HOL Magazin

Életmód. Egészség. Jólét és jóllét.

HírekRendezvényhírek

MSVÜK Jótékonysági Gála 2024.

Vidéki vállalkozásokat is díjaztak a Modern & Stílusos Vidék Üzleti Közösség Jótékonysági Gáláján

Egy éve ezen a napon alakult meg hazánk első iparágakon és régiókon átívelő vidéki üzleti közössége, a Modern & Stílusos Vidék Üzleti Közösség (MSVK) a kétútközi Graefl Majorban. A Jótékonysági Gálával egybekötött ünnepség keretében vidéki vállalkozásokat is díjaztak, melyen több mint száz vállalkozás tulajdonosa képviseltette magát.

A mára több mint 50 tagot számláló közösséget 21 vállalkozás alapította

azzal a céllal, hogy platformja legyen a hasonló értékeket valló cégvezetőknek, akiknek a hagyományok tisztelete, a vidéki stílus és a kiemelkedő minőség mellett a fenntarthatóság is alapérték. „Értékrend, ami összeköt – nem véletlen, hogy ezt a szlogent választottuk közösségünknek. Hisszük, hogy a mai felgyorsult világunkban még sokkal fontosabb szerepe van az értékalapú, a hagyományokra épülő, hosszú távú gondolkodásnak. Örömteli látni, hogy számos vállakozás működik ilyen elvek mentén, akik szívesen kapcsolódnak, inspirálódnak és tanulnak egymástól. Büszkék vagyunk rá, hogy egyetlen év alatt több, mint 50 vállalkozás csatlakozott hozzánk az egész ország területéről a legkülönfélébb iparágakból.” – osztotta meg velünk Petrik Ida, a közösség alapítója.

MSVÜK Jótékonyságui Gála. HOL Magazin 2024.

Születésnapi ünnepségükkel összekötött Jótékonysági Gálájuk díszvendége L. Ritók Nóra, a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány vezetője volt. Az alapítvány 25 éve dolgozik a mélyszegénység felszámolásáért. Egyedi módszertanuk, melyet ma már a világ számos országában is ismernek és alkalmaznak, a mélyszegénységben élő, traumatizált gyermekek művészeti terápiájával kezdődött, amely mára olyan komplex programmá fejlődött, mellyel teljes közösségek életét szeretnék visszafordítani egy olyan mélypontról, amit más módszerekkel eddig nem sikerült. „Mindenképpen szerettük volna, hogy közösségünk fennállásának egy éves évfordulóját ne öncélúan ünnepeljük, hanem egy olyan civil szervezet támogatásával, akiknek munkája olyan társadalmi problémák megoldását célozza, melyek érintik a vidéken működő vállalkozásokat is. Így esett a választásunk a Kelet-Magyarországon a mélyszegénység felszámolásáért dolgozó Igazgyöngy Alapítványra.” – mondta Petrik Ida, a közösség vezetője. Az est során 1.751.000 Ft gyűlt össze az alapítvány javára, mely során igazgyöngyös gyerekek által festett öt festmény is kalapács alá került.

MSVÜK Jótékonyságui Gála. HOL Magazin 2024.

Az eseményen első ízben kerültek átadásra a közösség által alapított MSVK díjak hat kategóriában:

Az Év MSVK helyszíne: Malom és Kacsa, Tata – az MSVK tagjai minden hónapban más vidéki helyszínen találkoznak. Az elmúlt egy évben a tagok szavazatai alapján a tatai Öreg-tó partján álló 300 éves malomépületekből kialakított bisztró- és rendezvényház érdemelte ki az elismerést.

Az Év MSVK Vendégelőadója: Steigervald Krisztián, generációkutató – Steigervald Krisztián 2023. decemberében volt a közösség vendége és fergeteges előadásában két fontos témát érintett, mely különösen aktuális volt a vidéki vállalkozások számára: a különböző generációk jellemzői és hogyan tudnak együtt élni a munkahelyeken, a másik pedig a generációváltás, mely számos családi vállalkozást érint jelenleg hazánkban.

Az Év MSVK Online Szakértője: Csernai Kata, SEO szakértő, SEO Stratégia – a közösség online workshop sorozatában minden hónapban egy, a saját területén kiemelkedő tapasztalattal bíró szakértő osztja meg tudását, akik közül a tagok Csernai Kata keresőoptimalizálás témában tartott előadását tartották a leghasznosabbnak.

MSVÜK Jótékonyságui Gála. HOL Magazin 2024.

Az Év MSVK Gasztroélménye: Nomád Hotel & Glamping, Noszvaj – a közösség egyik alapértéke a fenntarthatóság, ezért eseményein különös gondot fordít arra, hogy helyi és szezonális alapanyagokból készülő ételeket kínáljon vendégeinek. 2024. áprilisában a Nomád Hotelben Nyáry Krisztián író volt a vendégük, „Így ettek ők” című könyvének hasábjain megelevenednek híres magyar írók kedvenc ételei, melyek közül többet is megkóstolhattak az esemény résztvevői.

A közösségért legtöbbet tevő MSVK tag: Tóth Judit, a Pearly zero waste ékszerek alapítója és Tömösvári Szilvia, az alsópetényi Prónay-kastély ügyvezetője – az MSVK egy élettel teli közösség, ahol rendszeresek az inspiráló találkozások, valódi tapasztalatcserék, a tudásmegosztás és az együttműködések, melyben a tagok is aktív szerepet vállalnak, szavazataik alapján került átadásra ez a díj kategória.

Különdíjban részesült Szerencsés Györgyi, a Graefl Major tulajdonosa, akinek elvitathatatlan érdeme, hogy a közösség egy éve megalakult és aki alapító tagként házigazdája volt az alakuló eseménynek.

A közösség és a jótékonysági esemény mellé számos cég csatlakozott támogatóként:

BA Kerámia, Cloud’9 Ice Cream Desserts, Event’s Hill, FlamStop, Malom és Kacsa, Next Ship, Prónay-kastély, Raiffeisen Bank, Rétescake, Shoprenter, Spájz Szörp, Volkswagen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük