HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

Hírek

Egyedülálló zenei projekttel indítja az ünnepi szezont a Zwack Unicum

Megérkezett az Unicum Akusztik a Bagossy Brothers Company-val

Az idei adventi időszakban debütál az Unicum Akusztik, az ikonikus márka különleges zenei projektje. Az Unicum a Bagossy Brothers Company-val forgatott live session videója egyedülálló látvány- és hangzásvilágot bemutatva teremt hiánypótló platformot a hazai zeneipar tehetségei számára. A zenészek a felvétel során élő hangkeveréssel és rendhagyó helyszíneken mutathatják meg, hogy mély szakmai tudással, elhivatottsággal és innovatív ötletekkel milyen unikális produktumot hozhatnak létre – rávilágítva, hogy ezek az értékek a gyógynövénylikőr készítésénél is megkerülhetetlenek.

A december közepén megjelenő Unicum Akusztik első epizódjában a Bagossy Brothers Company, a varázslatos Gerbeaud Cukrászdában játssza el három kiválasztott dalát, mely kivételes alkalmat biztosít arra is, hogy a korábbi kedvencek mellett a közönség a zenekar legfrissebb, Ünnep című dalát is meghallgassa a rendhagyó produkcióban. Az évszázados múltra visszatekintő italmárka, az Unicum Akusztikkal párhuzamot teremt a zenei tehetség és az italkészítés között, hiszen mindkét alkotói folyamat magasfokú szakértelmet és elkötelezettséget igényel. A végeredmény mögött mindenkori érték: a valós teljesítmény áll.

Unicum Akusztik, az ikonikus márka különleges zenei projektje a Bagossy Brothers Company-val. HOL Magazin 2023.

Kizárva minden mesterségesen, gépi úton generált hangot vagy effektet, a tehetséget helyezi előtérbe a koncepció. Az előadók arról is beszámoltak, hogy itthon eddig nem létezett hasonló platform, mivel az akusztikus élő formátum alapvetően a koncertezéshez, míg a hangrögzítés a lemezfelvételek folyamatához kapcsolódott.

„Mindig is szerettük kicsit a komfortzónákon kívülálló közegbe vinni a dalainkat, a Gerbeaud miliőjén is rögtön azt éreztük, hogy új színt és ízt ad a dalainknak és a mondandónak. Még nekünk is mást jelentenek ebben a formában. Különleges kihívás elhagyni nemcsak az album- hanem a koncertverziót is, és élőben valami egészen frisset alkotni – nyilatkozta Bagossy László, a zenekar basszusgitárosa. –  Sokat agyaltunk a felkészülés során, és kicsit átalakítottuk a három nótát, az Unicum Akusztikra szabva. A legizgalmasabb az élő adás rögzítésében, hogy a klippel ellentétben az eredmény az itt és mostban születik.”

Unicum Akusztik, az ikonikus márka különleges zenei projektje a Bagossy Brothers Company-val. HOL Magazin 2023.

A cukrászdában felcsendül a közönségkedvenc Visszajövök, valamint a Parno Graszt zenekarral közösen szerzett dalukat, a Fújj meg szélt, itt „szólóban” adhatták elő. Ráadásul egyfajta premierként is tekintenek a felvételre, hiszen eljátszották frissen megjelent karácsonyi albumuk címadó dalát, az Ünnepet, amely hűen tolmácsolja a fiúk karácsonyhoz fűződő viszonyát: ebben a család középpontban áll, akárcsak az Unicum márka-értékrendjében. Az Unicum Akusztik live sessionből így olyan különleges felvétel született, amely mostantól bármikor elérhető, és extra művészi tartalmat ad a dalhoz.

„Nagyon rég bennünk van ez a karácsony-életérzés, és már próbálkoztunk is hasonló dalokkal. Most megírtuk az Ünnep című nótát, amelyhez egy egész karácsonyi lemez is elkészült. Ez egyfajta beharangozó tőlünk, a közönségnek – mesélte Bagossy Norbi. – Mesés kölcsönhatás valósult meg: a Gerbeaud, az Unicum és a dal nagyon jól álltak egymásnak.”

Unicum Akusztik, az ikonikus márka különleges zenei projektje a Bagossy Brothers Company-val. HOL Magazin 2023.

Az ünnepi különkiadás a zenekar szívéhez azért is közel áll, mert elmondásuk szerint az Unicum az a megkerülhetetlen ital, amely biztosan ott van a backstage-ben koncertezéseik során, így az együttműködéssel most ők maguk is részeseivé váltak a legendás márkatörténetnek.

„Az Unicum Akusztik kiváló formátum arra, hogy a komoly szaktudással rendelkező zenészek és az Unicum szakértelme közti párhuzammal felhívjuk a figyelmet a valós teljesítmény értékére. Egyúttal a nagyszerű akusztikus zenei produkciókon keresztül is újat, fontosat hozhatunk létre” – nyilatkozta a projekt kapcsán Zwack Sándor, az Unicum Nyrt. Igazgatóságának elnöke.

Az Unicum már korábbi kollaborációkkal is nyitott a könnyűzenei kultúra felé. 2022-ben olyan szintén élvonalbeli, tehetséges zenei titánokkal forgatott, mint Beton.Hofi vagy Dzsúdló. Ezek a projektek messze túlmutatnak a márkakapcsolásokon; olyan kulturális összefonódások, amelyek generációkat kötnek össze és örökérvényű értékekre hívják fel a figyelmet, miközben újakat teremtenek.

Az Unicum Akusztik első adása, már elérhető – a Bagossy Brothers Company YouTube-csatornáján: https://youtu.be/1eEo-GHK8Ms

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük