HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

ÉletmódHírek

Újabb Miyawaki-erdő teszi majd zöldebbé a IX. kerületet a Zwack Unicum jóvoltából

Idén karácsonykor nem csak a fenyő jut főszerephez: 240 őshonos és ellenálló fa- és cserjefajt számláló Miyawaki minierdő ültetésével folytatja tavalyi projektjét a Zwack Unicum a FŐKERT Nonprofit Zrt.-vel, valamint a 10 millió Fa Alapítvánnyal karöltve. Az egyedülálló, gyorsan növő, sűrű növénytársulás a Nehru parton, a Bálna szomszédságában szolgálja a városlakók jóllétét, többek közt a szennyezett levegő szűrésével és az esztétikus, zöld környezet urbánus közegben való megteremtésével.

Miyawaki-erdő a Zwack Unicum jóvoltából. HOL Magazin 2023.

A Zwack Unicum elkötelezett a város zöldítése mellett, célja, hogy példaként járjon elöl

Így jött létre a második Miyawaki minierdőtelepítő együttműködése – tavaly áprilisban a Boráros téren teremtettek zöld „mini-tüdőt” őshonos növényfajokból a cég támogatásával. A vállalat hisz abban, hogy az őshonos fák és cserjék telepítésével a biodiverzitás is szerepet kap, mindamellett, hogy a minerdő oázisként funkcionálhat a zajos és forgalmas városrészben.

A Miyawaki-minierdő,

amely nevét a nemrég elhunyt japán botanikusról és növényökológusról, Miyawaki Akira-ról kapta, árnyékot ad, hűt, párásít, megköti a port, megfogja a csapadékot és légszűrő képességgel is bír. A halmozottan hatékony, nagyvárosi zöld felület 20-30 év leforgása alatt ipari mennységű szén-dioxidot képes megkötni, emellett élőhelyet ad létfontosságú rovaroknak és egyéb élőlényeknek, valamint nem utolsósorban a természet közelségének megnyugtató hatásával növeli az életminőséget.

Miyawaki-erdő a Zwack Unicum jóvoltából. HOL Magazin 2023.

A Nehru parti erdő a Zwack Unicum támogatásában kel életre

A 180 fa és 60 cserje mulcsolását, ültetését, öntözését, valamint a kerítés létesítését ezúttal is a legtöbb hazai Miyawaki-erdő születésénél szakértelmével közreműködő 10 millió Fa Alapítvány végzi. A kooperáció harmadik résztvevője, a FŐKERT Nonprofit Zrt., amellett, hogy 40 m2 területet biztosított a projekt számára, előkészítésként földcserét és gyökéraktivátort is adott a december közepi ültetéshez.

A Zwack Unicum Nyrt. számára kiemelten fontosak a fenntarthatóság érdekében tett valódi lépések, valamint a Budapest, különösen a 9. kerület védelme és szépítése. A vállalat küldetésének tekinti, hogy támogassa a kerület zöldítését szolgáló kezdeményezéseket. Az Unicum tehát nem csupán a 2024-et köszönti a zöld összefogással, hanem évtizedekre előre mutat a jövőbe, és tesz egy újabb lépést azért, hogy Budapest szó szerint is fellélegezzen.

###

Zwack Unicum Nyrt.

A Zwack Unicum Nyrt. Magyarország vezető italgyártó és forgalmazó cége, története pedig szorosan összefonódik ikonikus márkájával, az Unicummal, amely 40-nél is több gyógynövény felhasználásával készül egy több mint 225 éve féltve őrzött recept alapján. Az első pesti gyárat Zwack József alapította az Erzsébet téren, ami 1892-ben költözött mostani helyére, a Soroksári útra. Jelenleg a hatodik generációt képviselő Zwack Sándor és Izabella vezeti a patinás múltú céget.

A cég számára a hagyomány mellett az innováció is fontos: az Unicum Szilva után bemutatták a szuperprémium kategóriába tartozó Unicum Riservát és a kávé kivonattal, tölgyfahordóban érlelt Unicum Baristát is. Emellett a cég számos magyar márka – többek között a St. Hubertus, Fütyülős, Kalinka, Zwack Sándor Nemes Pálinka és a Vilmos – előállítója, és olyan nemzetközi italok forgalmazója, mint a Johnnie Walker, a Baileys, a Captain Morgan vagy a Smirnoff.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük