HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

Hírek

Egy falat történelem

Saját keksze és fagyija van a Pécsi Tudományegyetemnek!

A Pont ott Partin, július 26-án debütál a Pécsi Tudományegyetem saját keksze és fagylaltja! A két édességet Frey Ádámmal, a Frey Cukrászda vezetőjével együtt fejlesztette ki a PTE Kapcsolati Igazgatósága.

Győrffy Zoltán kapcsolati igazgató:

“Kettős célunk volt: egyrészt a Pécsi Tudományegyetem gyökereire szerettünk volna utalni, másrészt – az egyre több itt tanuló nemzetközi hallgató miatt – Magyarország néhány jellegzetes ízét is be akartuk mutatni. Partnernek a város egyik leginnovatívabb cukrászdáját kértük fel, hogy valósítsa meg elképzeléseinket”

A Pécsi Tudományegyetem saját keksze és fagylaltja. HOL Magazin 2023.

Szempont volt az is, hogy az édesség szállítható, könnyen csomagolható és eltartható, valamint gluténmentes legyen, hogy minél szélesebb kör élvezhesse a finomságokat. “Igazi kihívás volt ízben visszaadni a Pécsi Tudományegyetem sokszínűségét” – bocsátja előre Frey Ádám cukrász. Hozzáteszi: a végeredmény egy kör alapon Anjou-liliomot formázó, mandulás-szilvás édesség lett, melyet a Frey Cukrászda megfejelt egy szilvaízes mandulafagylalt-verzióval is. Az édességek fejlődéséhez több alkalommal hozzájárultak a PTE polgáraiból verbuvált kóstoló fókuszcsoportok is.

Akik szeretnék ingyen megkóstolni akár a fagyit, akár a kekszet, a szerdai Pont Ott Partin lehetőségük lesz rá! Ehhez mindössze ki kell tölteni az Irány a PTE applikáción található kérdőívet, majd az erről kapott visszajelzést mutassák meg a Frey Cukrászda standjánál.

A későbbiekben mind a keksz, mind a fagylalt a Frey Cukrászdában lesz elérhető.

Pontos cím és további információ: https://www.facebook.com/freycukraszda/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük