megfelelően az étlap is átalakult.  A szédítően széles italrepertoár és a kuriózumnak számító dzsungelhangulatú terasz alatt elterülő város látványa a régi. Előszeretettel keresik ezt fel nem csak a turisták, de a magyar közönség is. Az étterem konyhája a vendégek igényeinek megfelelően változott, ennek kapcsán pedig érdekes trend figyelhető meg.

Monkey Étterem 2023. HOL Magazin 2023.

Reneszánszukat élik a hagyományos magyar fogások

„Nemzetközi étlapra törekedtünk, de úgy, hogy a gerincét a magyar gasztronómia kedvelt fogásai adják. Reneszánsza van a hagyományos magyar fogásoknak, miközben valóban nemzetközibbé válik a magyar konyha. Kedveltek lettek a magyar húsokkal párosított nem kárpát-medencei zöldségek, gyümölcsök, mint a pak choi, mangó vagy avokádó. A keleti fűszerezés is bekerült az ételekbe. Az étterem étlapját relevánsan befolyásolja a nagyszámú külföldi vendég. Minél szélesebb kínálatot kell tartani. Fontos a glutén- és laktózmentes fogás, valamint a vegán étel is. Maradtak a nyilvánvalóan közkedvelt és ikonikus fogások, mint a tyúkhúsleves vagy a gulyás, de bővült is a kínálat. A magyaros fogásokkal nemcsak a Budai Várba látogató külföldi turisták, de a hazai közönség is imádja. A mi kedvencünk egyébként a hortobágyi palacsinta, amely bár új előételként szerepel a felfrissített étlapon, a brutál adag miatt főételnek is lazán elmegy.” – hangzik az étterem filozófiája.

Az étterem emellett séf ajánlattal is újított és a nyitvatartáson is változtattak

A hét minden napján 12-től éjfélig várják tárt karokkal, puha nyugágyakkal, finom ételekkel, izgalmas koktélokkal és pazar kilátással a vendégeket.

Monkey Étterem 2023. HOL Magazin 2023.

A Monkey alapvetően játékos, mókás kis ékszerdoboz. Lendületességével nemcsak a fiatalokat szippantja be, hanem mindenkit, aki szereti a pezsgést, a színeket, a frappáns megoldásokat. A megszokott és biztonságos elemekkel megtámogatva, egészen a fellegekig repítő, mámoros élményt ad, akár egy húzós munkanap után is. A precíz koktélos koncepció ugyanis megmaradt, sőt, az íz- és színkombinációk szélesebb tárházát kínálják a GinPánz Bárban. A szokásokat tekintve abszolút dübörög a long drink és kevert ital itthon, nagyon erős GT kínálatunk és koktélválasztékunk van, és a borlapunk is rendkívül széles, a borok zömét bontjuk, így egy-egy pohárral is kóstolhatnak a vendégek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük