HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

GasztronómiaHírek

London Spirits Competition: aranyérmes az Árpád Classic Gin

Az évente megrendezésre kerülő London Spirits Competition az egyik legnevesebb nemzetközi verseny a szeszes italok világában. A megmérettetésre a világ minden tájáról érkeznek nevezések: Japántól az Egyesült Államokig, Dél-Amerikától Indián át egészen Ausztráliáig. Az idei év pedig magyar sikerrel zárult. Az aranyérmesek táborában köszönthetünk egy – a piacon akkor még meg sem jelent –  különlegességet, az Árpád Classic Gint is.

A versenyen szigorú követelményeknek kell megfelelni

A London Spirits Competition célja, hogy kiemelje és díjazza azokat a szeszes italokat, amelyek nem csak kiváló minőségűek, de valóban értéket hordoznak a fogyasztók számára. Éppen ezért 3 szempontot vesznek figyelembe a pontozásnál:

a minőséget;

a megjelenést;

és hogy a kiválasztott termék ár-érték aránya valóban megfelelő-e.

A minőség természetesen kiemelt fontosságú. A benevezett italok szigorú kémiai elemzésen esnek át, de ezen kívül természetesen azt is figyelembe veszik, hogy valóban élvezetes legyen kortyolgatni az adott italt, az alkohol és savtartalom kiegyensúlyozott legyen. Emellett az ital megjelenése is rendkívül fontos – hiszen a különleges tervezésű, esztétikus palack a bárok dísze lehet és a fogyasztók is szívesebben vesznek le ilyen terméket a polcokról. Végül pedig lényeges az ár-érték arány: az, hogy a vásárlók valóban értéket kapjanak

Az Árpád Classic Gin minden kategóriában remekelt, így a magyar terméket büszkén köszöntjük az aranyérmesek között – egyedüliként Magyarországról.

Aranyérmet nyert az Árpád Classic Gin a London Spirit Competition versenyen. HOL Magazin 2024.

Merész döntés volt a versenyre nevezni a még piacra nem került terméket

Hazánkból évről évre neveznek be nem csak gineket, de más szeszes italokat a gyártók. Ezek általában olyan termékek, amelyeket előzőleg már piacra dobtak. Így a vásárlói visszajelzésekből már lehet tudni, hogy az ital tetszik-e a fogyasztóknak. Az Árpád Pálinka Manufaktúra azonban úgy döntött, hogy még az értékesítés előtt megméretteti a termékeit. Merészségük pedig nagyon pozitív eredményeket hozott.

Az Árpád Classic Gin aranyérme mellett ugyanis a másik benevezett gin, a Magyarország ikonikus fűszeréből készített Árpád Paprika Gin is ezüstérmet érdemelt.

Árpád Classic Gin: London Dry típusú gin újragondolva

Az Árpád Pálinka Manufaktúra prémium minőségű pálinkáival vált ismertté, hiszen termékeik közül már több neves minősítést, például Quintessence díjakat is nyert. A családi vállalkozás alapítói azonban úgy döntöttek, idén új kihívások elé néznek. Megalkották új termékcsaládukat, az Árpád Gint.

Aranyérmet nyert az Árpád Classic Gin a London Spirit Competition versenyen. HOL Magazin 2024.

A ginek fejlesztésénél az volt a cél, hogy mindazt a tudást és szenvedélyt, amit eddig a pálinka készítésnél szereztek, most a gin készítésben kamatoztassák. Kizárólag gondos desztillálással, a legmagasabb minőségű alkotóelemekből alkossanak meg újszerű, karakteres gineket. Az Árpád Classic Gin pedig tökéletesen hozza ezt az elgondolást: egy London Dry típusú gin, amely a szokásosnál citrusosabb, ízében pedig szinte robban a boróka. De nem csak a ginek íze különleges, csomagolásuk is egyedülálló: a palack elegánsan bordázott, a címke pedig letisztult, mikro dombormintákkal.

Ezúton is gratulálunk az Árpád Pálinka Manufaktúrának!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük