HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

Film

Szőke András Brigádnaplójában hatalmas élmény volt szerepelni

Nem mindennapi élményben lehetett része néhány agrár-ágazati filmrajongónak, ugyanis Szőke András legújabb alkotásában, a Brigádnaplóban működhettek közre. Méghozzá amatőr színészként. A film, amely bemutatása februárra várható, a Balázs Béla-díjas filmrendező, színész legfrissebb alkotása. Az 1970 és 1989 között játszódó, abszurd humorral fűszerezett, ugyanakkor érzelmekben gazdag történet a szentesi Petőfi Brigád mindennapjaiba nyújt majd betekintést.

– Hatalmas élmény volt Tojásos Csabi bőrébe bújni. A karakterhez azért van is némi közöm, hiszen az én életem is az élelmiszerek, sőt, konkrétan a tojások körül forognak. Bár inkább a termékfejlesztés kapcsán, nem pedig a vagonokról „leesett” áruk vonatkozásában. – mesélte nevetve Dr. Németh Csaba, élelmiszer-mérnök, aki Magyarország vezető tojástermék-előállító üzemének K+F vezetője és c. egyetemi tanár.

Szőke András és Badár Sándor új filmje, a Brigádnapló. HOL Magazin 2023.

A filmben egyébként számos színészlegenda és televíziós személyiség is szerepel. Többek között Badár Sándor, Reviczky Gábor, Kautzky Armand, Fábry Sándor, Györgyi Anna, Szarvas József, Gáspár Tibor, Vida Péter, Zelei Gábor, Lajsz András, Bebe, Rákász Béla és Bede Róbert is feltűnik majd a vásznon. Igazi sztárparádét élhet át minden filmrajongó, aki megnézi majd a Brigádnaplót.

– Amellett, hogy hatalmas élmény volt közösen kamerák elé állni például Badár Sándorral, a színészek forgatáson elmesélt, korszakhoz kapcsolódó egyéni történetei is örök emlékek maradnak. Köszönjük Szőke András filmrendező úrnak, hogy belecsöppenhettünk ebbe a világba. Ennyi élménnyel gazdagodhattunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük