HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

Gasztronómia

3 otthon is elkészíthető koktél a nyári felfrissüléshez

Nyáron sokan előszeretettel fogyasztják a szénsavas frissítőket. A közkedvelt ízek és üdítők mellett azonban ilyenkor lehetőség van a kísérletezgetésre és új ízek kipróbálására is. A SodaStream éppen ezért összegyűjtött három receptet, amelyekkel még üdítőbb lehet a nyár.

A szénsavas víz kellemesen szúró íze és pezsgése miatt sokak választása esik a buborékos koktélokra. „A SodaStream már 2021 óta kínálja a PepsiCo legnépszerűbb ízeit idehaza szörpkoncentrátumok formájában, amelyekből kis kreativitással különleges italkülönlegességek is készíthetők” – hangsúlyozta Széll-Szőke Krisztina, a SodaStream termékmenedzsere.

Blue Curacao&7UP

A Blue Curacao egy karakteres likőrnek számít, amely citrusos és narancsos aromájával, valamint kék színével garantáltan emlékezetessé teszi az estét. Az ezen likőrök felhasználásával készült koktélok nemcsak látványosak, hanem ízletesek is. A SodaStream által ajánlott változathoz mindössze egy hosszú nyakú, széles szájú pohárra (Long Drink pohár), sok jégre, egy félbevágott lime-ra van szükség. Alapjául az otthon elkészített 7UP szénsavas víz szolgál, amelyet végül fel kell önteni 45 ml Blue Curacano likőrrel. A frissítőkre szomjazóknak ráadásul lehetőségük van választani a cukormentes (7UP Free) és a hagyományos 7UP között.

Blue Curacao & SevenUp. SodaStream PepsiCo frissítő nyári koktélok. HOL Magazin 2023.

Kókusz-kóla

A kókusz-kóla egy nagyon egyszerű koktél, amelyben dominál a kókusz könnyed, friss és semmihez sem hasonlítható íze. Elkészítéséhez 50 ml kókuszlikőrre, 150 ml kólára, 2 szelet citromra és körülbelül 200 grammnyi jégre van szükség. A kólát természetesen könnyedén elkészíthetjük otthon egy SodaStream szénsavasvíz készítő géppel és akár cukormentes PepsiMax szörpkoncentrátumot is felhasználhatunk hozzá.

Aperol Spritz. SodaStream PepsiCo frissítő nyári koktélok. HOL Magazin 2023.

Capri-Spritz

A kánikulában kifejezetten jól esnek a citrusos, frissítő italok éppen ezért a Capri-Spritz akkor fejtheti ki igazán a hatását, ha a hőmérő higanyszála 30 fok fölé megy. Elkészítéséhez mindössze 5cl kiváló minőségű Di Capri Limoncello likőrre, 7cl Gancia proseccora, valamint szénsavas vízre van szükség. Az olasz dolce vita életérzéshez egy talpas pohárra és némi jégre van szükség. Fontos figyelembe venni, hogy már eleve a jégre kell önteni a koktélt, amit aztán mentalevéllel és citromhéjjal is díszíthetünk. „Ha van koktél, amelyiknél igazán fontos a tálalás, akkor az ez. A citrom és a szénsavas víz könnyed találkozása pedig garantáltan frissítő élményt biztosít” – árulta el  a SodaStream termékmenedzsere.

###

 A SodaStream-ről

A SodaStream a világ első számú otthoni szénsavasító készülék gyártó márkája (mennyiség tekintetében), amelyet a PepsiCo 3,2 milliárd dollárért vásárolt meg. A SodaStream lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy másodpercek alatt könnyen átalakítsák a hagyományos csapvizet szénsavas vízzé vagy ízesített üdítőitallá.

A SodaStream szénsavasító berendezéseivel 45 országban van jelen, a termékek több mint 90 000 kiskereskedelmi üzletben állnak rendelkezésre 45 országban, gépeit 22 millió háztartásban használják rendszeresen. A SodaStream gépek magyarországi forgalmazását 2008-ban kezdték meg a viszonteladói hálózat kiépítésével, amelynek köszön­hetően jelenleg közel 450 boltban érhetőek el a termékek, és az üzletek száma folyamatosan bővül.

Ha többet szeretne megtudni a SodaStreamről, kövessen minket a Facebookon, a Twitteren, a Pinteresten, az Instagramon és a YouTube-on a www.SodaStream.com és www.sodastream.hu webhelyeken.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük